10 نکته که والدین در مورد تکالیف درسی فرزندشان باید بدانند

از آن جایی که تکالیف درسی به بخش مهمی از کلاس های درس امروزی تبدیل شده است، بهتر است یاد بگیرید که چه طور می توانید فرزندتان را تشویق و از او حمایت کنید تا عادت تکلیف انجام دادن را در خودش تقویت کند.
فرزند شما چه در مقطع ابتدایی، راهنمایی و چه دبیرستان باشد، به هر حال نهایتا به کمک درست و مداوم در انجام تکالیفش نیاز دارد. از آن جایی که تکالیف می تواند مستقیما بر موفقیت کودک در کلاس درس و همین طور پیشرفت کلی او در تحصیل تأثیر بگذارد، باید با تشویق ، حمایت و راهنمایی والدین کودک همراه باشد. با توجه به این که راهکار های خوبی برای تقویت عملکرد دانش آموز وجود دارد، والدین می توانند قبل از این که مشکلی در انجام تکالیف برای کودک به وجود بیاید، مداخله کنند.
اهمیت تکلیف در رشد شناختی
با این که کودکان معمولا تکالیف را نوعی تنبیه از طرف معلم شان می دانند، اما تمرین مهارت های کلاس درس در خانه بخشی جدایی ناپذیر از فرآیند رشد است . به گزارشNucleus Learning ، تکالیف در موارد بسیاری به آموزش و تقویت دانش آموز کمک می کند.
اساسا تکالیف به دانش آموزان اجازه می دهد تا مهارت های آموخته شده در مدرسه را با کمک و تلاش خودشان در خارج از کلاس درس تمرین کنند. از آن جایی که در مدرسه زمان محدودی وجود دارد، کودکان مجبورند قرار داد آموزشی مبنی بر این که باید برای تسلط بر همه مطالب مورد نیاز، در مدرسه و خارج از آن تلاش کنند را بپذیرند.
علاوه بر این، تکالیف به دانش آموزان این امکان را می دهد که خودشان به تنهایی تحقیق کنند، یاد بگیرند که چه طور پاسخ سؤالات را پیدا کنند و درک کنند که معلم برای همه چیز پاسخی ندارد. تکالیف به دانش آموز اجازه می دهند تا مطالب آموزش داده شده را به طور کامل تر یاد بگیرد و درک کند. علاوه بر این، درگیر شدن فعالانه با تکالیف به دانشآموزان می آموزد که چطور کمک حال خودشان در یادگیری باشند، زیرا با به وجود آمدن سوال مجبورند برای رسیدن به پاسخ بیشتر تحقیق و اطلاعات کسب کنند.
مری شیدی کورسینکا، نویسنده آموزشی کتاب “Kids, Parents and Power Struggles”، با تاکید بر اهمیت تکالیف ، اظهار می کند که والدین نقش مهمی در مشارکت موفقیت آمیز کودک و تکمیل تکالیف درسی دارند. او می گوید: ” چیزی که اکثر افراد متوجه نمی شوند این است که فرزندان شان چه قدر به حمایت آن ها در انجام تکالیف نیاز دارند . . . نباید این طور باشد که پدر و مادر فقط بگویند “او 10 یا 12 یا 15 سال دارد، خودش باید این کار را انجام دهد. ”
حتما بخوانید: ۲۶ روش سرگرمی کودکان در خانه (از زبان متخصص رشد)
آن ها در عوض باید با حمایت جدی از فرزندان شان برای درک و تمرین تکالیف، به او در انجام وظایفش کمک کنند. اگر کودکی با انجام تکالیف اجباری معلمش نتواند با مسئولیت هایی که دارد آشنا شود، ممکن است دچار مشکل شود که این بعد ها می تواند بر توانایی کودک برای پیشرفت در اولین شغل یا عرصه های حرفه ای زندگی اش تأثیر بگذارد.
ده نکته مهم مخصوص والدین در مورد تکالیف فرزندان شان
1-یک روال به وجود بیاورید
اولین گام برای اینکه به فرزندتان کمک کنید تکالیفش را درست مدیریت کند، به وجود آوردن یک روال است. شاید برای ایجاد یک رویه والدین مجبور شوند با فرزند شان در مورد شرایط و زمان تکالیفش سازش کنند. این بدان معناست که به دانش آموزان کمک کنیم تا زمان و مکان مشخصی را تعیین کنند تا بتوانند به راحتی و از روی عادت بدون این که اختلالی در کارشان ایجاد شود، درس بخوانند.
برخی از خانواده ها شب ها تلویزیون را خاموش می کنند و برنامه های مورد علاقه شان را برای تماشای آخر هفته ضبط می کنند. کورسینکا می گوید: “پیروی مداوم از چنین قاعده ای ممکن است از به وجود آمدن جنگ قدرت والدین و فرزندان پیشگیری کند. علاوه بر این، اگر کودک راحت تر است تنها در اتاق خوابش درس بخواند و تکالیفش را انجام بدهد، شاید بهتر باشد والدین این آزادی و اختیار را به او بدهند. با این حال، اگر تکالیف کودک ناقص باشد یا اگر نمراتش افت کند ، والدین باید فورا وارد عمل شوند و استراتژی و روال تکالیف را تغییر بدهند.
2- حد و مرز مشخص کنید
از آن جایی که مشق شب همیشه و به طور مداوم باید انجام شود، والدین باید به طور همزمان برای فرزندشان حد و مرز مشخص کنند. به طور مثال یکی از این محدودیت ها می تواند خاموش کردن گوشی نوجوانان، تلویزیون و یا رادیو کودک تا پایان انجام تکالیف باشد.
ترفندهای دیگه: ۵ روش برای تربیت یک کودک دانشمند عاشق علم
3- به اوضاع سر و سامان بدهید
شاید لازم شود والدین برای تکالیف فرزندان کوچک تر یک تقویم درست کنند که هم والدین و هم کودک بتوانند به آن دسترسی داشته باشند و به وضوح آن را ببینند. این کار به کودک کمک می کند تا یاد بگیرد که چطور از قبل برنامه ریزی کند و برای پروژه های بلند مدت ابتدایی و راهنمایی زمان بندی کند. برای بچه های دبیرستانی، ممکن است این سازماندهی به این معنا باشد که والدین هر روز با نوجوان شان در مورد تعیین هدف برای انجام تکالیف صحبت کنند.
4- فرزندتان را پاسخگو و مسئولیت پذیر بار بیاورید
فرزندتان باید صرف نظر از سن یا نمره مدرسه اش، همیشه و فورا در مورد تکالیف و وظایفش به شما جواب پس بدهد و مسئولیت پذیر باشد. والدین باید قوانین واضحی در مورد نوشتن تکالیف در دفترچه یادداشت شان داشته باشند یا یادشان باشد که هر شب تمام وسایل مورد نیاز مثل کتاب یا ماشین حساب برای انجام تکالیف را به خانه بیاورند تا فرزند شان بهانه ای نداشته باشد. اگر کودک نتواند انتظارات را برآورده کند، باید عواقب کم کاری اش را بپذیرد. آموزش مسئولیت پذیری در اینجا
رژیم غذایی برای افزایش هوش کودک (۷ ماده غذایی موثر)
5- شرایط یادگیری را فراهم کنید
کودکانی که در فضا و محیط خانه شان جو یادگیری حکم فرماست، هنگام انجام تکالیف مشکلی ندارند و می توانند از نظر ذهنی درگیر درس و مشق شوند . این فضا می تواند یک اتاق کوچک باشد که با خودکار، کاغذ و ابزار لازم برای انجام تکالیف پر شده است. شاید هم کودک برای انجام تکالیفش نیاز به کتابخانه داشته باشد و نتواند در خانه تمرکز لازم را به دست بیاورد.
در این صورت هم باید شرایط برای یادگیری او حتی با فرستادنش به کتابخانه فراهم شود . به هر حال، صرف نظر از نیازهای کودک، والدین باید فضایی را برای کودک به وجود بیاورند تا بتواند تکالیفش را بدون مزاحمت یا حواس پرتی انجام بدهد.
6- اولویت بندی را به کودک یاد بدهید
با پیشرفت کلاس ها، به تدریج تکالیف بیشتری به کودکان محول می شود؛ اما والدین می توانند مداخله کنند و به آن ها بیاموزند که چطور تکالیف شان را در اولویت قرار دهند. اگر قرار است که پروژه ای در یک هفته انجام شود، والدین می توانند به فرزندشان کمک کنند تا هر روز یک جدول زمانی برای کار های خرد و عادی اش تنظیم کنند.
یا اگر کودکی گیج و مستاصل می شود، والدین می توانند به او کمک کنند تا فهرستی از همه کار هایی که باید انجام شود تهیه کند و بعد هر کار را بر اساس اهمیتش اولویت بندی نماید.
7- پیشرفت فرزندتان را بررسی کنید
با این که مدارس دولتی کارنامه و گزارش پیشرفت برای والدین می فرستند، اما در حال حاضر بسیاری از مدارس نمرات و تکالیف خانه را به صورت آنلاین ارسال می کنند. والدین می توانند با معلم فرزند شان در مورد روش های درست بررسی پیشرفت دانش آموز در طول ترم و سال تحصیلی صحبت کنند تا دانش آموزان بتوانند بدون عقب ماندن یا سختی کشیدن، از توان شان حداکثر بهره را ببرند.
8- در صورت انجام درست تکالیف به او آزادی بدهید
اگر کودکی با موفقیت تمام قوانین و انتظارات والدین و معلمان را برای انجام تکالیف برآورده کرد، والدین می توانند آزادی های خاصی به او بدهند. به طور مثال اگر کودکی بخواهد زمان تکالیف یا “فضای یادگیری” اش را تغییر دهد، والدین باید به او اختیارات جدیدی بدهند . تا زمانی که به نظر می رسد او در فعالیت ها و تکالیف تحصیلی اش موفق است، والدین می توانند امتیازات و پاداش های جدیدی را برای فرزندشان در نظر بگیرند.
9- در انجام تکالیف فرزندتان، دوست و همراهش باشید
در بسیاری از مواقع، به خصوص زمانی که کودک احساس می کند از پس انجام یک تمرین یا تکلیف بر نمی آید، والدین می توانند با کمک به فرزندشان از او حمایت کنند. این حمایت می تواند امتحان گرفتن از کودک، آموزش استراتژی های مطالعه به کودک یا فقط کمک به او برای برنامه ریزی باشد. گاهی اوقات توجه کردن به کودک در انجام کار های دشوار می تواند روحیه و عزم او را بالا ببرد.
10- فرزندتان را تشویق و از او حمایت کنید
مهم تر از همه چیز هایی که گفته شد، این است که والدین به عنوان یک مشوق تحصیلی عمل کنند و به کودک انگیزه بدهند. تکالیف نباید از ترس تنبیه یا با استرس انجام شود. به تکالیف خانه با دید مثبت نگاه کنید و دائما با بازخورد کلامی مثبت به کودک او را تحسین کنید. کودکان برای موفقیت شان نیازی به جوایز مادی ندارند، آن ها با حمایت کلامی و تشویق رشد می کنند.
7 ترفند برای اینکه بچه هایی علاقه مند به یادگیری بار بیاوریم
به طور مثال اگر کودکی دائما تکالیفش را بدون شکایت انجام می دهد، هر روز به او یادآوری کنید که : “من خیلی خوشم میاید که تو بدون غر زدن و با ذهنیت مثبت تکالیفت را انجام می دهی و تو را تحسین می کنم!” وقتی تعریف و تمجید ها خاص و معنادار باشد، کودک اعتماد به نفس و انگیزه بیشتری برای پیگیری مستمر مسئولیت ها و تکالیفش پیدا می کند.

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!