آموزش های نگهداری از نوزاد

آموزش طرز تهیه غذای کمکی نوزاد 6 ماهه (صبحانه، نهار و شام)

bestkid b

آکادمی اطفال آمریکا توصیه می کند ، پس از رسیدن کودک به ۶ ماهگی از غذاهای جامد استفاده کنید. اما برخی از افراد به محض رسیدن به ۴ ماه ، شروع به دادن غذاهای جامد می کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد ، نوزادانی که از ۶ ماهگی شروع به خوردن غذاهای جامد کرده ند ، کمتر به آسم و آلرژی مبتلا شدند. مهمترین نکته این است که کودک بتواند به صورت صاف بنشیند و سر خود را بالا نگه دارد. بعد از تایید پزشک متخصص اطفال ، می توانید دادن غذای جامد به کودک را آغاز کنید!

چرا فرزندم از خوردن غذاهای جامد اجتناب می کند؟

همه نوزادان آماده خوردن غذاهای جامد نیستند. به یاد داشته باشید غذایی که در طی دو ماه اول داده می شود ، به کودک تان کمک می کند تا با مزه ها ، بافت ها و بو های جدید آشنا شود. اگر کودک همچنان از خوردن غذا امتناع می ورزد ، قبل از دادن شیر ، به او غذا بدهید. سعی کنید با حوصله و آرامش به فرزندتان غذا بدهید و به علایم گرسنگی او توجه کنید. غذا خوردن یک رفتار اجتماعی ست و باید به همراه خانواده انجام شود. به این ترتیب ، کودک عادات غذا خوردن خانواده را تقلید می کند.

حتما بخوانید: قد و وزن کودکان زیر ۴ سال به تفکیک سن و جنس چقدر باید باشد؟

تهیه غذا برای کودک

هنگام تهیه غذاها برای کودکان ، ایمنی مواد غذایی حائز اهمیت است. همیشه قبل از شروع کار دست های خود را بشویید و از تمیز بودن محلی که برای تهیه مواد غذایی استفاده می کنید اطمینان حاصل کنید. برای آماده سازی انواع مواد غذایی نیز می توانید از ظروف مختلف استفاده کنید: یکی برای خرد کردن گوشت و یکی برای میوه و سبزیجات. اگر برای گرم کردن غذای کودک از مایکروویو استفاده می کنید ، همیشه قبل از خوردن غذا ، آن را کاملا هم بزنید و دما را بررسی کنید.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

نکات کلیدی برای تغذیه کودک

  • در صورت تقاضای کودک به خوردن شیر ، به شیردهی ادامه دهید. غذاهای جامد را به همراه شیر مادر یا شیرخشک یا به عنوان میان وعده میل کنید.
  • غذای جامد را ۲ تا ۳ بار در روز به فرزندتان بدهید و سعی کنید دفعات آن را تا ۳ تا ۵ بار در روز افزایش دهید.
  • با غذاهای سرشار از آهن مانند گوشت و ماهی خوب پخته شده ، تخم مرغ له شده ، توفو و غلات غنی شده با آهن شروع کنید. پس از دادن این غذاها ، مصرف سبزیجات ، میوه ، سایر غلات و حبوبات ، پنیر پرچرب و ماست را آغاز کنید.
  • برای شروع یک غذای جدید ، ابتدا مقدار بسیار کم مانند ۱ قاشق غذاخوری (۵ میلی لیتر) از غذا را به فرزندتان بدهید. اگر کودک غذای بیشتری خواست ، به دادن آن ادامه دهید.
  • ابتدا از غذاهای نرم پوره شده ، له شده و چرخ شده شروع کنید. بعد از ۹ ماهگی ، می توانید غذاهای معمول و بافت های مختلف را امتحان کنید.
  • همیشه کودک را تحت نظر داشته باشید و غذاها را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا از خفگی جلوگیری شود.
  • هر بار یک غذای جدید پیشنهاد دهید. اگر نگران آلرژی غذایی هستید ، روزانه یک وعده غذایی را با یک دوره دو روزه بین آن ، معرفی کنید.
  • مصرف غذاهایی که اغلب با آلرژی همراه هستند مانند شیر گاو ، تخم مرغ ، سویا ، بادام زمینی ، آجیل و دانه ها ، گندم ، ماهی و صدف ، قبل از ۱۲ ماهگی توصیه نمی شود.

یک کودک ۶ ماهه به چه مقدار غذا نیاز دارد؟

با وعده های ۵-۱۰ میلی لیتری یا ۱ تا ۲ قاشق چایخوری شروع کنید و مقدار آن را به تدریج افزایش دهید. کودک ممکن است در ابتدا فقط نصف قاشق بخورد. او را مجبور به خوردن نکنید.

این را به یاد داشته باشید که شروع غذای جامد کار آسانی نیست زیرا باید مراقب باشید کودک را خفه نکنید یا با دادن غذاهای سنگین ، به معده ی او آسیب نرسانید. به اندازه کافی مراقب باشید در هنگام تغذیه با مواد جامد ، به کودک آسیب نرسانید.

حتما بخوانید: آموزش ۴ تا از جدیدترین و بهترین راههای افزایش هوش کودکان زیر ۴ سال

مواد غذایی را گرم یا ولرم کنید. از گرم کردن آن در مایکروویو خودداری کنید زیرا ممکن است دهان کودک را بسوزاند. در عوض ، ظرف غذا را در برروی یک کاسه بزرگتر از آب جوش نگه دارید تا گرم شود.

دستور العمل های تهیه ی غذای کودک شش ماهه

این دستور العمل های غذایی را برای کودک ۶ ماهه خود امتحان کنید و به او اجازه دهید غذاهای خوشمزه و مغذی را بچشید.

دستور العمل های صبحانه / میان وعده

پوره زردآلو

مواد مورد نیاز:

  • ۴۵۰گرم زردآلو خشک
  • ۲ فنجان گلابی ، آب انگور سفید یا آب سیب

طرز تهیه:

۱- مواد را در یک قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه جوش بخورد.

۲- محتویات را درون مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید.

۳- آبمیوه ی بیشتری بریزید تا قوام بهتری حاصل شود یا غلات را اضافه کنید تا غلیظ شود.

سس سیب

مواد مورد نیاز:

  • ۱ عدد سیب (پوست کنده ، خرد شده)
  • ۲ فنجان آب

طرز تهیه:

۱-تکه های سیب را در یک قابلمه بجوشانید بطوریکه در آب غوطه ور شوند.

۲- پس از پخته شدن ، آن ها را له کنید. برای به دست آوردن قوام مورد نظر ، آب اضافه کنید.

پوره موز

مواد مورد نیاز:

  • ۱ عدد موز رسیده (پوست کنده و برش داده شده)

طرز تهیه:

۱- موز را در یک مخلوط کن بریزید یا آن را در یک کاسه با چنگال له کنید.

۲- برای نرمی بیشتر ، پوره را بمدت ۲۵ ثانیه گرم کنید.

۳- شیر یا آب اضافه کنید تا به قوام مورد نظر دست پیدا کنید.

دستورالعمل های تهیه ی ناهار

برنج

مواد مورد نیاز:

  • یک چهارم فنجان برنج
  • یک فنجان آب
  • دو قاشق غذاخوری شیرخشک یا شیر مادر

طرز تهیه:

۱- برنج ها را بشویید و آن را برروی قابلمه یا اجاق گاز بپزید.

۲- برنج پخته شده را له کرده و به آن شیر خشک یا شیر مادر اضافه کنید.

فرنی سیب و جو

مواد مورد نیاز:

  • یک چهارم فنجان جو
  • ۳ تا ۵ فنجان آب
  • ۲ قاشق غذاخوری شیر خشک یا شیر مادر
  • ۱ فنجان سیب پوست کنده و خرد شده

طرز تهیه:

۱- آب را در قابلمه بجوشانید و جو را اضافه کنید.

۲- آن را به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.

۳- برش های سیب را اضافه کرده و به مدت دو دقیقه روی حرارت کم بپزید.

۴- محتویات را با استفاده از مخلوط کن ، پوره کنید.

جو دوسر

مواد مورد نیاز:

  • یک سوم فنجان آب
  • یک چهارم فنجان جو دوسر
  • ۲ قاشق غذاخوری شیر خشک یا شیر مادر
  • یک دوم موز خرد شده

طرز تهیه:

۱- یک قابلمه بردارید ، آب را اضافه کنید و اجازه دهید جوش بیاید. جو دو سر را اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.

۲- پس از پخت ، موز را اضافه کنید و بخوبی له کنید. برای رسیدن به قوام مورد نظر ، شیر خشک یا شیر مادر را اضافه کنید.

سیب پخته شده

مواد مورد نیاز:

  • ۱ عدد سیب (پوست کنده)

طرز تهیه:

۱- کره را روی سیب بمالید و آن را درون یک قابلمه حاوی آب بگذارید.

۲- فر را از قبل تا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کرده و قابلمه را درون آن قرار دهید.

۳- سیب را به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.

۴- بعد از پخت ، سیب ها را له کنید و آنها را به قوام مورد نظر برسانید.

دستور العمل های پخت شام

پوره کدو تنبل

مواد مورد نیاز:

  • ۱ عدد کدو تنبل متوسط ​​(خرد شده و بدون هسته)

طرز تهیه:

۱- ابتدا کدو را نصف کنید و دانه ها را خارج نموده و آن را بشورید.

۲- کدو را بمدت ۴۰ دقیقه در فر که از قبل در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم شده است ، بپزید. هنگامی که کدو ها نرم شدند ، داخل کدو را خارج کنید و در یک پردازنده مواد غذایی پوره کنید. برای رسیدن به یک قوام مورد نظر ، آب اضافه کنید.

پوره لوبیا سبز

مواد مورد نیاز:

  • ۱ لیوان لوبیا تازه

طرز تهیه:

۱- لوبیا ها را درون یک ماهیتابه بریزید و آن را درون بخارپز قرار دهید.

۲- تا زمان نرم شدن لوبیاها ، آن ها را بپزید.

۳- پس از اتمام کار ، محتویات را در مخلوط کن پوره کرده و آن ها را نرم کنید.

پوره هویج

مواد مورد نیاز:

  • ۱ هویج (شیرین ، پوست کنده ، خرد شده)

طرز تهیه:

۱- برش های هویج را درون بخار پز بریزید. آن ها را بخارپز کنید تا هویج ها نرم شوند.

۲- محتویات را درون مخلوط کن قرار داده و آنها را پوره کنید. در صورت نیاز آب اضافه کنید.

سبزیجات

مواد مورد نیاز:

  • یک هشتم فنجان لوبیا تازه
  • یک هشتم فنجان نخود فرنگی
  • یک چهارم فنجان کدو سبز
  • یک هشتم فنجان هویج خرد شده

طرز تهیه:

۱- تمام مواد را درون یک قابله بریزید و به میزان مورد نیاز آب اضافه کنید.

۲- اجازه دهید مواد بخوبی بپزند و آن ها را در مخلوط کن پوره کنید.

۳- آب را اضافه کنید تا قوام مورد نظر بدست آید.

حتما بخوانید: ۵ تا از بهترین غذاهای انگشتی برای کودکان زیر ۴ سال

با چنین دستور العمل های غذایی جالب و متنوعی ، به احتمال زیاد کودک ، رژیم غذایی جدید خود را دوست دارد. اما در دادن غذا به او زیاده روی نکنید و اجازه دهید به مقدار دلخواه خود بخورد.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا