آموزش های نگهداری از نوزاد

6 معایب استفاده از پستانک برای نوزادان (علمی و ثابت شده)

هر وقت کودک شروع به گریه می کند، مادر تمام تلاشش را می کند تا او را آرام کند. گاهی هم وقتی نوزاد بی دلیل گریه می کند، یک پستانک در دهانش گذاشته می شود تا ساکت شود؛ اما نکته ای که کسی به آن توجه نمی کند این است که با این کار بچه در معرض میکروب و باکتری قرار می گیرد.

چرا مادران به نوزادان شان پستانک می دهند؟

بسیاری از خانم هایی که تازه مادر می شوند؛ از این شکایت دارند که نوزادشان شب ها نمی خوابد. ظاهرا یکی از مزایای پستانک هم این است که به بچه کمک می کند تا سریع و بدون این که مزاحم والدین شود، بخوابد. این واقعیت هم که ساکت کردن کودک به این شیوه می تواند کلی عارضه جانبی دیگر به همراه داشته باشد، کاملا نادیده گرفته می شود.

رژیم غذایی دوران شیردهی (۷ ماده ضروری و بهترین و بدترین ها)

در ادامه این مقاله به برخی از عوارض پستانک اشاره می کنیم تا بهتر متوجه ضرر های این وسیله به ظاهر مفید شوید:

1-عفونت های دهان

پستانک می تواند نوزاد را به عفونت های دهانی مبتلا کند. پستانک مثل یک مسواک است، مدام مکیدن آن باعث رشد میکروب ها در دهان کودک می شود. اگر هم چنان می خواهید که از آن استفاده کنید، حتما قبل از استفاده، پستانک و همین طور دهان کودک تان را تمیز کنید.

2- به هم خوردن برنامه تغذیه با شیر مادر

اگر می ‌خواهید به کودک تان طبق برنامه شیر بدهید، پستانک ممکن است روال برنامه تان را به هم بزند. علاوه بر این ممکن است مدت شیردهی را کوتاه کند. شیر دادن به نوزاد راهی برای ارتباط عاطفی با او است. بنابراین، اگر کودک را به پستانک عادت بدهید، این زمان هم کاهش پیدا خواهد کرد .

3- به وجود آمدن مشکلات گفتاری

پستانک ممکن است روند رشد و تکمیل دهان کودک را مختل کند. مکیدن پستانک رشد دندان ها را به تاخیر می اندازد که باعث به وجود آمدن مشکل در گفتار، بلع، ساختمان دهان ، موقعیت زبان شده و می تواند باعث پوسیدگی دندان ها شود.

4- آلرژی

پستانک ممکن است باعث ایجاد حساسیت های زیادی مثل عفونت گلو شود. این آلرژی ممکن است گلو را متورم کرده و در آینده مشکلات تنفسی را در پی داشته باشد .

 

چه طور عادت کودک به پستانک را از سرش بیندازیم؟

اگر کودک شما شب ها پستانکش را می مکد و هنگام خواب آن را بیرون می اندازد، دیگر پستانک را در دهانش نگذارید. سعی کنید دور و بر کودک تان باشید و هیچ وقت او را با پستانک تنها نگذارید . مدت زمان استفاده از پستانک را محدود کنید. کودک شما کم کم عادت پستانک مکیدن را کنار می گذارد.

در ادامه بخوانید: رابطه جنسی بعد از زایمان (7 نکته کاربردی)

اگر هم چنان می خواهید که به کودک تان پستانک بدهید، با پزشک مشورت کنید تا ببینید او چه پیشنهادی دارد. (منبع)


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا