تغذیه کودک

۱۵ خوراکی مضر و بی خاصیت که برای کودکان زیر ۴ سال ممنوع است!

در مطلب قبلی شما را با ۵ روش جدید گیاهی و طب سنتی برای درمان کم اشتهایی کودکان زیر ۴ سال آشنا کردیم. در این پست تصمیم داریم تا ۱۵ خوراکی مضر و بی خاصیت که برای کودکان زیر ۲ سال ممنوع است را به شما والدین گرامی معرفی کنیم.

مقدمه:

مادران برای تربیت بهتر فرزندان بهتر است ابتدا با اصول تغذیه ای آشنا شوند. با اینکه اغلب کودکان در سنین پایین از خوردن غذاهای کمکی خودداری می کنند و یا بی اشتها هستند اما خوردن هر غذایی هم برای آنها مناسب نیست و از دادن هله هوله به آنها باید خودداری نمود. مادران باد به این نکته توجه داشته باشند که کودکشان هر چقدر هم که به خوردن غذا بی علاقه باشد، جایگزین کردن مواد دیگر به جای غذای اصلی آنها کار صحیحی نیست و باید با ترفندهای مختلفی غذای سالم و طبیعی را به کودک خود بخورانند.

بهترین خوراکی ها برای کودک شامل: نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت و حبوبات ،تخم مرغ و مغز ها، سبزی و میوه تازه می باشد

مضرات خوردن موز برای کودکان زیر ۴ سال (دکتر ضیایی):

مطلب کاربردی : ۱۰ راه حل مناسب برای خوردن انواع غذاها توسط کودک + فیلم

بدترین خوراکی ها برای زیر ۴ سال (بطور خلاصه)

  • غذاهای گوشتی آماده و هات‌داگ
  • آب‌میوه‌های مصنوعی و نوشیدنی‌های طعم‌دار
  • پـیــتــزا
  • دونات‌ها
  • انـواع پاسـتیـل‌هـای ژلـه‌ای و میـــوه‌ای
  • سیب‌زمینـی سرخ‌کرده
  • چیپس

خوراکی مضر و بی خاصیت برای کودکان:

برای تغذیه کودکان توصیه می‌شود از ۶ ماهگی که خوراک و تغذیه کودک آغاز می‌شود از غذاهای آرام و زودهضمی همچون سوپ و حریره استفاده شود. تغذیه کودک با شیر و برنج تا یک سالی ادامه یابد و بعد از آن تغذیه با تخم‌مرغ آغاز شود. اما یکسری خوراکی ها هستند که والدین از دادن آنها به کودکان زیر ۲ سال باید خودداری کنند . این خوراکی ها عبارتند از:

۱- انواع چیپس ها:

چیپس-و-پفک

نمک فراوان موجود در چیبس نه تنها موجب از دست دادن آب بدن می شود بلکه چیبس حاوی مقادیر بالایی از چربی نیز می باشد. همچنین باعث تشنگی و عطش کودک می شود.

۲- پفک:

غذاهای غیرمغذی کودکان

مصرف پفک ها به علت داشتن رنگدانه های مصنوعی به کودکان زیر ۲ سال توصیه نمی شود. استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون ، آسیب دیدن کلیه ها، تجمع آب در بدن، تورم بافت ها و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود.

۳- کره بادام زمینی:

غذاهای غیرمغذی کودکان 8

با وجود اینکه کره بادام زمینی سرشار از پتاسیم، پروتئین و فیبر است. با این حال چسبندگی آن می تواند باعث رسوبات و مشکلات دهان و دندان برای کودک شود.

۴- نوشابه های گاز دار:

غذاهای غیرمغذی کودکان 1

همانطور که می دانید پزشکان تأکید زیادی روی عدم مصرف نوشابه ها  برای بزرگترها دارند چه رسد به کودکان و نوزادان که آنها را در آینده با مشکلات گوارشی مواجه خواهد نمود. پس هرگز به نوزاد خود نوشیدنی های مصنوعی و فرآوری شده ندهید.

۵- ماهی:

غذاهای غیرمغذی کودکان 2

همانطور که می دانید ماهی برای پوست، قلب، و موی یک فرد بالغ مفید است. با این حال، ماهی می تواند باعث تحریک آلرژی و آثار منفی روی کودکان شود. غذاهای دریای که مقدار بالایی جیوه دارند نیز برای سلامت کودک بسیار خطرناک هستند. مادران خوراکی‌هایی همچون ماهی را تا ۲ سالگی به کودک خود نباید بدهند زیرا آنزیم گوراشی کودک آمادگی هضم آن را ندارد.

۶– سبزیجات خام:

غذاهای غیرمغذی کودکان 10

بعضی از سبزیجات ممکن است طعم خوشایندی برای بچه ها نداشته باشند. سبزیجات منبع غنی مواد مغذی هستند و استفاده از آنها مانع بروز بسیاری از بیماری های مزمن می شود. با این حال، سبزیجاتی مانند هویج می توانند باعث خفگی کودک شوند، و باید از آنها پرهیز کرد.

۷- غذاهای کنسرو شده:

غذاهای غیرمغذی کودکان 9

به هیچعنوان خوردن غذاهای کنسرو شده به نوزادان توصیه نمی شود. خوردن غذاهای کنسرو شده شاید راحت باشد اما برای کودک بسیار خطرناک است. ممکن است کودک دچار عفونت بوتولیسم یا دیگر باکتری ها شود.

۸- سفیده تخم مرغ:

سفیده-تخم-مرغ

با اینکه تخم مرغ یک غذای سالم می باشد و سفیده تخم مرغ یکی از منابع غنی پروتئین است و مزایای فراوانی دارد، اما برای کودکانی که کمتر از یک سال دارند ممکن است خطرناک باشد. باکتری های موجود در سفیده تخم مرغ ممکن است باعث ناراحتی معده و تحریک دیگر مشکلات در کودک شود.

۹- عسل:

عسل

عسل خواص درمانی زیادی دارد و یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین شیرین کننده های طبیعی است. اما بر خلاف تصور این غذا برای کودک خطرناک است. عسل حاوی اسپور و دیگر مواردی است که می تواند باعث ایجاد عفونت در کودک شود. اساساً نباید مادران خوراکی‌هایی همچون عسل را تا ۲ سالگی به کودک خود بدهند زیرا آنزیم گوراشی کودک آمادگی هضم آن را ندارد.

۱۰- آجیل های کامل:

غذاهای غیرمغذی کودکان 4

آجیل ها سرشار از فیبر، ویتامین E، و ال-آرژینین هستند. با این حال اندازه آجیل ها می تواند باعث انسداد مری، و در نهایت خفگی کودک شود. پس از دادن آجیل های کامل به کودک خودداری کنید. می توانید آنها را به صورت پودر درآورده و سپس با شیر مخلوط کرده و به کودک خود دهید.

۱۱- آبمیوه کارخانه ای:

غذاهای غیرمغذی کودکان 7

آبمیوه سرشار از مزیت برای سلامتی است، و مزه اش نیز عالیست. با این حال آبمیوه به خصوص نوع بسته بندی شده اش حاوی مواد نگه دارنده ایست که سیستم گوارش کودک قادر به هضم آنها نیست. پس به کودک خود آبمیوه ندهید.

همچنین بخوانید : ۱۰ نکته بسیار مهم در ارتباط با تغذیه کودکان ۲ تا ۶ ساله

۱۲- میوه های خانواده مرکبات:

غذاهای غیرمغذی کودکان 5

میوه هایی که اسید بالایی دارند را به نوزادان و کودکان زیر ۲ سال ندهید. میوه هایی مانند پرتقال، لیمو و دیگر مرکبات و همچنین توت فرنگی سالم هستند و حاوی مواد مغذی مانند ویتامین C، کلسیم، و پتاسیم هستند. با این وجود این میوه ها بسیار اسیدی هستند و می توانند منجر به انواع مشکلات معده برای بچه شوند. پس تا یک سالگی کودک سعی کنید از دادن مرکبات به او پرهیز کنید.

۱۳- شیر گاو:

غذاهای غیرمغذی کودکان 3

بهترین غذا برای نوزادان شیر مادر است. به شکل طبیعی کودک با خوردن شیر هیچ مشکلی ندارد چون خود شیرخوار است. اما شیر گاو با آن همه پروتئین و مواد معدنی که دارد برای کودکان زیر ۱۲ ماه مناسب نیست.

۱۴- شکلات و آبنبات:

غذاهای غیرمغذی کودکان 6

تا حد ممکن از دادن شیرینی و آبنبات و پاستیل به نوزادان خودداری کنید. شیرینی جات و شکلات ها دشمنان مینای دندان کودکان اند. تافی و پاستیل ها چون به دندان میچسبند بدترین این دسته اند. آب نبات ها و شکلات های سفت هم احتمال بروز خفگی را دارند.

۱۵- غذاهای سرخ شده  و فست فود:

فست-فود

اصولا همه غذاهای سرخ شده برای تمامی افراد مضر است مخصوصاٌ مادران و نوزادان باردار به هیچ وجه نباید غذای سرخ شده که در رأس آنها سیب زمینی سرخ شده می باشد مصرف کنند. چون مصرف سیب زمینی سرخ کرده در دوران بارداری برای رشد جنین بسیار مضر است و منجر به کاهش وزن او در زمان تولد می شود.

نکته مهم! تغذیه کودکی که تازه شروع به خوردن غذا کرده باید کاملاً بی‌مزه و بدون شکر و نمک باشد؛ در غیر این صورت کودک در آینده مبتلا به پرفشاری خون و دیابت خواهد شد.

تغذیه-کودکان۱

دو توصیه خیلی مهم (لطفا جدی بگیرید )

به کودکانتان زیاد چای ندهید : 

در واقع مصرف چای زیاد باعث کم شدن اشتهای کودک می‌شود و مصرف بیش از یک لیوان چای برای کودکان توصیه نمی‌شود چای زیاد از رشد کودکان جلوگیری می‌کند و آنها را لاغر می‌کند.چای، که معمولا سیاه آن رایج است، هر چند می‌تواند برای بدن مفید باشد، اما معمولا به دلیل وجود مقادیر زیادی کافئین توصیه می‌شود کودکان کمتر از آن استفاده کنند. کافئین ماهیتا ماده مضری نیست اما مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند برای بدن مشکل‌ساز باشد و آثار جانبی نامطلوبی داشته باشد.

مصرف نمک را در غذای کودک محدود کنید:

به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی توصیه می شود که در تمام دوران زندگی به ویژه دوران کودکی و نوجوانی از مقادیر بسیار کم نمک آن هم هنگام طبخ غذا استفاده شود و از افزودن نمک به غذا در سر میز یا سفره جدا” خودداری گردد.

حتما بخوانید: ۷ صبحانه مقوی و مفید برای کودکان ۱ تا ۵ ساله

کودک شما هم غذاهای مضر مصرف می کند؟ چنانچه در زمینه این مطلب سوالی دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا به آن پاسخ دهیم.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا