دلیل سیاهی زیر چشم کودکان و 4 درمان خانگی موثر
تیره شدن زیر چشم کودکان می تواند برای بسیاری از والدین نگران کننده باشد. کبودی های زیر چشم در بسیاری از کودکان، یک مسئله ساده ژنتیکی است اما برای کودکان دیگر ممکن است کمی جدی تر باشد.
اگر این تیرگی ها علت جدی نداشته باشد، با ایجاد چند تغییر ساده در سبک زندگی می توان آنها را برطرف کرد.
برخی کارشناسان معتقدند که تیرگی زیر چشم کودکان، می تواند نشاندهنده ی دو بیماری رایج یعنی کمبود آهن و یا آلرژی باشد.
این تیرگی ها در کودکانی که خواب بی کیفیت یا ناکافی دارند نیز دیده می شود.
کمبود آهن در بین کودکان کاملاً شایع است و می تواند ناشی از مصرف کم مواد غذایی سرشار از آهن از جمله گوشت، غذاهای دریایی، مرغ و سبزیجات برگ سبز باشد. اما می تواند به دلیل مشکلات جدی تری مانند عفونت های دستگاه گوارش و بیماری سلیاک نیز ایجاد شود.
کمبود آهن مسئله ای نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد چون این وضعیت می تواند منجر به کاهش رشد، کاهش توانایی یادگیری، بی علاقگی، مشکلات رفتاری و افزایش حساسیت به عفونت ها (سرماخوردگی، آنفولانزا، بیماری های پوستی) در کودکان شود.
اگر به کمبود آهن در فرزندتان مشکوک هستید، انجام آزمایشات لازم و مصرف مکمل های مورد نیاز با تجویز پزشک، توصیه می شود.
اگر کودک رژیم غذایی خوبی داشته باشد، باید از سلامت دستگاه گوارش او اطمینان حاصل نمود زیرا در مواردی که آسیب یا مشکلی در دستگاه گوارش وجود داشته باشد، آهن نمی تواند بخوبی جذب بدن شود.
دلیل دیگری که ممکن است باعث کبودی زیر چشم کودکان شود، آلرژی ها یا حساسیت های مختلف است.
به سیاهی زیر چشم مربوط به آلرژی، براق کننده آلرژیک گفته می شود. این وضعیت می تواند پاسخی به غذاها، ذرات معلق موجود در هوا، موهای حیوانات خانگی و ریزگردها باشد.
بی توجهی به آلرژی کودکان و عدم درمان آن، می تواند نتایج بدی بهمراه داشته باشد چون احتمال ابتلا به آنافیلاکسی وجود دارد. بنابراین درصورت مشاهده ی هر گونه آلرژی و حساسیت در کودک، به پزشک مراجعه کنید.
گاهی اوقات عدم تحمل به برخی مواد غذایی، می تواند کودک را در معرض شرایط التهابی مانند اگزما و آسم قرار دهد. این وضعیت می تواند به کبودی زیر چشم کودک منجر شود.
سیاهی زیر چشم همچنین می تواند نشانه خستگی کودک باشد.
خواب ناکافی یا بی کیفیت کودک، تأثیر زیادی بر رشد، رفتار، توانایی یادگیری و احساسات او دارد.
افزایش ساعات خواب یا رفع اضطراب و دیگر مشکلاتی که باعث قطع الگوهای خواب می شود، می تواند به حل این مشکل کمک کند.
سیاهی زیر چشم کودک، به هر دلیلی که باشد، باید توسط پزشک متخصص مورد معاینه قرار بگیرد. این کبودی های تیره نباید دست کم یا نادیده گرفته شوند.
به همین دلیل توصیه می شود که برای پیدا کردن علت این موضوع و درمان هر چه سریعتر آن، به پزشک مراجعه کنید.
سیاهی زیر چشم می تواند نشاندهنده ی یک مشکل بهداشتی یا نامناسب بودن سبک زندگی باشد. به همین دلیل، گاهی اوقات اصلاح سبک زندگی و مداخله ی پزشکی، برای حل این وضعیت لازم است.
همانطور که مشاهده می کنید، سیاهی زیر چشم کودکان دلایل مختلفی دارد اما در همه ی کودکان نشانه ی خطر جدی یا بیماری نیست. ژنتیک تنها علت کبودی زیر چشم در بسیاری از کودکان است.
بنابراین اگر شما یا همسرتان در دوران کودکی سیاهی زیر چشم داشته اید، احتمال بیشتری وجود دارد که فرزندتان نیز با این مشکل مواجه شود.
همچنین در نظر داشته باشید که دلایل سیاهی زیر چشم کودکان اغلب با بزرگسالان متفاوت است.
این کبودی ها در کودکان گاهی اوقات به دلیل خستگی یا کمبود برخی ویتامین ها اتفاق می افتد. بطور کلی شایع ترین علل سیاهی یا تیرگی زیر چشم کودکان، گرفتگی بینی به دلیل آلرژی یا ویروس سرماخوردگی است.
نکته ی مهم این است که در بیشتر اوقات، کودک نیازی به درمان ندارد.
با این حال اگر فکر می کنید که کبودی های زیر چشم به دلیل آلرژی هستند یا نگران علت آن هستید، بهترین راه مراجعه به پزشک است.
در این قسمت روش های درمان کننده ی خانگی برای رفع کبودی زیر چشم و راه های پیشگیری از آن آورده شده است که می توانید به راحتی از آنها کمک بگیرید.
درمانهای خانگی برای درمان کبودی های زیر چشم کودکان
در این قسمت درمان های خانگی آورده شده است که عوارض جانبی کمی دارند یا هیچ عوارضی ندارند و می توانند به بهبود سیاهی زیر چشم فرزندتان کمک کنند:
- استفاده از چای کیسه ای خنک روی چشم کودک می تواند به کاهش فشار ماهیچه ها در ناحیه اطراف چشم کمک کند و تا حدی خستگی و تیرگی را کاهش دهد.
- قرار دادن برش های خیار روی چشم، یک روش شناخته شده برای شل کردن ناحیه اطراف چشم و مبارزه با سیاهی های زیر چشم است.
- قرار دادن قاشق سرد روی چشم کودک ممکن است به رفع خستگی چشم ها کمک کند.
- گلوله های پنبه ای آغشته به آب سرد نیز در مبارزه با سیاهی چشم خوب عمل می کنند.
- ماساژ دادن آرام پلک های کودک با چشم بسته، می تواند به تسکین موقتی استرس کمک کند.
- مصرف غذاهای سرشار از آهن مانند اسفناج، می تواند به افزایش سطح آهن در بدن کمک کند و با گذشت زمان، با سیاهی ناشی از کمبود آهن مبارزه کند.
اکنون، بیایید نگاهی به روش های جلوگیری از سیاه شدن زیر چشم کودکان بیندازیم.
نکاتی برای جلوگیری از سیاه شدن زیر چشم
روش های بی شماری برای جلوگیری از سیاهی زیر چشم وجود دارد. در اینجا چند نکته برای کمک به شما آورده شده است که می توانید به راحتی از آنها استفاده کنید:
- یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید که نیازهای تغذیه ای بدن را برآورده سازد.
- از کافی بودن میزان خواب فرزندتان، اطمینان حاصل کنید.
- ورزش کردن بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که فرزندتان سبک زندگی فعالی دارد.
- مصرف مکمل های آهن و ویتامین می تواند به تعادل رژیم غذایی فرزندتان کمک کند. این امر به نوبه ی خود، به مبارزه و جلوگیری از سیاهی چشم کودک کمک می کند. اگر فکر می کنید فرزندتان به هر یک از این مکمل ها احتیاج دارد، باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید تا در صورت لزوم، آنها را برای شما تجویز کند.
- زمان استفاده کودک از تلوزیون، تبلت و یارانه را کنترل کنید. قرار گرفتن بیش از حد در معرض تلفن های همراه و صفحه نمایش، می تواند به چشم های کودک فشار وارد کند.
- از قرار گرفتن بیش از حد فرزندتان در معرض نور خورشید اجتناب کنید. در زمان هایی که بیرون خانه هستید، از یک ضدآفتاب خوب با SPF مناسب استفاده کنید.
حتی کوچکترین علائم در صورت عدم درمان، می توانند عواقب شدیدی بهمراه داشته باشند. اگرچه کبودی های تیره چشم می توانند کاملاً بی خطر باشند اما ممکن است نشانه ی یک بیماری جدی باشند. بنابراین اگر متوجه تیرگی زیر چشم فرزندتان شده اید، توصیه می شود که در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.
در ادامه بخوانید: 12 غذای عالی تقویت سیستم ایمنی بدن کودک
زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!