چگونه با فرزند نوجوان مان دوست باشیم؟ (7 روش موثر)
بدون شک یکی از مهم ترین چیز هایی که افراد نوجوان به آن نیاز دارند، دوست؛ همراه و رفیق است. آن ها عاشق دوستان شان هستند و مایلند زمان بیشتری را در کنار آن ها باشند؛ تا این که بخواهند در کنار خانواده سپری کنند. (منبع)
جالب است بدانید که آنها به شما هم نیاز دارند؛ اما شاید خودشان متوجه این موضوع نباشند.
حتما بخوانید: 15 استراتژی موثر برای تربیت بهتر فرزند نوجوان
به خاطر همین توصیه می شود که شما شبیه به یک دوست یا رفیق در کنار فرزند نوجوان تان باشید و با او رفتار کنید؛ اما به نظر شما چگونه باید این کار را انجام داد؟ در این مقاله چند نکته وجود دارد که باید به خاطر داشته باشید؛ چرا که کمک می کند تا زمانی را که با نوجوان خود می گذرانید؛ معنا دارتر کنید.
اطمینان حاصل کنید که هیچ زور و اجباری وجود ندارد
در مورد روابطی که خودتان بیشتر از آن لذت می برید؛ فکر کنید. آیا روابطی که مدام دیگران شما را نصیحت می کنند، روابط خوبی هستند؟ قطعاً که این طور نیست. پس نوجوانتان هم این موضوع را دوست ندارد؛ سعی کنید که دست از نصیحت کردن یا امر و نهی و زور و اجبار بردارید.
حتما بخوانید: مشکلات نوجوانان چیست؟ 12 مشکل و راه حل
رابطه را به بیرون از منزل هم ببرید
خیلی از خانواده ها فکر می کنند که با فرزندشان فقط باید در خانه دوست و رفیق باشند؛ اما در واقع این گونه نیست. رابطه شما با فرزندتان باید برای بیرون از خانه هم خوب باشد.
برنامه ریزی کنید
حتما زمانی را اختصاص دهید تا بیشتر در کنار فرزندتان باشید؛ البته منظور ما فقط روز های جمعه و تعطیل نیست، بلکه باید یک برنامه ریزی کاملا منعطف برای خودتان ایجاد کنید و از کنار هم بودن لذت ببرید.
شخصیت منعطفی داشته باشید
یک فرد نوجوان مدام تغییر می کند. به طور مثال اگر در مورد زمان برنامه ریزی شده خود با آنها سخت گیر باشید، ممکن است احساس کنند که در دام افتاده اند و از شما دور شوند. نباید از این تغییر ها خسته شوید. باید سعی کنید که میزان انعطاف پذیری خود را بالا ببرید.
به یاد داشته باشید که هدف شما تغییر آنها نیست
زمانی که بخواهید رفتار نوجوان تان را اصلاح کنید، قطعاً به مشکل برمی خورید. به دنبال تغییر دادن او نباشید. سعی کنید یک حس مثبت در او؛ به وجود بیاورید، نه این که بخواهید او را عوض کنید.
چگونه با فرزند نوجوان مان دوست باشیم؟ 9 نکته تکمیلی کوتاه
داشتن رابطه دوستانه با فرزند نوجوان خود میتواند تاثیر مثبتی بر رشد و توسعه او داشته باشد. با این حال، تعادل بین نقش والدین و دوست میتواند گاهی چالشبرانگیز باشد. در اینجا چند راهکار برای تقویت رابطه دوستانه با فرزند نوجوانتان آورده شده است:
1- گوش دادن فعال: نشان دهید که به حرفهای فرزندتان اهمیت میدهید. به جای اینکه فوراً راهنمایی یا نصیحت کنید، ابتدا به صحبتهای او گوش دهید و تلاش کنید موقعیت یا احساسات او را درک کنید.
2- احترام به حریم خصوصی: نوجوانان به فضای شخصی و حریم خصوصی نیاز دارند. احترام گذاشتن به این موضوع میتواند به اعتماد متقابل کمک کند.
3- صراحت و شفافیت: با فرزندتان در مورد انتظارات، محدودیتها و قوانین خانواده به صورت شفاف صحبت کنید. این کار به ایجاد فهم متقابل و احترام متقابل کمک میکند.
4- انجام فعالیتهای مشترک: وقت گذراندن با فرزندتان در فعالیتهایی که هر دوی شما از آن لذت میبرید، میتواند به تقویت رابطه کمک کند.
5- بیان عشق و محبت: نشان دادن محبت و تایید به فرزندتان، حتی در زمانهایی که با چالشهای نوجوانی مواجه میشوید، مهم است.
6- صبر و درک: نوجوانی دورهای پر از تغییر و چالش است. صبر داشته باشید و سعی کنید به جای قضاوت، درک و همدلی نشان دهید.
7- راهنمایی و حمایت: به جای دستور دادن، راهنمایی و حمایت کنید. کمک کنید تا فرزندتان تصمیمات آگاهانه بگیرد.
8- احترام به تفاوتها: فرزند شما ممکن است علایق، عقاید و ایدههای متفاوتی داشته باشد. این تفاوتها را بپذیرید و احترام بگذارید.
9- صداقت و اعتماد: با فرزندتان صادق باشید و اعتماد متقابل ایجاد کنید. این امر به ایجاد یک رابطه قوی و دوستانه کمک میکند.
در نهایت پیشنهاد ما این است که به تلاش برای ایجاد رابطه ای عالی با فرزند نوجوان خود ادامه دهید تا پسر یا دخترتان بداند که همیشه برای شما اولویت بوده و خواهد بود. به خصوص در این زمانه نامطمئن که آن ها بیش از آنچه که تصور می کنید؛ به یک رابطه مثبت با شما نیاز دارند.
زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!