نکات سلامتی مادران

جوش روی شکم و بدن در بارداری و 8 روش درمان موثر

بهترین جراح لیفت صورت  معتقدند که جوش دوران بارداری بسیار شایع است و فارغ از این که شما در گذشته درگیر جوش‌ بوده‌ اید یا نه، این جوش ها می ‌توانند در هر زمانی از بارداری روی پوست صورت، شکم و جاهای مختلف بدن شما ظاهر شوند. برای درمان جوش‌ های دوران بارداری می‌ توان از داروهای خوراکی یا موضعی استفاده کرد، اما قبل از استفاده از هر دارویی باید با پزشکتان مشورت کنید. برخی‌ از داروها- مثل ایزوترتینوین (نوعی رتینوئید)- می ‌توانند موجب بروز عیوب مادرزادی در جنین شوند. مراقبت مناسب از پوست در جلوگیری و درمان این جوشها موثر است.

آیا بارداری باعث جوش ‌زدن پوست می‌ شود؟

همانطور که گفتیم جوش‌ زدن در دوران بارداری بسیار شایع است. فرقی نمی کند قبلا هم جوش می زده اید یا تازگیها با جوش‌ های بزرگسالی سر و کله می‌ زنید؛ در هر صورت بارداری می‌ تواند باعث جوش‌ زدن پوست یا افزایش تعداد آن ها شود. از طرف دیگر، بعضی از خانمهایی که پوستشان مستعد جوش‌ زدن است در دوران بارداری شاهد کاهش تعداد جوش‌ ها هستند، پس نمی توان در این مورد به یک نتیجه قطعی رسید.

جوش‌ زدن در اوایل دوران حاملگی به‌ خاطر افزایش میزان هورمونی به نام آندروژن است. با این که ما درباره‌ علت اصلی این جوش ‌ها مطمئن نیستیم، اما می ‌توان حداقل بخشی از تقصیر را به گردن آندروژن انداخت؛ چرا که این هورمون غدد چربی پوست شما را تحریک کرده تا بزرگتر شوند و تولید ماده ‌‌ای به نام چربی پوست را افزایش دهند.

بهترین زمان بارداری چه زمانی ست؟ (تحقیقات جدید)

این چربی اضافه با سلول های مرده پوست ترکیب می شود، منافذ پوست شما را مسدود می کند و محیط مناسبی برای تولید مثل باکتری ها فراهم می کند. همه این ها در نهایت منجر به التهاب پوستی و درآمدن جوش می‌ شوند. متاسفانه بدن شما نمی تواند خودش را با این هورمون های اضافی وفق بدهد و این بدان معنا است که تعداد جوش ها طی دوران بارداری افزایش پیدا می کنند و حتی بدتر میشوند.

بارداری | سلامت پوست

برخی از خانمها درگیر جوشهای خفیف هستند، اما بعضی دیگر با موارد متوسط و یا حتی شدید دست و پنجه نرم می کنند. و این ماجرا همیشه از ابتدای دوران بارداری آغاز نمی شود. جوش های دوران بارداری می توانند در هر لحظه ای سر باز کنند. ممکن است جو‌شها ایجاد شده و از بین بروند یا در تمام دوران بارداری همراه شما باشند.

یادتان باشد که بارداری همیشه هم برای پوست شما بد نیست! با این که ممکن است با کم و کاستی های تازه ای دست و پنجه نرم کنید، اما از آنجا که گردش خون شما در این دوران افزایش یافته و آب بیشتری را در بدن خود حفظ می کنید شاید پوستتان به آن طراوت معروف دوران بارداری برسد و چهره‌ تان از همیشه درخشان تر شود.

آیا می توانم برای درمان جوش های دوران بارداری از دارو استفاده کنم؟

شاید، اما اول از همه برای پیدا کردن یک راه درمانی بی خطر باید با پزشک، ماما و متخصص پوست خود مشورت کنید. برای استفاده از هر داروهای با نسخه و بدون نسخه ای، داروهای خوراکی و داروهای موضعی (کرم ها و ژل هایی که به پوستتان می زنید) باید با پزشک مشورت کنید.

از آنجایی که محققان این داروها را روی زنان باردار آزمایش نمی ‌کنند، مطالعات مناسبی بر روی بسیاری از این محصولات انجام نشده است. اما می دانیم که برخی از داروها به هیچ عنوان مناسب نیستند.

فهرست غذایی مناسب در دوران حاملگی (و غذاهای نامناسب)

هیچ کدام از این داروهای خوراکی و موضعی را در دوران بارداری مصرف نکنید:

(به خاطر داشته باشید که هر یک از این داروها می توانند چندین نام تجاری مختلف داشته باشند، پس حتما نام عمومی آن ها را بررسی کنید.)

  • ایزوترتینوین (آکوتان) و سایر رتینوئید ها مانند ترتینوین، تازاروتن، تری فاروتن و آداپالن
  • اسپیرونولاکتون (آلداکتون)
  • آنتی بیوتیک های تتراسایکلین، ماینوسایکلین و داکسی سایکلین
  • درمان های هورمونی (داروهای خوراکی ضد بارداری)
  • داپسون (آکزون) یا کلاسکوترون (وینلوی)

بی خطر بودن داروهای جدید برای بارداری هنوز به اثبات نرسیده است. برخی از این داروها می توانند عیوب مادرزادی جدی به همراه داشته باشند.

۸ تا از رایج ترین مشکلات شایع دوران بارداری که باید بدانید

استفاده از داروهای موضعی درمان جوش در دوران بارداری – به این دلیل که به طور جزئی جذب می شوند- نسبت به استفاده از داروهای خوراکی از خطر کمتری برخوردار است. استفاده از رتینوئیدهای موضعی در دوران بارداری پیشنهاد نمی شود، اما این داروهای موضعی درمان جوش برای استفاده در دوران بارداری بدون خطر هستند:

  • بنزوئیل پروکسید
  • آنتی بیوتیک هایی مانند کلیندامایسین و اریترومایسین
  • ازلائیک اسید
  • مقادیر کمی از سالیسیلیک اسید (یک هیدروکسی اسید بتا)
  • گلیکولیک اسید
  • مترونیدازول

آنتی بیوتیک های خوراکی مثل اریترومایسین و سفادروکسیل نیز برای استفاده در دوران بارداری بی خطر هستند. (متخصصان از بی خطر بودن سایر آنتی بیوتیک ها مانند آزیترومایسین و کلاریترومایسین که برای درمان جوش استفاده می شوند، اطمینان ندارند.)

حتما بخوانید: غذاهایی که در بارداری حتما باید بخورید

لیزر و نور درمانی در دوران بارداری نیز جزء روش های بی خطر محسوب می شوند، اما حتما باید با یک متخصص پوست مشورت کنید. استفاده از محلول یا داروهای بی حس کننده طی انجام این فرایندها ممکن است خطرآفرین باشد.

روش های بی خطر برای درمان و جلوگیری از جوش زدن پوست

بی خطرترین راه برای درمان و جلوگیری از جوش های دوران بارداری مراقبت مناسب از پوست است. شاید پوست شما حتی با انجام این مراقبت ها هم جوش بزند، اما توجه به این نکات می تواند کمک کننده باشد:

  • دو بار در روز از یک صابون یا شوینده مناسب برای شستشوی صورت استفاده کنید. صورتتان را با آب ولرم شستشو بدهید.
  • صورتتان را با لیف تمیز نکنید، چون استفاده از لیف پوست را تحریک کرده و مشکل را وخیم تر می کند. برای شستن صورت از دست هایتان استفاده کنید.
  • به جای مالش دادن پوست صورت، آن را خشک نگه دارید.
  • اگر از مرطوب کننده استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که بدون چربی باشد.
  • جوش های خود را مالش یا فشار ندهید؛ این کار تنها مشکل را وخیم تر می کند و ممکن است باعث زخم شدن پوست شود.
  • اگر آرایش می کنید حتما از محصولات آرایشی بر پایه آب (به جای محصولات بر پایه چربی) استفاده کنید که عبارت «ضد جوش» یا «ضد آکنه» بر رویشان درج شده باشد که این بدان معنا است که منافذ پوست شما را مسدود نمی کنند و باعث جوش زدن نمی شوند. حتما قبل از خواب آرایش خود را به طور کامل پاک کنید.
  • به طور منظم از شامپو استفاده کنید (به خصوص اگر موهای چربی دارید) تا از انباشتگی چربی در اطراف خط پیشانی جلوگیری کنید.
  • در طول روز از دست زدن به صورت خود بپرهیزید.
  • با نوشیدن آب زیاد از کم آبی بدن جلوگیری کنید.
  • روبالشی و حوله هایتان را به طور دوره ای شسته و عوض کنید.

ترشحات آبکی واژن در بارداری و 6 روش درمان موثر

درباره استفاده از داروهای کاملا طبیعی یا گیاهی با پزشکتان مشورت کنید. روش های درمانی طبیعی مثل استفاده از مرکبات یا سرکه به خصوص برای پوستهای حساس اصلا مناسب نیست. گاهی اوقات برای درمان جوش های پوستی از عصاره یا روغن گیاهان استفاده می شود، اما میزان خطر و تاثیرگذاری آن ها به طور دقیق مورد مطالعه (به خصوص روی زنان باردار) قرار نگرفته است؛ اما استفاده از ماسک عسل بی خطر بوده و می تواند تسکین بخش باشد.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا