سلامت نوزاد

عفونت بعد از سوراخ کردن گوش کودک: تشخیص و درمانهای خانگی ساده

پس از انجام عمل سوراخ کردن گوش، متخصص یا پزشک توصیه هایی در مورد دوره ی بهبودی بعد از آن به شما ارایه می دهد. اگر در این مدت احساس حساسیت و ورم، درد، ترشح یا قرمزی دارید، ممکن است سوراخ گوش شما عفونی شده باشد.

دلایل مختلفی وجود دارد که ممکن است منجر به عفونت گوش شود. عفونت معمولاً در اثر باکتریهایی ایجاد می شود که وارد زخم سوراخ شده و گسترش می یابند. هرچه زمان بهبودی زخم شما بیشتر طول بکشد، احتمال عفونت بیشتر است. ورم خفیف نشانه عفونت نیست اما به محض اینکه احساس کردید تغییرات کوچکی در سوراخ گوش ایجاد شده است یا درد و ترشحات دارد، سریعا به دنبال درمان باشید.

حتما بخوانید: بهترین ویتامین ها برای افزایش قد (کودکان و نوجوانان)

علائم عفونت سوراخ گوش، کاملاً شبیه به سایر عفونتهای پوستی است. تأثیر باکتریهایی که وارد زخم باز می شوند می توانند برای کل ساختار گوش قابل توجه و مضر باشند. به خصوص اگر یکی از محل های حساس گوش دچار آسیب شده باشد، مقابله با عفونت ممکن است مشکل شود.

علل عفونت گوش

  • شایع ترین علل عفونت سوارخ گوش، قرار دادن دستمال های غیر استریل یا لمس مکرر گوش ها با دست های کثیف است.
  • علت شایع دیگر استفاده از گوشواره هایی است که خیلی تنگ است زیرا ممکن است به لاله ی گوش فشار وارد کند (ضخامت لاله گوش متفاوت است) یا اینکه قفل گوشواره خیلی محکم باشد.
  • گوشواره های تنگ اجازه نمی دهند هوا از طریق لاله گوش وارد کانال شود. همچنین فشار ناشی از گوشواره های تنگ باعث کاهش جریان خون به گوش می شود و این باعث آسیب پذیری بیشتر در برابر عفونت می شود.
  • برخی از گوشواره های ارزان قیمت دارای نواحی خشن و زبر هستند که سوراخ گوش را تحریک کرده و خراش می دهند. این می تواند منجر به عفونت شود.
  • استفاده از گوشواره های خیلی بلند برای بچه ها، موجب کشیدن آن توسط خود کودک یا گیر کردن آن به اطراف می شود. این موجب آسیب سوراخ گوش و افزایش احتمال ابتلا به عفونت می شود.
  • گوشواره های حاوی نیکل هم می توانند باعث ایجاد خارش و واکنش آلرژیک شوند.

نحوه تشخیص عفونت گوش

ورم و حساسیت در اطراف محل سوراخ گوش، ممکن است از علایم عفونت آن باشد. علائم شایع عفونت سوراخ گوش شامل موارد زیر است:

  • ورم
  • قرمزی
  • درد
  • حساسیت
  • سوزش
  • خارش
  • ترشحات زرد رنگ

بهترین راه برای جلوگیری از عفونت بعد از سوراخ کردن گوش چیست؟

افراد زیادی گوشهای فرزند خود را به دلایل زیبایی سوراخ می کنند. انجام اینکار در بسیاری از فرهنگ ها رایج است. بسیاری از جوانان تمایل دارند بیش از یک سوراخ در گوش خود داشته باشند تا زیبایی آن بیشتر شود. اگر سوراخ کردن با دقت انجام شود و بخوبی مراقبت شود، مهم نیست که در چه سنی انجام شود.

با این حال به عنوان یک دستورالعمل کلی، بهتر است سوراخ کردن گوش فرزند زمانی انجام شود که به اندازه ی کافی بزرگ و بالغ شده باشد، به گونه ای که خود بتواند مراقبت های پس از سوراخ شدن گوش را انجام دهد.

برای انجام عمل سوراخ کردن گوش سعی کنید از پزشک، پرستار یا تکنسین باتجربه استفاده کنید. بهتر است از الکل یا سایر مواد ضد عفونی کننده استفاده شود تا احتمال ابتلا به عفونت به حداقل برسد.

سلامت نوزاد | سوراخ کردن گوش | گوش نوزاد

پس از سوراخ کردن گوش، باید از گوشواره های طلا (یا روکش طلا) استفاده شود. بنابراین از استفاده از گوشواره های دیگری که می تواند احتمال عفونت گوش را افزایش دهد، خودداری کنید. طلا موجود در گوشواره ها خطر بروز واکنش های آلرژیک و التهاب در محل سوراخ گوش را کاهش می دهد.

گوشواره نباید به مدت چهار تا شش هفته برداشته شود، بلکه باید هر روز به آرامی در گوش چرخانده شود. اگر ناحیه سوراخ شده قرمز یا حساس شود، ممکن است نشانه ی یک عفونت در حال توسعه باشد و شما باید سریعاً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

درمان عفونت سوراخ گوش در خانه

افراد معمولاً می توانند عفونت های جزئی را در خانه درمان کنند. برخی از عفونت ها برای درمان دشوارتر از سایرین هستند و ممکن است نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشند. برای مراقبت از عفونت های جزئی، فرد می تواند این مراحل را انجام دهد:

۱- دست ها را قبل از لمس، تمیز کردن یا دست زدن به گوشواره بشویید.

دستان شما می توانند کثیفی یا باکتری هایی را گسترش دهند که ممکن است عفونت سوراخ گوش را بدتر کند. قبل از تمیز کردن یا درمان محل، دستان خود را با استفاده از آب گرم و صابون ضد باکتری بشویید.

حتما بخوانید: بهترین زمان سوراخ کردن گوش کودک +مراقبتهای قبل و بعد

۲- چرک و ترشحات جزئی را از اطراف گوش با استفاده از یک سواب پنبه ای جدا کنید.

نوک سواب را با صابون ضد باکتری یا محلول نمکی مرطوب کنید. هرگونه چرک مایع یا ترشحات را به آرامی با سواب جدا کنید. با این حال، پوسته یا زخم را از بین نبرید، زیرا اینها به بهبود گوش شما کمک می کند.

پس از انجام کار، سواب را دور بیندازید. اگر هر دو گوش آلوده هستند، برای هر گوش از یک سواب جداگانه استفاده کنید.

۳- محل آلوده را با محلول نمکی تمیز کنید.

برای تهیه محلول نمکی، ۱/۲ قاشق چای خوری (۳ گرم) نمک را در یک فنجان (۲۳۷ میلی لیتر) آب گرم مخلوط کنید. یک پنبه استریل یا گاز استریل را درون محلول قرار داده و آن را به آرامی روی هر دو گوش در محل سوراخ آن بکشید. این کار را دو بار در روز انجام دهید تا منطقه تمیز شود.

  • هنگام استفاده از محلول ممکن است در محل سوراخ گوش احساس سوزش ایجاد شود. با این وجود نباید خیلی دردناک باشد. اگر چنین است، لازم است به پزشک مراجعه کنید.
  • از کشیدن الکل یا محلول های حاوی الکل در محل آلوده خودداری کنید، زیرا این می تواند منطقه را تحریک کرده و بهبود را به تأخیر بیندازد.
  • با یک حوله کاغذی، دستمال یا پارچه پنبه ای، ناحیه را به آرامی خشک کنید. از استفاده از حوله خودداری کنید، زیرا ممکن است گوش را تحریک کند.
  • اگر هر دو گوش آلوده هستند، برای هر گوش از یک سواب یا گاز مختلف استفاده کنید.

۴- بیشتر متخصصان بهداشت و درمان سوراخ کردن گوش، در مورد استفاده از الکل، پمادهای آنتی بیوتیک یا پراکسید هیدروژن احتیاط می کنند، زیرا می توانند باعث تحریک پوست و تاخیر در بهبودی شوند.

۵- از بیرون آوردن گوشواره خودداری کنید چون ممکن است موجب بسته شدن سوراخ و بدام افتادن عفونت شود.

۶- همیشه هر دو طرف گوش را تمیز کرده و با یک حوله کاغذی تمیز خشک کنید.

۷- برای کمک به تسکین درد، کمپرس گرم را روی گوش خود بگذارید. یک دستمال تمیز را در آب گرم یا یک محلول نمکی گرم خیس کنید. پارچه را به مدت ۳-۴ دقیقه روی گوش خود فشار دهید. برای تسکین درد در طول روز اینکار را چند بار تکرار کنید.

حتما بخوانید: بهترین درمان خانگی گوش درد کودکان + همه نکات مهم

۸- برای کنترل درد از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. ایبوپروفن (Motrin یا Advil) یا استامینوفن (تایلنول) می تواند به کاهش موقتی درد کمک کند. دارو را طبق دستورالعمل موجود در برچسب محصول مصرف کنید.

۹- تا زمانی که محل سوراخ شده ی گوش و عفونت بهبود یابد، از شنا کردن خودداری کنید. به طور کلی شما نباید تا ۶ هفته بعد از سوراخ کردن گوش شنا کنید. اگر در محل سوراخ گوش عفونت ایجاد شده است، لازم است مراقبت را دو چندان کنید. صبر کنید تا عفونت کاملاً بهبود یابد و بطور کامل از بین برود.

۱۰- از روغنهای ضروری استفاده کنید. با اضافه کردن چند قطره روغن اسطوخودوس یا اکالیپتوس به مخلوط نمک و آب گرم می توانید زخم را تمیز کنید. روغنهای اساسی دارای خواص ضد باکتریایی بسیار خوبی هستند که به تمیز نگه داشتن زخم و جلوگیری از انتشار باکتریها نیز کمک می کنند.

نکات گفته شده در بالا را ادامه دهید تا اینکه سوراخ گوش به طور کامل بهبود یابد.

بهبودی عفونت سوراخ گوش چه مدت طول می کشد؟

بیشتر عفونتهای خفیف گوش با مراقبت مناسب در طی ۱ تا ۲ هفته از بین می روند. اگر محل عفونت بخوبی مراقبت و درمان نشود، احتمال بازگشت آن وجود دارد.

حتی اگر سالها از سوراخ شدن گوش شما می گذرد، باز هم ممکن است عفونت ایجاد شود.

چه زمانی لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

معمولاً عفونت جزئی لوب گوش در خانه قابل درمان است. اما در صورت بروز هر یک از علائم زیر، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید:

  • گوشواره در گوش حرکت نمی کند.
  • درد و ورم بسیار شدید در محل سوراخ گوش وجود دارد.
  • عفونت پس از دو روز، با درمان خانگی بهبود نمی یابد.
  • تب دارید (بیش از ۱۰۰ درجه فارنهایت یا ۳۷٫۸ درجه سانتیگراد).
  • عفونت، قرمزی و التهابی که فراتر از محل سوراخ شدن گوش است (احتمالا عفونت به قسمت های دیگر گوش سرایت کرده است).

اگر قلاب گوشواره در گوش گیر کرده و نمی توان آن را جدا کرد، لازم است سریعا به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: مراقبت های بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد (همه نکات مهم)

در صورت تجویز آنتی بیوتیک توسط پزشک، لازم است حتی درصورت بهبودی علایم، دوره ی درمان را تکمیل کنید. از بین رفتن علایم نشاندهنده ی نابودی کامل عفونت نیست چون در این حالت ممکن است هنوز هم باکتری ها فعال باشند. به همین دلیل است که توصیه می شود دوره ی درمانی تجویز شده توسط پزشک را بطور کامل طی کنید.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام من حدودا یک هفته شده که گوشامو سوراخ دوم کردم اما هردو تا گوشام عفونت کردن وگوش سمت راستم خیلی عفونت داره وامروز زیر فکم که نزدیک گوشمه هم درد میکنه و یه حالت دایره مانند داره میخواستم بدونم عفونت به اینجاهم سرایت کرده ؟ برای درمانش باید چیکار کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا