آموزش و تربیت نوجوان (دختر و پسر)

چیزهای بسیار مهمی که باید به دختران خود یاد دهید!

bestkid b

دختر ها و پسر ها از خیلی از جنبه ها با همدیگر متفاوت اند پدر و مادر ها باید این تفاوت ها را بشناسند تا بتوانند در رفتار با هرکدام عکس العمل درستی داشته باشند پدر و مادر باید نقاط قوت و نقاط ضعف هر کدام را بیابند و نقاط قوت را تقویت کنند و نقاط ضعف را کاهش دهند دختر ها و پسرها علاوه بر اینکه از لحاظ جسمانی متفاوت اند از لحاظ اجتماعی،احساسی و ذهنی هم با هم دیگر تفاوت دارند.

مقدمه

دخترها نسبت به پسر ها دارای روحیه آسیب پذیری بالاتری می باشند و باید بسیاری از نکات را رعایت کنند ولی این نکات در برخی از خانواده ها به عنوان محدودیت تلقی می شود در صورتیکه اینگونه نیست شاید با رعایت همین نکات بتوان از آسیب های جدی جلوگیری کرد. پدرها و مادرها باید به فرزند خود چه دختر چه پسر اجازه دهند که در جامعه حضور داشته باشند تا بتوانند استعداد های خود را شکوفا کنند اگر پدر و مادر ها در زمان بچگی فرزندان را درست آموزش داده باشند مسلما  فرزندان به بهترین صورت  خود را در جامعه ظاهر می کنند  در صورتی که تربیت از همان ابتدا مشکل داشته باشد مسلما فرزندان با کوچکترین  اشتباه به دام می افتند مطالب گفته شده در مورد فرزندان است و دختر و پسرش هیچ فرقی نمی کند.

به دختر بچه ها یاد بدهید که : 

۱-به خداوند ایمان داشته باشند. 


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

۲- غرور و استغنا داشته باشند. 

۳- اعتماد به نفس داشته باشند.

۴-خلاقیت داشته باشند. 

۵-مهارت تصمیم گیری داشته باشند. 

۶- کنجکاو باشند.

مراقبت های لازم برای یک دختر جوان 

۱- دختر جوان باید خود را از محیطها و موقعیتهاى تحریک آمیز دور نگه دارد و از گوش دادن به موزیکهاى محرک و دیدن فیلمهاى فاسد اجتناب ورزد.

۲ ـ از پوشیدن لباسهاى تنگ و چسبنده , حتى در مقابل برادر و خویشان محرم خود هم , خوددارى کند.

۳ ـ خود را از محیطى که مورد نگاه نامحرم است , دور نگاه دارد. لذا حضرت زهراى یکى از ویژگیهاى زن پارسا را این مى داند که او مردها را نبیند و خود نیز مورد دید مردها قرار نگیرد.

۴ ـ تـخـیـلات و تـفکرهاى خود را کنترل کند.

۵ ـ بیکارى منشا تمام انحرافها و فسادهاست ,دختر جوان باید با یاد گرفتن آشپزى , زمینه موفقیت آینده خود را فراهم سازد.

۶ ـ در جـلـسه هاى فرهنگى و مذهبى شرکت نماید و سوالات و پرسشهایى که برایش پیش مى آید مطرح کرده و پاسخ آنها را بیابد.

 

باید دختران بدانند

 

مطالبی که یک دختر باید قبل از ازدواج بداند 

۱-ازدواج در هر سنی باید سنجیده و درست باشد. ازدواج تغییر موقعیتی است که باید مراقب باشید تعبیر از چاله به چاه افتادن نباشد.

۲- سعی کنید  خواستگارهایتان و اطرافیانتان که مورد تایید شما هستند مقایسه نکنید.  

۳- به گذشته ها فکر نکنید .

۴- منتظر نباشید که همه خواستگارتان را تایید کنند در اولویت اول خودتان هستید که باید آن شخص را بپذیرید. 

۵- بعضی دخترخانم‌ها اعتماد به نفس پایینی دارند و فکر می‌کنند پر از اشکال هستند و مورد تایید دیگران قرار نمی‌گیرند، در حالی که اگر به نکات مثبت خودشان توجه کنند، از خیلی‌ها بهتر به نظر می‌رسند. خود را دست کم نگیرید و فکر نکنید بخت در خانه شما را نخواهد زد.

چند توصیه برای تعامل با دختران نوجوان:

* این اشتباهات را انجام ندهید:

۱- تحقیر و مقایسه ممنوع

حواستان باشد بزرگترین اشتباهی که دخترتان را از شما دور می کند، تحقیر کردن او در جمع و حتی در خلوت است. او را به خاطر نقطه ضعف هایش تحقیر نکنید و موفقیت های دیگران و شکست هایش را بر سرش نکوبید. دختران را همانطور که هست بپذیرید و از او به تناسب استعدادها و توانایی هایش انتظار داشته باشید.

مطمئن باشید او نیز استعدادها و توانایی های خودش را دارد. در پیدا کردن استعدادهایش و رفع نقاط ضعفش به او کمک کنید.

۲- دائما نگران دختران نباشید

گاهی والدین آنقدر نگران دختر نوجوانشان هستند که او را شدیدا محدود می کنند و تحت کنترل خود قرار می دهند اما متاسفانه دختران، در اکثر موارد، در برابر فشار والدین به دروغگویی رو می آورند و در مورد فعالیت ها و دوستانشان به والدین دروغ می گویند. بنابراین به جای محدودیت بیش از حد سعی کنید مهارت روبرو شدن با خطرات را به دخترتان بیاموزید، به او یاد دهید چگونه تنها به کلاس زبان برود، در برابر شماره های ناشناسی که به او زنگ می زنند یا برایش پیامک می فرستند چه واکنشی بهتر است داشته باشد.

۳- تمام کارها را شما انجام ندهید

به او مسئولیت هایی را واگذار کنید. نباید همه کارهایش را شما انجام دهید. اینکه اجازه نمی دهید دست به سیاه و سفید بزند، همه کارهای خانه و حتی کارهای شخصی او را انجام می دهید، شما را تبدیل به یک مادر خوب نمی کند، بلکه باعث می شود دخترتان به یک فرد مسئولیت گریز تبدیل شود. به او وظایفی را محول کنید و اجازه دهید مسئولیت کار و عواقب خوب و بدش کاملا به عهده خودش باشد.

نحوه تربیت دختران نوجوان
نحوه تربیت دختران نوجوان

 اصل هایی که باید رعایت کنید:

۱- ایجاد محیط امن در خانه

اولین و مهمترین پایگاه و تکیه گاه برای دختر نوجوانتان باید خانه ای باشد که در آن زندگی می کند. سعی کنید محیط خانه را آرام نگاه دارید. محیط پرتنش و پر از دعوای خانوادگی او را از خانه و والدین فراری خواهد داد.

۲- اجازه دهید شما را راهنمایی کند

با او صحبت کنید. از او مشورت بخواهید. زمانی که اظهارنظر می کند، مکث توأم با تفکر داشته باشید تا به باارزش بودن زمینه های ذهنی خودش فکر کند. حتی از او راهنمایی بخواهید. مسائلی را مطرح کنید و طوری نشان دهید که شما مشتاقانه منتظر راهنمایی ها و ایده های خلاقانه او هستید.

۳- افزایش آگاهی و مطالعه در مورد نوجوانی و انتقال اطلاعات به فرزند

در رابطه با مراحل رشد انسان و تغییرات هر مرحله به ویژه نوجوانی تا آنجا که می توانید اطلاعات کسب کنید. هر قدر دانش شما بیشتر باشد، کمتر در رویارویی با مسائل غافلگیر و مستاصل خواهید شد. علاوه بر این با فرزندانتان نیز در مورد ویژگی های سن نوجوانی صحبت کنید.

مثلا وقتی دختر نوجوانتان بداند همه دخترهای هم سن و سالش نگران ظاهر و قیافه خودشان هستند و این یک ویژگی وابسته به سن است بیشتر احساس آرامش خواهد کرد. می توانید در این مورد حتی از خاطرات خودتان هم با او حرف بزنید و به او بگویید شما هم در نوجوانی نگران جوش های صورتتان بوده اید و فکر می کردید همیشگی خواهند بود و اینکه این موضوع در آن زمان چقدر ذهنتان را به خود مشغول کرده بود اما حالا اثری از آنها نمانده است.

۴- موضع خود را مشخص کنید

گاهی خیلی از مشکلات بین شما و او به این خاطر اتفاق می افتد که به روشنی و وضوح با او صحبت نمی کنید. بهتر است خواسته هایتان را در مورد رابطه با دوستان و همکلاسی ها، زمان برگشتن به خانه، شرکت در مهمانی ها و استفاده از اینترنت، موبایل و … مشخص کنید و به روشنی با ذکر دلایل منطقی قوانین و انتظارات خود را توضیح دهید.

۵- تصمیم گیری را به او یاد بدهید

مهارتی مهم که دختران نوجوان باید یاد بگیرند «تصمیم گیری» است. دختران را در تصمیمات خانواده شریک کنید. مثلا در انتخاب پرده و دکوراسیون خانه نظر او را بپرسید. او را در موقعیت هایی قرار دهید که تصمیم گیرنده نهایی خودش باشد. یادگیری مهارت تصمیم گیری در دوران نوجوانی به او کمک می کند در تصمیم های مهم زندگی به درستی عمل کند و همه جوانب یک امر را بسنجد.

۶- به خلوت او احترام بگذارید

دختر نوجوان شما دوست دارد بیشتر وقتش را در اتاقش تنها باشد، موسیقی گوش دهد و شعر بخواند یا حتی برای درس خواندن تنها در اتاقش بنشیند و در اتاقش را ببندد. دوست دارد یک حریم خصوصی داشته باشد. وقتی در اتاقش را می بندد، اتاقش را قلمرو سلطنت خود فرض می کند. دوست دارد هر طور خودش دوست دارد درآنجا پادشاهی کند. به خواسته او، تا حدی که قوانین خانه تان اجازه می دهد، احترام بگذارید و هرگز سرزده و بدون اینکه در بزنید به اتاقش وارد نشوید مگر اینکه یک دلیل منطقی و مهم داشته باشید.

مطالب مرتبط با تربیت فرزندان : ۱۱ نکته ارزشمند تربیتی نوجوانان (همراه با ویدیو)

دختران باید قدر ارزشهای خود را بدانند این باعث می شود که اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

اگر در این مورد سوالی دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید.

 

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر. من یک نوجوان هستم .خیلی حساسم روی دوستام مثلا تا باهام قهر میکنن تپش قلب میگیرم وقتی باهام مهربانانه حرف میزنن حس عجیبی دارم.چه کنم

    1. سلام عزیزم
      کاملا حس شمارو درک میکنم.
      شما دختر بسیار عاطفی و احساساتی هستید.
      این حالات برای دورانی هست که دراون قرار دارید.
      با ورود به سن جوانی این حالات خود ب خود از وجودتون بیرون میره نگران نباشید.
      موفق باشید✨

  2. من دختری ۱۳ ساله هستم
    خیلی حساسانه رفتار میکنم اما دست خودم نیست هر کسی بهم چیزی بگه زود بغضم میترکه و میزنم زیر گریه
    مادر و پدر مهربونی دارم اما نسبت به اینکه دخترم مثل پسر ها باهام رفتار میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا