تربیت کودکان

۱۰ مهارت مهم زندگی که باید قبل از ۱۰ سالگی به کودک تان بیاموزید!

bestkid b

علیرغم اینکه کودکان ما در دنیای فناوری پیشرفته امروزی چیزهای بسیاری را یاد میگیرند، اما به راحتی مهارتهای عملی مثل آموزش عکاسی زندگی، اعم از انجام یکبار شستشو، خواندن یک نقشه یا نوشتن یک نامه به صورت دستنویس را از دست میدهند. این تحقیق انجام شده توسط یکی از معتبرترین موسسات آموزش و تربیت کودکان در دنیا انجام شده و حاصل سال ها تجربه است. پس حتما سعی کنید این ۱۰ مهارت ضروری و کاربردی را به کودکان تان قبل از سن ۱۰ سالگی آموزش دهید. فرقی نمی کند دختر یا پسر.


مقدمه

یک مطالعه اخیر توسط شرکت امنیتی آنلاینِ AVG Technologies نشان داد که در حالی که ۵۸ درصد از کودکانِ ۳ تا ۵ ساله در ایالات متحده آمریکا میتوانند از یک گوشی هوشمند استفاده کنند، اما کمتر از یک نفر از هر شش نفر (۱۵ درصد) از این افراد میتوانند صبحانه خود را آماده کنند.

تیم المو بنیانگذار شرکت Growing Leaders، که یک شرکت غیرانتفاعی در نورکراس جورجیا بوده و با مدارس و گروههای مدنی برای ارتقای کیفیت رهبری در کودکان فعالیت میکند، میگوید: “بسیاری از والدین را میبینم که همه چیز را برای بچههای خود انجام میدهند، به جای اینکه به آنها این فرصت را بدهند که یاد بگیرند چگونه گلیم خود را از آب بیرون بکشند.” اکنون شروع به آموزش این مهارتهای زندگی نموده، و کودک خود را در مسیر استقلال قرار دهید.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

Mom and Daughter Doing Laundry

۱- شستن لباس

اگر شما هم دیده باشید، در خوابگاه های دانشجویی در هرجایی، دانشجویانی هستند که شستن لباس خود را هم بلد نیستند. یا فرزندانی که نمی توانند در این زمینه به مادر خود کمک کنند و … این مساله باعث تاثیر منفی بر اعتماد بنفس کودک شما می شود.

نه اینکه بخواهید خیلی تمیز لباس ها را بشویند، فقط کلیت کار را به آنها یاد دهید.

نکته ای که شاید علاقه داشته باشید! سر کودک داد بزنیم یا نه؟ 

۲- کاشتن و بزرگ کردن گل و گیاه

این موضوع کاشت گل و گیاه، نه تنها تاثیر مستقیمی بر روحیه و عاطفه کودک تان در دراز مدت دارد، بلکه به جستجوگری و کنجکاوی او هم می افزاید. از کودک تان بخواهید تا یک گل بکارد. یا مثلا یک گل داخل گلدان را با کمک هم به باغچه خانه تان منتقل کنید.

۳- کادو کردن یک هدیه

چند کاغذ کادو تهیه کنید و چند جعبه. با کمک آنها نحوه کادو کردن جعبه را به کودک آموزش دهید. این مهارت، تاثیر کاملی بر روی حس قناعت کودک و استقلال او دارد. ضمنا او به هدیه دادن عادت خواهد کرد و به نوعی با بخشندگی در طول زندگی سپری می کند.

مطلب مهم ! نحوه صحیح برخورد با دروغگویی کودکان

۴- میخ زدن به دیوار یا چوب و …

اگر کودک تان بین ۵-۸ سال دارد، یک چکش سبک برای او تهیه کنید و با کمک همدیگر، آن را بر روی یک تکه چوب، دیوار یا هر چیزی که دم دست دارید با کمک این چکش فرو کنید. بعد اجازه دهید که خود کودک این کار را انجام دهد. اگر بعد از زدن میخ، اجازه دهید، اسباب بازی خود، یا عکس پدر و مادر را به میخ بیاویزد کمک دوچندانی به او کرده اید.

دویدن همراه خانواده

۵- نوشتن نامه بصورت دستی

نوشتن نامه به صورت دستی مزایای بی شماری دارد. از جمله اینکه به هماهنگی فکر و دست کودک کمک می کند. هماهنگی فکر و دست، در بسیاری از هنرها مثل نقاشی، طراحی و … بسیار سودمند است. ضمن اینکه کودک مجبور به استفاده از دایره واژگان خود برای بیان یک حس خواهد شد. تصور کنید کسی بتواند از واژگان به بهترین شکل ممکن در سخن گفتن یا نوشتن بهره بگیرد!

از دست ندهید! چگونه کودکی مستقل تربیت کنیم؟

۶- تهیه یک غذای خیلی ساده

این موضوع که کودک بتواند یک غذای ساده برای خود درست کند بسیار مهم است. قبل از اینکه اجازه دهید به خودی خود این کار را انجام دهد، اجازه دهید در تهیه غذاها کمی به شما کمک کند.

به کودک اجازه دهید که برای صبحانه خودش، کره و خامه را مهیا کند و با ریختن عسل داخل کاسه، چند لقمه غذا بخورد. سعی کنید از مواردی که ارتباطی با گاز و موضوعات خطرناک ندارند استفاده کنید.

۷- نقشه خوانی و مسیریابی به کمک Gps گوشی

نقشه خوانی یک کمک عمده در افزایش مسیریابی و تقویت ذهن کودکان است. گوشی های امروزی تقریبا همه دارای سیستم GPS هستند. با کودک در یک محله یا شهر حرکت کنید و از کودک بخواهید که یک مسیر را با استفاده از نقشه شهر یا جی پی اس به شما نشان دهد.

برای آموزش و تربیت اصولی کودکان خود حتما از این بسته های آموزشی علمی و تایید شده استفاده کنید!

۸- درمان یک زخم ساده

به کودک تان یاد دهید که از زخم شدن و یا جراحات سطحی نترسد و با خونسردی آن ها را خودش (به کمک چسب زخم یا یک باند ساده) ترمیم کند. به او توضیح دهید که وقتی دستش خونریزی می کند چکار کند. اول زخم را فشار دهید تا خونریزی متوقف شود، محل زخم را با آب بشوید و بعد کمی ضدعفونی کننده زخم بر روی آن بپاشد و نهایتا بانداژ کند یا چسب زخم بزند.

۹- تمیز کردن حمام و دستشویی

چه در کمک کردن به شما و چه برای کمک به زندگی آینده کودک، تمیز کردن حمام و دستشویی موضوعی مهم می باشد. از سرکه یا شوینده های مختلف برای تمیز کردن توالت و روشویی استفاده کنید و همه آنها را به کودک آموزش دهید.

۱۰- خرید کردن (با مقایسه قیمت های مغازه ها)

این موضوع کمی سخت تر است. حتما در هر مغازه ای که می روید برای کودکتان دلیل خرید کردن یا نکردن را توضیح دهید. اجازه دهید گاهی اوقات او هزینه را بپردازد. به او یاد بدهید قبل از خرید کردن از چند جا قیمت بگیرد و مقایسه کند.

۱۱- محافظت از بدن خود

کودک باید بداند که صاحب تمام بدن خود است و کسی حق ندارد بدون رضایت او و والدین‌اش، بدن وی را لمس کند.

۱۲-کمک گرفتن از دیگران در برابر باج‌گیرها

افرادی که از بچه‌ها باج‌گیری می‌کنند از لحاظ روانی افرادی ترسو هستند که در برابر جمع هراسان می‌شوند و پا به فرار می‌گذارند. باید به کودک خود آموزش دهید که در چنین مواردی از دوستان نزدیک خود کمک بگیرد و حتما مساله را با مسوولان مدرسه یا با پدر و مادر در میان بگذارد. البته حتما به کودک بگویید در مواردی که باج‌گیرها برای او تهدید جانی داشتند مقاومت نکند.

۱۳- گفتن حقیقت

اگر با فرزند خود مرتب صحبت کنید و همیشه به او یادآور شوید که پشتیبان همیشگی او در زندگی هستید، کودک هم یاد می‌گیرد مشکلات و رازهای خود را با شما در میان بگذارد و از شما کمک بگیرد.

۱۴- مهارت نه گفتن

برخی والدین به فرزندان خود می‌آموزندکه همیشه باید به حرف بزرگ‌ترها گوش کرد و همیشه حق با بزرگ‌ترهاست اما در واقع، این آموزش کاملا غلط است و کودک باید یاد بگیرد که گاهی هم به خواسته‌های دیگران نه بگوید چون در غیر این صورت کودک خود را تسلیم هر نوع خواسته‌ بیمارگونه و آزاردهنده‌ای خواهد کرد.

اگر سوالی در زمینه آموزش مهارت های مهم به کودک دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا