روانشناسی نوجوانان پسر و دختر

دخترم هیچ دوستی ندارد (پاسخ به یک سوال رایج و راه حل)

“دختر 15 ساله من تلاش می کند و می خواهد که دوستی پیدا کند؛ اما باز هم تنها است. من و شوهرم با این واقعیت مواجهیم که دختر نوجوانمان هیچ دوستی ندارد. ما فقط نمی خواهیم او از نظر اجتماعی منزوی شود. او می گوید که در مدرسه دوستانی دارد اما به ندرت با دوستان خارج از مدرسه اش وقت می‌گذرد. چه باید کرد؟”

این مشکلی است که شاید شما را هم درگیر کرده باشد اما قضیه چیست؟

رابطه فرزندان معمولا در دوران نوجوانی با والدین کم تر خواهد شد؛ یعنی روابط شان با همسالانشان اهمیت بیشتری پیدا می کند. با این که روابط دوستانه با همسالان معمولا خیلی مشخص و محکم نیست، اما با این حال باز هم بودنش می تواند به دختر شما برای مدیریت تمام تغییراتی که در این مرحله از زندگی اش تجربه می کند، کمک کند.

حتما بخوانید: چطور با فرزند نوجوان در مورد پیام های جنسی صحبت کنیم؟

3 پیشنهاد برای زمانی که نگران هستید دختر نوجوان تان دوستی ندارد:

1-اطلاعات جمع آوری کنید

با باز کردن گفتگو با او در مورد روابط دوستانه اش، زمینه را برای کمک دخترتان فراهم کنید. آیا دختر شما واقعا رابطه ای دارد؟ ه طور مثال با نمره دادن از شماره 1 تا 10 سطح روابط دوستانه اش را بسنجید . امتیاز 10 به این معناست که او به تعداد کافی دوست دارد و عدد 1 یعنی او هیچ دوستی ندارد، نمره ای که او می دهد وضعیت روابط دوستانه اش را نشان می دهد.

تربیت نوجوانان | دختر نوجوان

اگر دیدید که دختر نوجوان شما هیچ دوستی ندارد، سعی کنید درکش کنید و قضاوت نکنید. منتظر شنیدن پاسخش باشید و هر گلایه ‌ای که ممکن است در مورد دشواری پیدا کردن دوست و حفظ رابطه داشته باشد را تأیید کنید. او هنوز در مورد دوست پیدا کردن می آموزد و آنچه یاد می گیرد؛ اطلاعات ارزشمندی است که در طول زندگی به دردش خواهد خورد.

با پرسیدن سوال، می فهمید که در سر دخترتان چه می گذرد و به او زمان و فضای کافی برای تأمل خواهید داد. او ممکن است فورا به شما پاسخ ندهد و به زمان نیاز داشته باشد تا در مورد آن فکر کند ، که چیز بدی نیست.

اگر او فکر کند که روابط دوستانه بسیار خوبی دارد و نمره 7 را به خودش می دهد، این نشان می دهد که شما در برابر ایجاد هر گونه تغییر در زندگی اجتماعی او با مقاومت روبرو خواهید شد. به نظر می رسد که او برای دوستیابی نیازی به کمک ندارد.

مفید: اعتیاد به اینترنت و موبایل: عوارض و روشهای درمان

اگر عددی که او می گوید 6 یا کم تر است، شاید بد نباشد چنین سؤالاتی بپرسید:

چه چیزی را می خواهی در دوستی هایت تغییر می دهی؟ آیا تعداد دوستانت را تغییر می دهی؟ آیا می خواهی به دوستانی که در حال حاضر داری نزدیک تر باشی ؟ آیا دوست داری یک دوست صمیمی داشته باشی یا چند تا؟ چند بار در هفته (یا ماه) دوست داری خارج از مدرسه با دوستانت معاشرت کنی؟

همه این سوالات به شما کمک می کند تا بهتر بفهمید او واقعا به چه چیزی نیاز دارد.

2- احساسات تان را تفکیک کنید

به خودتان یادآوری کنید که برداشت او از دوستی هایش با شما فرق دارد. شاید شما فردی برونگرا باشید و از بودن در کنار دیگران انرژی بگیرید ولی او درونگرا باشد و به اندازه شما به برقراری تعاملات اجتماعی علاقه مند نباشد.

همه ما بهترین چیز را برای دخترانمان می‌خواهیم و دوست داریم که در شاد کردن و تقویت اعتماد به نفسشان سهمی داشته باشیم. اما والدین باید مراقب باشند آنچه که آن ها برای دختران شان می‌خواهند با آنچه خود بچه ها می‌خواهند یکی نیست و قطعا متفاوت خواهد بود. علاوه بر این شاید لازم باشد به خودتان یادآوری کنید که موقعیت اجتماعی دخترتان لزوما نشان نمی دهد که شما والدین خوبی هستید یا نه.

3- از او در ایجاد و حفظ دوستی های واقعی که می خواهد حمایت کنید

گاهی؛ وقتی فکر می کنید که دخترتان هیچ دوست واقعی ندارد، اما در واقع او از طریق گوشی اش روابط دوستانه اش را در خانه مدیریت می کند . در این مورد، شاید بهتر باشد بین دوستی ‌های “مجازی” یا آنلاین و تجربیاتی که با دوستانش در زندگی واقعی دارد، تعادل ایجاد کنید. کاترین اشتاینر-ادیر در کتابش به نام “Big Disconnect” اشاره می‌ کند که فناوری اساسا نحوه تعامل ما را تغییر داده است .

فناوری به جای کمک به ارتباط بین نوجوانان بیشتر ابهام و سردرگمی به وجود می آورد. با این اوصاف، هر کاری که برای تشویق تعاملات چهره به چهره انجام بدهید، به دخترتان کمک می کند تا در روابط دوستانه اش احساس رضایت بیشتری داشته باشد و مهارت های ارتباطی ارزشمندی را بیاموزد.

حتما بخوانید: مشکلات نوجوانان چیست؟ 12 مشکل و راه حل

تربیت نوجوانان | دختر نوجوان

از دخترتان بخواهید کسی را نام ببرد که دوست دارد زمان بیشتری را با او بگذراند . بعد از او بخواهید که یک فعالیت سرگرم کننده برای وقتی با هم هستند؛ تدارک ببیند. هر کاری که می توانید برای حمایت از او انجام دهید، این کار می تواند رانندگی او و دوستش و حتی پرداخت هزینه یک سفر دو نفره باشد.

از آن جایی که او هنوز در حال یادگیری نحوه مدیریت روابط دوستانه است، ممکن است لازم باشد تا راهنمایی اش کنید که چه طور از کسی بخواهد تا در یک فعالیت سرگرم کننده به او ملحق شود ، در صورت رد شدن درخواستش چه طور واکنش نشان بدهد و وقتی دعوتی از یک دوست دریافت می کند؛ چه طور پاسخ دهد.

چرا نوجوانان دروغ می گویند؟ (7 علت اصلی ثابت شده)

علاوه بر این شاید لازم باشد هر ترسی که او ممکن است در مورد دعوت از دوستانش برای معاشرت بعد از ساعات مدرسه داشته باشد را برطرف کنید.

درباره کار های مختلفی که او می تواند برای رفع هر گونه اضطرابی که ممکن است داشته باشد، انجام بدهد صحبت کنید.

اگر او هم چنان در دوستیابی در دبیرستان مشکل دارد، شاید بهتر باشد او را در یک کلاس خارج از مدرسه ثبت نام کنید که البته به آن هم علاقه داشته باشد. این اقدام ممکن است فرصتی برای او فراهم کند تا حداقل در این جا با همسالانش ارتباط برقرار کند؛ حتی اگر باز هم دوستی پیدا نکرد، شما به او کمک کرده اید تا وقتش را برای انجام کاری که دوست دارد ؛ بگذراند و به تقویت اعتماد به نفس او کمک می کنید.

حتما بخوانید: 15 استراتژی موثر برای تربیت بهتر فرزند نوجوان

اگر اضطراب یا ناراحتی فرزندتان از دوستی هایش روی زندگی و درس و مدرسه اش تاثیر می گذارد، می توانید از مشاور یا یک درمان گر کمک بگیرید. این کار باعث می ‌شود که او از حمایت و راهنمایی بیشتری در رابطه با دوستی‌ هایش برخوردار شود و مهارت‌ های اجتماعی تقویت شود.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا