5 عادت مربوط به دهان و دندان که نوجوان تان باید ترک کند

قطعا زمانی که فرزندان تان کوچک بودند، چیز های زیادی وجود داشت که شما سعی می کردید از دهان آنها دربیاورید – از اسباب بازی های کوچک و لوازم منزل گرفته تا پاک کننده های شیمیایی. کمی که بزرگتر شدند؛ حتی انگشت های شست و پستانک نیز جزو موارد مورد علاقه آن ها بودند. حال که آنها در سنین نوجوانی هستند هم ممکن است آنچه در دهان خود می گذارند؛ هنوز برای سلامت و ایمنی شان خطراتی ایجاد کند.
از آنجایی که خطرات دهان و دندان برای نوجوانان معمولاً خفگی یا مسمومیت نیست؛ کمتر به چشم می آید و جدی گرفته نمی شود؛ اما در واقع عادت های ناسالم مربوط به دهان نوجوانان می تواند منجر به مشکلات متعددی از جمله آسیب دندان ها و لثه ها، افزایش وزن، تصادفات رانندگی، سرطان و حتی ایست قلبی شود؛ بنابراین اگر نوجوان شما درگیر هر یک از عادات دهانی زیر است، به نفع اوست که فوراً آن را متوقف کند.
5- جویدن مواد غیر خوراکی
در حالی که مسلماً این دسته کم ضررترین مورد در لیست ما از عادات دهانی نوجوانان است، اما باز هم مشکلات بی شماری را به همراه خواهد داشت. نوجوانان به عادات عصبی مانند جویدن مداد و ناخن های خود معروف هستند. به گفته فروید؛ ممکن است که چنین رفتارهایی نشان دهنده یک نوع اختلال باشد؛ اگر چه اغلب از بی حوصلگی، اضطراب یا استرس هم نشات می گیرد.
این عادات دهانی رایج؛ اما پر خطر هستند. چرا که بسیاری از این اجسام و حتی دست ها پر از میکروب بوده و گذاشتن چنین چیزهایی در دهان کاملا غیر بهداشتی است و می تواند منجر به عفونت شود. جویدن و گاز زدنِ اقلام غیر خوراکی می تواند منجر به شکستگی دندان و آسیب لثه نیز شود. اگر شما هم متوجه شدید که نوجوان تان به طور مداوم چیزهایی را در دهانش می گذارد، آن را منصرف کنید.
حتما بخوانید: مشکلات نوجوانان چیست؟ 12 مشکل و راه حل
یک جایگزین سالم برای این کار؛ می تواند جویدن آدامس باشد. اگر چه بسیاری از مدارس اجازه نمی دهند بچه ها در کلاس آدامس بجوند.
از طرفی هم جویدن آدامس بدون قند می تواند به کاهش خشکی دهان و بوی بد دهان کمک کند و حتی ممکن است باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان شود. در واقع، جویدن آدامس می تواند به کاهش استرس و بهبود خلق و خو و تمرکز نیز کمک کند.
4- رابطه جنسی دهانی محافظت نشده
خیلی از افراد ناخواسته وارد این روابطِ منفی می شوند. آمار ها و اطلاعات نشان می دهند که این رفتار در حال افزایش است که این موضوع ۴۲ درصد دختران و ۴۷ درصد پسران بین سنین ۱۵ تا ۱۷ سال را درگیر کرده است که در واقع این رابطه جنسی دهانی نیز خطراتی را به همراه دارد.
بنابراین باید بعنوان والدین؛ آگاهی خود را از این موضوع بالا ببرید. رابطه جنسی دهانی محافظت نشده عامل ایجاد بیماری های جنسی مانند ویروس ایدز است؛ البته در رابطه جنسی کامل احتمال انتقال این ویروس افزایش پیدا می کند. همچنین مشکلاتی مانند زگیل تناسلی یا ویروس ها و مشکلاتی مانند سرطان دهان و دندان را به وجود می آورد.
حتما بخوانید: 15 استراتژی موثر برای تربیت بهتر فرزند نوجوان
قطعا صحبت در مورد مسائل جنسی با نوجوان تان آسان نیست، اما اگر می خواهید به محافظت از فرزندتان کمک کنید، کار بسیار ضروری است و از آنجایی که بسیاری از نوجوانان رابطه جنسی دهانی را جایگزینی برای مقاربت می دانند، مطمئن شوید که در مورد همه چیز صحبت خواهید کرد.
3- مصرف الکل و مواد
شاید باورتان نشود؛ اما خیلی از نوجوانان این کار را به صورت هفتگی هم انجام می دهند. علت آن هم دسترسی بالای بچه ها به این مواد است که معمولاً در مصرف آن زیاده روی می کنند. به خاطر همین اگر مراقب نباشید و جلوی این اتفاق را نگیرید، ممکن است مشکلات مختلفی از جمله اعتیاد به الکل، مسمومیت الکلی، تداخل الکل با مواد اتفاق بیافتد.
بعد از مصرف آن ها ممکن است فرد قدرت قضاوت یا تفکر را از دست بدهد و در مدرسه مشکلاتی پیدا کند یا دچار مشکلاتی مانند افسردگی و افزایش خطر تصادف با اتومبیل شود.
حتما بخوانید: چرا نوجوانان دروغ می گویند؟ (7 علت اصلی)
البته که مصرف این مواد و یا نوشیدن الکل باعث می شود سلامت دهان و دندان هم خیلی به خطر بیفتد. مصرف آن ها می تواند عاملی برای تداخل دارویی، تغییر در ظاهر فرد، اضطراب، استرس، مشکلات فشار خون یا حتی تمایل به خودکشی و رفتن به کما باشد؛ بنابراین باید خیلی مراقب باشید و اگر مشکوک هستید که مواد مخدر یا الکل یکی از عادات های فرزندتان است، اکنون زمان مداخله است.
2- خوردن و نوشیدن خوراکی های شیرین
مصرف کردن شکلات گاهی اوقات زیاده روی محسوب می شود اما اگر به مقدار کم باشد، اشکال ندارد. ولی اگر جزو افرادی هستید که خیلی زیاد شکلات استفاده می کنید، بدانید که در طولانی مدت به سلامت دندانتان آسیب وارد می کند و باعث پوسیدگی دندان خواهد شد.
نوشابه هم یک از نوشیدنی های شیرین است که خطر بزرگی برای سلامت دهان و دندان دارد. نه تنها قند بالای آن آسیب زننده است، بلکه خیلی اسیدی است و باعث پوسیدگی دندان نیز خواهد شد. شکلات های سفت که حاوی قند هستند یا حتی شکلات های نعنایی هم برای دندان آسیب زننده می باشند، زیرا زمان زیادی داخل دهان می مانند.
اگر مواد شیرین را همراه با وعده غذایی بخورید، آسیب آن کمتر خواهد بود. علت هم این است که در چنین شرایطی بزاق افزایش پیدا کرده و راحت تر شکر و شیرینی جات را می شوید و میبرد؛ اما از آنجایی که میزان بزاق تولید شده در خواب خیلی کم است، بدترین حالت این است که شما قبل از خواب این خوراکی های شیرین را بخورید.
یکی از خطرات بالقوه مصرف شیرینی جات ابتلا به چاقی است. نوشیدنی ها و غذاهای قند دار نه تنها باعث اضافه وزن می شوند، بلکه اگر در کنارش سبک زندگی ناسالم، بی تحرک و مصرف چربی بالا و کالری زیاد را داشته باشید، مشکل تنفسی پیدا خواهید کرد. پس بهتر است که مصرف شیرینی جات را کاهش دهید؛ زیرا خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، کمر درد، سنگ کلیه، اختلال خواب و افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی هم وجود دارد.
1-سیگار کشیدن یا جویدن دخانیات
شاید برایتان عجیب باشد اما عکس هایی از دوران مدرسه نوجوانان در سال ۱۹۵۰ میلادی وجود دارد که در آن جمعی از دانش آموزان در حال سیگار کشیدن هستند؛ البته ناگفته نماند؛ این روز ها باز هم نوجوانانی را می بینیم که عادت به کشیدن سیگار پیدا کرده اند و کمپین های ضد سیگار از چند دهه ایجاد شده اند تا این عادت غلط را از بین ببرند؛ اما متاسفانه طبق آمار میانگین، در کل جهان تقریباً ۲۵ درصد بچه مدرسه ای ها سیگار می کشند و در کنارش ممکن است تنباکو هم مصرف کنند.
به خاطر همین خطرات زیادی پیش رو خواهد بود و ممکن است که افراد در معرض مشکلاتی مانند سرطان ریه، سرطان دهان یا حملات آسم یا برونشیت مزمن قرار بگیرند؛ بنابراین شما به عنوان والدین؛ باید بیشتر حواس تان به بچه ها باشد؛ چرا که سلامت دهان و دندان و بدنشان با مصرف سیگار و تنباکو به خطر خواهد افتاد.

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!