روانشناسی کودک با بهترین روش های روز

آموزش اصول و نکات مهم تربیت کودک ۵ ساله از دیدگاه روانشناسی

bestkid b

از بدو تولد تا ۵ سالگی، دوران مهمی است که در شکل گیری  شخصیت و رفتار کودک موثر است،  در این دوران شخصیت اجتماعی، شناختی، احساسی و فیزیکی کودکان شکل می گیرد. در ادامه آموزش های کاربردی بهترین کودک با آموزش اصول و نکات مهم تربیت کودک ۵ ساله از دیدگاه روانشناسی با ما همراه باشید.

۱- مقدمه

برای کودک پنج ساله شما، خانواده مرکز دنیا است. اگرچه او باید با بچه های دیگر بازی کند و رابطه دوستی برقرار نماید اما زندگی عاطفی او هنوز در خانه جریان دارد. بچه ها تا شش سالگی هنوز به شما وابسته هستند و ممکن است موقع رفتن به مدرسه دچار اضطراب شوند. کودک در حال یادگیری درباره خودش و دنیای اطرافش است، نقش شما در کمک به پیشرفت مهارت هایی که برای کسب موفقیت های فیزیکی، ذهنی و اجتماعی نیازدارد، کلیدی است.

سوم

۲- ویژگی های روحی کودک ۵ ساله، شخصیت کوچک

۱- مهارت های حرکتی درشت:

از نظر فیزیکی، کودک پنج ساله شما نسبت به یک سال قبل تسلط بیشتری برای انجام کارها ازخود نشان می دهد. مثلا گرگم به هوا بازی می کند، ازچارچوب کوهنوری (وسیله ای که برای بالارفتن در پارک ها تعبیه شده است) با دقت و توجه به فاصله ها استفاده می کند و به توپ ضربه می زند. آنها اکنون متعادل تر هستند و با اطمینان بیشتری از وسایل بازی برای سرگرم شدن استفاده می کنند. اگر بتوانند توپ را خوب پرتاب کنند و بگیرند و به آن ضربه بزنند بازی بیسبال برای آنها جالب بنظر می رسد. بازی‌های پر جنب و جوش در پیشرفت مهارت های حرکتی کودک ضروری است و همراه با تناسب فیزیکی و سلامت سیستم قلبی عروقی، موجب کشیده شدن عضلات و استحکام استخوان ها می شود و همچین به بهتر غذا خوردن و خوابیدن کودک کمک می کند.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

۲- مهارت های حرکتی ظریف:

کودک در این سن بر انجام مهارت های ظریف که قبلاً آموخته تسلط بیشتری پیدا می کند، مهارت های نظیر باز و بسته کردن دکمه، زیپ، استفاده از مداد یا قیچی

۳- مهارت های اجتماعی:

کودک شما می داند در هربازی هرکسی نقشی دارد، ولی آنها هنگام بازی به یک شخص بزرگسال نیاز دارند تا بازی را برایشان شرح دهد و بین انها داوری کند. برد برای آنها جذاب و باخت وحشتناک است، فکر نکنید که مدام مجبور به نظارت بر کارهای کودک هستید. کودک شما نیاز دارد مهارت هایش را برای برقراری ارتباط، شناخت و معامله همراه با کشمکش و تعارض با همسالانش را تمرین کند و بهبود بخشد. و شما تنها باید زمانیکه کنترل از دست خارج می شود پادرمیانی کنید. اهمیت این کار را دست کم نگیرید که بهتر است هر ازگاهی به کودک فرصت دهید به تنهایی بازی کند چون این کار به او کمک می کند فکر کردن به صورت مستقل را بیاموزد.

دوم

به طور کلی  کودک در این سن:

خوب و بد را از هم تشخیص می دهد
از منطق بزرگسالان استفاده نمی کند
بازی های نمایشی و نمادی بیشتری انجام می دهد
بازی کردن با دوستان را به تنهایی بازی کردن ترجیح می دهد
هم با دختران و هم با پسران بازی می کند ولی بازی با هم جنس خودش را بیشتر ترحیج می دهد
به دنبال ستایش از سوی بزرگسالان و همسالانش می باشد
می خواهد هماهنگی و مطابقت ایجاد کند و کسانی را که هماهنگ نیستند مورد تمسخر قرار می دهد

۴- مهارت های شناختی:

مهارت های شناختی نظیر شمارش، خواندن، نوشتن، درک مفاهیم حجم، اندازه و تشخیص کلمات آشنا در قصه در این سن بهبود می یابد، هر فعالیتی که به کودک فرصت استفاده از خلاقیت و تصور را بدهد مفید است زیرا این فعالیت ها به بهبود مهارت های شناختی که برای حل مساله و درک مفاهیم جدید نیار دارد، کمک می کند.

۵- مهارت های زبانی:

به روشنی صحبت می کند و تلفظات و ضمایر صحیح را به کار می برد، در بیشتر اوقات از افعال درست استفاده می کند،  دراین سن قادر به درک تضادها می باشد. به دنبال افزایش خزانه لغات،در پی یادگیری کلمات جدید و دانش جدید است.

بخوانید: به این۱۰دلیل مهم کودک شما باید ورزش کند

۳-راهکارهای تربیت کودک ۵ ساله

۱- برقراری ارتباط با کنجکاوی کودک:

اگر چه در برخی مواقع می تواند خسته کنند و آزار دهنده باشد. از او بپرسید، «تو چه فکر می کنی؟» پاسخ های خلاقانه ی کودک شما را حیرت زده خواهد کرد!

۲- ذهن خود را درگیر کنید:

یکی از بهترین مواردی که باعث موفقیت و رشد کودک در آینده خواهد والدین کودک هستند، و سطح تحصیلی و درک پدر و مادر می باشد. زمانی که شما خودتان یادگیری را ادامه می دهید، شما رشد می کنید، قطعا کودکتان نیز با شما رشد خواهد کرد. برای مثالی، یادگیری زبان دوم به همراه کودکتان، به یک کلاس نویسندگی بروید، یا مدرک تحصیلی تان را ارتقا دهید.

۳- برروی نقاط قوت کودک خود متمرکز شوید:

استعداد و توانایی کودک خود را شناسایی کنید و بر روی آن متمرکز شوید و به تشویق و تحسین او بپردازید، آیا کودک شما در ریاضیات مهارت دارد؟ آیا کودک شما در موسیقی مهارت دارد؟ نقاط قوت کودکتان را بشناسید و ادامه دهید.

۴- مراقب باشید کودکتان به اندازه کافی بخوابد:

به نظر می‌رسد، تا زمانی که کودک پنج ساله‌تان را مجبور به خوابیدن نکنید، او از حرکت و بازی دست بر نمی‌دارد. بچه‌ها در این سن نیاز دارند که حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت در شبانه روز بخوابند.

۵- تعیین حد و مرز برای کودک:

بچه‌ها در این سن آنقدر بزرگ شده‌اند که اهمیت امنیت را درک کنند و از قوانین ساده ایمنی پیروی کنند. اما بین دانستن و پیروی کردن از قوانین تفاوت وجود دارد. پنج ساله‌ها بی‌پروا هستند و دوست دارند که از خط قرمز‌ها عبور کنند. آنها همیشه خطر را تشخیص نمی‌دهند. بنابراین شما باید همچنان مراقب کارهایی که او می‌کند باشید.

۶- از افعال توصیفی به جای افعال امری استفاده کنید:

به جای اینکه بگویید “انقدر ندو”، بگویید “راه برو و بازی کن”

به جای “شیرینی را قبل از شام نخور.” بگویید “می‌توانی بعد از شام شیرینی بخوری.”

۷- ارتباط با اقوام:

پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها نقش مهمی را در زندگی کودک دارند. یک راه برای محکم کردن این رابطه خویشاوندی این است که با فرزندتان درباره والدین‌تان صحبت کنید. با هم آلبوم‌های عکس تماشا کنید. برای او یک آلبوم کوچک درست کنید و عکس‌های خویشاوندان دور خود را در آن قرار دهید. این روش به او کمک می‌کند تا چهره آنها در ذهن‌اش باقی بماند.

۸-آرام اما محکم و ثابت قدم باشید:

اگر این دو قانون را درست اجرا کنید، کودک حد و حدود خود را درک می کند. داشتن برنامه ریزی روزانه برای کودک باعث می شود کودک بفهمد که شما چه توقعاتی از او دارید. شما نیز باید وقتی برای کارهای مورد علاقه کودک در نظر بگیرید. باید بدانید که کودکان دارای نظرات خاص خود هستند و می توانند برای خود تصمیم بگیرند. این مسئله بخش مهمی از شکل گیری شخصیت کودک را شامل می شود. حتی گاهی اوقات زمانی را با در نظر گرفتن نظر او و مشورت با او برای انجام فعالیت تنظیم کنید .پس این شما هستید که مسائل قابل بحث و غیرقابل بحث را مشخص کنید.

۹- کنار او باشید:

یک کودک ۵ ساله احتیاج دارد که گاهی با او وارد بازی و صحبت شویم، البته باید به این نکته توجه کنیم که کودک در این سن از برد احساس غرور می کند و باخت را وحشتناک می داند.

۴- فیلم آموزشی

۵- پی دی اف ها

دانلود پی دی اف بخش هایی از کتاب کلید رفتار با کودک ۵ ساله

دانلود پی دی اف رویدادهای مهم رشد در ۵ تا ۶ سالگی

دانلود پی دی اف کودکان پنج تا شش سال

پنج سالگی نشانه آغاز مدرسه برای بسیاری از کودکان است. وارد شدن به محیط پر هیاهو، بازی و فعالیت‌های مدرسه برای بچه‌ها، در این سن آسان است. برای عقب نیفتادن کودک‌تان از دیگران وقت بگذارید. برای او کتاب و وسایل جدید خریداری کنید.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا