۴ روش طرز تهیه حریره بادام بدون شیر

حریره سرشار از کربوهیدرات های پیچیده، مواد مغذی با ارزش، مواد معدنی، فیبر و پروتئین های گیاهی است. حریره بسیار متنوع است و می توان آن را همراه با میوه های تازه و خوشمزه درست کرد. این غذا یک طعم واقعی و بینظیر دارد.
حریره بادام یک غذای مغذی برای کودک است که حاوی بادام، شیر و آرد سوجی است. بچه ها آن را دوست دارند و می توان از ۸ ماهگی خوردن آن را آغاز کرد.
اما اگر در خانواده خود سابقه ی حساسیت به لبنیات دارید و یا نگران مواردی مانند هورمون های موجود در شیر گاو هستید، می توانید حریره بادام بدون شیر درست کنید.
حریره بادام بدون شیر
انواع مختلف حریره بادام بدون شیر و یا شیرهای غیر لبنی مانند شیر بادام وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید.
شیر بادام
شیر بادام یک جایگزین غیر لبنی و وگان برای شیر است که درصورت لزوم می توانید استفاده کنید.
اگر به دنبال سالم ترین شیر بادام هستید، انواع خانگی بهترین گزینه است و تهیه آن ساده است! تنها کافی ست مخلوط کن را بردارید، بادام و آب را درون آن بریزید و مخلوط کنید. نسبت بادام و آب، ۱ فنجان بادام به ۲ فنجان آب است. پس از مخلوط کردن، آن را صاف کنید تا مواد جامد موجود در مخلوط جدا شود.
همچنین می توانید با اضافه کردن عصاره وانیل، نمک و یا یک شیرین کننده طبیعی، شیر بادام را طعم دهید.
نکته: شیر بادام را می توان با اضافه کردن آب به کره بادام نیز تهیه کرد. فقط کافی است ۳ قاشق غذاخوری کره بادام و ۱ لیوان آب را درون مخلوط کن بریزید و پس از مخلوط شدن صاف کنید.
۱- حریره بادام ساده
مواد مورد نیاز:
- ۱ فنجان حریره جو
- ۲ فنجان شیر بادام
چاشنی ها:
- ۱ قاشق غذاخوری عسل
- ۶ توت فرنگی نصف شده
- ۱ موز خرد شده
- یک مشت کوچک بادام پوست کنده
طرز تهیه:
- در یک قابلمه کوچک، حریره جو و شیر بادام را اضافه کنید.
- این مخلوط را کمی بجوشانید و بهم بزنید.
- ۵-۸ دقیقه دیگر بپزید تا حریره به میزان دلخواه پخته شود (در حین پخته شدن هم بزنید).
- در نهایت با چاشنی های مورد علاقه خود سرو کنید و لذت ببرید.
- نکته مهم: در طول شب جو دوسر خود را در شیر بادام خیس کنید، این باعث می شود زمان پخت به نصف کاهش یابد!
۲- حریره بادام بهمراه وانیل و کشمش
مواد مورد نیاز:
- نصف فنجان جو
- یک فنجان شیر آجیل (می توانید از شیر بادام استفاده کنید)
- یک چهارم فنجان کشمش
- دو قاشق غذاخوری پودر پروتئین وانیل (یا عصاره وانیل)
- یک قاشق غذاخوری ماکا (اختیاری)
- کمی نمک دریا
چاشنی ها:
- بادام خرد شده (اختیاری در زمان سرو)
- دانه های کاکائو (اختیاری در زمان سرو)
- شیر آجیل (هنگام سرو می توانید از شیر بادام استفاده کنید)
- شربت عسل / آگاو (برای سرو)
طرز تهیه:
- جو دوسر و شیر آجیل را در یک قابلمه بریزید.
- قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید و جوها را بپزید تا نرم شوند.
- کشمش و پودر پروتئین وانیل (یا عصاره) را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.
- پس از اینکه حریره غلیظ شد، گاز را خاموش کنید و مخلوط را درون یک کاسه بریزید.
- با بادام خرد شده، دانه های کاکائو، کمی شیر آجیل و شیرین کننده مورد نظر خود سرو کنید. نوش جان!
۳- حریره بادام گندم
مواد مورد نیاز:
- گندم کامل – ۲۵۰ گرم
- بادام – ۵۰ گرم
- هل – ۲ عدد
طرز تهیه:
- دانه های گندم را بشویید و خشک کنید.
- دانه های گندم را به مدت حدود ۲۰ دقیقه با شعله متوسط به آرامی تفت دهید.
- بادام خرد شده را اضافه کنید و آن را نیز بو دهید.
- پس از خنک شدن، مخلوط را له کنید تا یک پودر ریز درست شود. در اینجا می توانید ۱ عدد هل نیز برای طعم طبیعی اضافه کنید.
- مخلوط را الک کنید تا پوسته های درشت تر جدا شوند.
- پودر را در یک ظرف دربسته یا یخچال نگهداری کنید.
دستور تهیه حریره بادام گندم
- ۲-۳ قاشق چایخوری از پودری که درست کرده اید را بردارید.
- آن را در ۴۰-۵۰ میلی لیتر آب داغ مخلوط کنید.
- مخلوط را هم بزنید تا یک خمیر صاف درست شود و گرم سرو کنید.
- آب بیشتری را برای رسیدن به قوام مورد نظر اضافه کنید.
- عسل یا خرما خشک را اضافه کنید تا حریره کمی شیرین شود. (اختیاری)
۴- حریره بادام زغال اخته
مواد مورد نیاز:
- ۲ فنجان شیر بادام
- کمی نمک
- ۱ فنجان غلات سبوس دار
- ۱ قاشق غذاخوری تخم کتان
- نصف قاشق چایخوری دارچین
- ۲ قاشق چایخوری شکر قهوه ای
- نصف فنجان زغال اخته
- ۲ قاشق غذاخوری کره بادام
طرز تهیه:
- در یک قابلمه شیر بادام و نمک را بجوشانید.
- بلغور جو دوسر، تخم کتان، دارچین و شکر قهوه ای را اضافه کنید. حرارت را کم کرده و اجازه دهید کاملا بپزید. مخلوط را هر ۸-۱۰ دقیقه یکبار هم بزنید (زمان آماده سازی به قوام مورد نظر شما و دستورالعمل پخت بستگی دارد).
- زغال اخته و کره بادام را اضافه کنید و بپزید. در هر کاسه ای که دوست دارید بریزید. بعنوان چاشنی می توانید بادام ریز خرد شده، تمشک، موز و پسته را نیز اضافه کنید.