روانشناسی کودک با بهترین روش های روز

درمان اختلال یادگیری کودکان با ۱۲ روش علمی جدید

تخمین زده می شود کودکان دارای اختلال یادگیری ۱۵ درصد از جمعیت دانش آموزان مدرسه ای را تشکیل می دهند. حدود ۲۰ درصد از کودکان دارای اختلال یادگیری، به اختلال کم توجهی بیش فعالی هم مبتلا هستند. آموزش یوگا و مدیتیشن به کودک می تواند کمک کننده باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا در مورد اختلال یادگیری و روش های درمان آن، اطلاعات لازم را کسب کنید.

اختلال یادگیری(LD) چیست؟

اختلال یادگیری (Learning disability) یک اختلال عصبی دائمی است که ممکن است خفیف و شدید باشد. این اختلال توانایی مغز در ذخیره سازی، پردازش، ثبت اطلاعات و توانایی یادگیری را تحت تأثیر قرار می دهد. هوش کودک مبتلا به اختلال یادگیری به طور متوسط ​​ بالاتر از حد متوسط ​​است اما تا حد زیادی از لحاظ تحصیلی با مشکل مواجه می شود. این کودکان معمولا با موارد زیر مشکل دارند:

  • درک حرف ها و صحبت های دیگران
  • صحبت کردن
  • خواندن
  • نوشتن
  • فهم ریاضیات
  • توجه کردن

اغلب کودکان بیش از یک نوع اختلال یادگیری دارند. آنها همچنین ممکن است یک بیماری دیگر مانند اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) نیز داشته باشند که می تواند یادگیری را حتی بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

حتما بخوانید: رایج ترین اختلال یادگیری در کودکان کلاس اول: علت و بهترین درمان

چه عواملی باعث ایجاد اختلال یادگیری می شود؟

اختلال یادگیری هیچ ارتباطی با هوش ندارد. این وضعیت در اثر تغییر در مغز ایجاد می شود و بر نحوه پردازش اطلاعات در مغز تأثیر می گذارد. این اختلافات معمولاً در بدو تولد وجود دارد. اما عوامل خاصی وجود دارد که می توانند در ایجاد اختلال یادگیری نقش داشته باشند. عوامل خطر ابتلا به اختلال یادگیری در کودکان عبارتنداز:

  • ژنتیک
  • قرار گرفتن در معرض خطرات زیست محیطی (مانند سرب)
  • وجود مشکلاتی ازجمله مصرف مواد مخدر توسط مادر در دوران بارداری
  • مشکلات در هنگام تولد که رسیدن اکسیژن کافی به مغز را متوقف می کند
  • بیماری مانند مننژیت یا صدمه به مغز در اوایل کودکی

بعضی اوقات علت مشخصی برای اختلال یادگیری وجود ندارد.

حتما بخوانید: اختلال یادگیری در کودکان

آیا درمانی برای اختلال یادگیری وجود دارد؟

اگر به دنبال یک درمان دائمی هستید، باید بدانید که هیچ درمان مشخص و مادام العمری برای این اختلال وجود ندارد. همچنین کودک شما نمی تواند این شرایط را برای همیشه پشت سر بگذارد اما شما همیشه می توانید کمک های لازم را به او ارایه دهید. وقتی کودک سرانجام متوجه شد که مشکل یادگیری دارد، با اوضاع سازگار می شود و روش هایی را پیدا می کند که به او کمک کند تا بهتر یاد بگیرد و عملکردهای خود را ارتقا دهد.

درمان اختلالات یادگیری بر پایه ی آموزش است، اما ممکن است شامل درمان پزشکی، رفتاری و روانشناسی نیز باشد. برنامه های آموزشی مؤثر ممکن است رویکرد درمانی، جبرانی یا استراتژیک (یعنی آموزش کودک به یادگیری) داشته باشد. عدم مطابقت روش آموزشی و اختلال یادگیری کودک، ناتوانی های او را تشدید می کند.

۱- متداول ترین روش درمان اختلال یادگیری، آموزش خصوصی است. معلمان آموزش دیده می توانند یک ارزیابی آموزشی در زمینه ی پتانسیل تحصیلی و فکری کودک انجام دهند و سطح عملکرد تحصیلی وی را ارزیابی کنند. پس از اتمام ارزیابی، رویکرد اساسی، آموزش مهارت های یادگیری با استفاده از توانایی ها و نقاط قوت کودک و همچنین اصلاح و جبران ناتوانی ها و نقاط ضعف است.

حتما بخوانید: معرفی تصویری انواع اختلالات در کودکان دختر و پسر زیر ۹ سال +درمان

۲- پزشک فرزند شما ممکن است برای مدیریت افسردگی یا اضطراب شدید، داروهایی تجویز کند. داروهای درمان اختلال کم توجهی – بیش فعالی ممکن است توانایی کودک برای تمرکز در مدرسه را بهبود بخشد.

داروها عموما بر پیشرفت تحصیلی، هوش و توانایی یادگیری عمومی تأثیر می گذارند. همچنین برخی از داروهای خاص (به عنوان مثال، داروها مانند متیل فنیدات (ریتالین) و چندین نوع داروی آمفتامین دیگر) ممکن است توجه و تمرکز کودک را تقویت کند و به او اجازه دهد تا به صورت کارآمدتری به آموزش بپردازد.

سلامتی کودک | ناتوانی ذهنی

۳- یک روانشناس بطور ویژه برای مقابله با مشکلاتی همچون سلامت روانی و عاطفی بیماران آموزش دیده است. بنابراین روانشناس می تواند به کودک مبتلا به اختلال یادگیری کمک کند. همچنین می تواند مشکلات کودک و والدین و کارکنان مدرسه را با یکدیگر حل و فصل کند.

روانشناس بالینی ارزیابی های ذهنی ارائه می دهد و می تواند مشاوره ای را برای مقابله با ناتوانی های یادگیری و همچنین کمک به تکنیک های کنترل احساسات این کودکان ارائه دهد.

همچنین بخوانید : معرفی ۴ روش کاملا علمی برای پرورش خلاقیت در کودکان (۳ تا ۹ ساله)

۴- برخی از متخصصان می توانند بر روی مشکلات زبان و گفتار کودکان کار کنند و آنها را بهبود بخشند.

۵- درمان های مکمل و جایگزین نیز موثر هستند. برای تعیین اثربخشی درمان های جایگزین از جمله تغییرات رژیم غذایی، استفاده از ویتامین ها، ورزش چشم ها، نورو فیدبک (بازخورد عصبی) و استفاده از دستگاه های تکنولوژیکی تحقیقات بیشتری لازم است.

۶- روش های درمانی محبوبی نیز وجود دارد که ممکن است موثر واقع شوند. برخی از نمونه های این روش های درمانی شامل عدم مصرف افزودنی های مواد غذایی، استفاده از آنتی اکسیدان ها یا مگادوز ویتامین ها، تمرینات یکپارچگی حسی-حرکتی از طریق تمرین های حرکات حرکتی، تمرین عصبی شنوایی و آموزش نور سنجی برای اصلاح هماهنگی بینایی-ادراکی و حرکتی است. تاثیر برخی از این راهکارها بر بهبود توانایی یادگیری، هنوز تأیید نشده اند.

حتما بخوانید: آموزش ۴ تا از جدیدترین و بهترین راههای افزایش هوش کودکان زیر ۴ سال

کودک مبتلا به اختلال یادگیری ممکن است با مواردی مانند عزت نفس پایین، سرخوردگی و سایر مشکلات مواجه شود. متخصصان بهداشت روان، از جمله مشاوران مدرسه یا روانشناسان می توانند به کودکان در درک این احساسات، آموزش راههای مقابله و ایجاد روابط سالم کمک کنند. کودکان مبتلا به اختلال یادگیری خاص، بعضی اوقات مشکلات دیگری مانند اختلال بیش فعالی یا اختلال اضطراب هم دارند. این شرایط به درمان های خاص خود نیاز دارد که ممکن است شامل روان درمانی و استفاده از داروها باشد.

نکاتی برای والدینی که فرزند مبتلا به اختلال یادگیری دارند

به این والدین توصیه می شود که در مورد اختلالات یادگیری اطلاعات بیشتری کسب کنند. هرچه بیشتر در این زمینه بدانید، می توانید کمک بیشتری به خود و فرزندتان کنید. برخی از اقداماتی که می توانید در این زمینه انجام دهید عبارتنداز:

  • فرزند خود را در زمان یادگیری و عملکرد خوب ستایش کنید. کودکان دارای اختلال یادگیری اغلب در برخی موارد عملکرد خوبی دارند. ببینید که آیا فرزند شما واقعاً از انجام کارهایی مانند رقصیدن، فوتبال بازی کردن یا کار با رایانه لذت می برد یا نه. به فرزندتان فرصت های زیادی بدهید تا نقاط قوت و استعدادهای خود را دنبال کند.
  • راههایی که فرزندتان بهتر یاد می گیرد را بیابید. آیا او با تمرین عملی، نگاه کردن یا گوش دادن یاد می گیرد؟ به کودک خود کمک کنید تا از این طریق نقاط قوت خود را بیاموزد.
  • بگذارید فرزندتان در کارهای خانه به شما کمک کند. این می تواند اعتماد به نفس و مهارتهای شخصی او را تقویت کند. دستورات ساده ای به کودک بدهید، وظایفش را به مراحل کوچک تر تقسیم کنید و به تلاش هایش پاداش دهید.
  • تکالیف او را در اولویت قرار دهید. در مورد راههای موفقیت در انجام تکالیف، اطلاعات بیشتری کسب کنید و یا از روانشناس کمک بگیرید.
  • به سلامت روانی فرزند (و خودتان!) توجه کنید. در مشاوره صادق باشید. صداقت و عدم کتمان در مشاوره می تواند به فرزند شما در مقابله با سرخوردگی کمک کند، باعث شود کودک نسبت به خود احساس بهتری داشته باشد و در مورد مهارت های اجتماعی بیشتر بیاموزد.
  • با پرسنل مدرسه ملاقات کنید و به تدوین یک برنامه آموزشی برای رفع نیازهای فرزندتان کمک کنید. برنامه ریزی کنید که کودک شما به چه اقامتی احتیاج دارد و در مورد تکنولوژی های کمک کننده صحبت کنید.
  • با معلم فرزند خود رابطه مثبت و نزدیکی برقرار کنید. از طریق ارتباط منظم، در مورد پیشرفت فرزندتان در خانه و مدرسه اطلاعات لازم را مبادله کنید.

ویدیو

 


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا