آموزش تفکر خلاق به کودکان با ۱۶ روش موثر
دادن ایده های نو، بدون خلاقیت امکانپذیر نیست و بعبارت دیگر بدون خلاقیت، نوآوری خاصی صورت نمی گیرد. برای داشتن خلاقیت و نوآوری، تنها کافی ست به پدیده های اطراف تان، با دید دیگری بنگرید یا با ساخت وبلاگ شخصی آنها را ثبت کنید. برای مثال نیوتن تنها با مشاهده ی افتادن یک سیب، پدیده ی گرانش زمین را کشف کرد و دنیا را متحول نمود. بهترین راه خلاقیت این است که با آنچه در اطرافمان است، نو آوری داشته باشیم. والدین و کودکان هر دو به زندگی عادی و سرگرمی های روزمره خود عادت کرده اند و به دنبال نوآوری های جدید نیستند. همین امر مانع از شکوفایی خلاقیت کودکان می شود.
دنیای خلاقیت، حد و مرز نمی شناسد اما راه های تقویت تفکر خلاق کدامند؟ خوشبختانه راه ها و ترفندهایی وجود دارد که با کمک آنها می توانید تفکر خلاق را در فرزندتان تقویت کنید. تفکر خلاق یکی از ۱۰ مهارت زندگی لیست شده توسط “WHO” است. این بدان معنی است که ما برای مقابله موثر با چالش های زندگی، به مهارت تفکر خلاق نیاز داریم.
انواع بازی ها و سرگرمی های دبستانی (۷ فعالیت عالی در کلاس درس)
کدام کودکی دوست ندارد یک روز بارانی را با بازی کردن، داستان سرایی یا تظاهر به بازی سپری کند؟ فعالیت های خلاقانه، چیزی فراتر از روشی برای سرگرم کردن کودک است. در واقع این فعالیت ها می توانند فواید عمیق و ماندگاری بر سلامت جسمی و روانی کودک داشته باشند.
در این مطلب، ما اهمیت خلاقیت را برای رشد شناختی و اجتماعی – عاطفی فرزند شما بررسی خواهیم کرد و ۴ اصل تفکر خلاق را به شما معرفی خواهیم نمود. سپس به روش های مختلفی برای انجام فعالیت خلاقانه خواهیم پرداخت. با استفاده از روش های گفته شده در این مطلب، می توانید به کودک تان کمک کنید، تفکر خلاق خود را کشف کند.
چرا خلاقیت بسیار مهم است؟
همانطور که می دانید، خلاقیت می تواند توانایی های شناختی مغز را بهبود ببخشد. به عنوان مثال، افرادی که مهارت موسیقی دارند، پیوندهای قوی تری بین دو نیمکره مغز خود دارند. بعلاوه طبق تحقیقات جدید، تفکر خلاق می تواند به مغز ما در ایجاد ارتباطات عصبی و یادگیری مفاهیم جدید کمک کند.
علاوه بر این، انجام فعالیت های خلاقانه می تواند روحیه و تندرستی کودک شما را بهبود ببخشد. نتایج مطالعه ای در کالج بروکلین نشان داد که نقاشی کشیدن به کودکان کمک می کند تا پس از یادآوری یک خاطره ناراحت کننده، آرام شوند. همچنین افرادیکه روی پروژه های خلاقانه کار می کنند، بیشتر احساس خوشبختی و حس شکوفایی می کنند.
“چرایی” آموزش خلاقیت به کودکان روشن است: این امر منجر به تقویت سلامت عاطفی و مغزی کودک می شود. اما گاهی اوقات تعیین نقطه ی شروع، می تواند سخت باشد. برای کمک به کودک در کشف تخیل و یادگیری، تکنیک های ارایه شده در این مطلب را بکار بگیرید.
تفکر خلاق ۴ اصل مهم دارد
۱- سیالی: سیالی شامل توانایی ارایه ی پاسخ های متعدد به یک موقعیت معین است که می تواند تفکر خلاق را در کودک تشویق کند. برای مثال به کودکان بگویید که با ذکر هر واژه مثلا “قرمز”، هر چیزی که به ذهن شان خطور می کند را نام ببرند. کودک می تواند جواب هایی مانند سیب، گوجه فرنگی، گیلاس و گل رز بدهد. سیالی باعث ارایه ی ایده های مختلف می شود و یکی از اجزاء تفکر خلاق و حل مسئله محسوب می شود.
۲- انعطاف پذیری: انعطاف پذیری عبارت است از توانایی ارزیابی یک موضوع از زوایا یا دیدگاه های دیگر. این موضوع نیز در تقویت تفکر خلاق مهم است. به عنوان مثال از کودک بپرسید که از وسایل مورد استفاده ی روزمره، چه استفاده های دیگری می توان کرد. برای مثال ما به طور معمول از لیوان برای آب خوردن استفاده می کنیم اما می توان از آن به عنوان جامداد لیوانی هم استفاده کرد. ارزیابی موقعیت های جدید از جوانب و زوایای مختلف به کودک کمک می کند که با کشف روش های دیگر، سریع تر بر مشکلات غلبه کند.
۳- ابتکار: ابتکار یعنی توانایی ایجاد ایده ای خاص، بدیع و منحصر به فرد. به عنوان مثال هر اثر هنری، شعر یا داستان منحصر به فردی که کودک خلق کند، نوعی ابتکار است و می تواند به شکوفایی خلاقیت او کمک می کند.
۳- تخیل: تخیل عبارتست از امکان افزودن جزئیات برای گسترش ایده ها و توانایی به ذهن آوردن پدیده ها، اشیاء، روابط، عقاید یا تصاویری که در گذشته دیده است. به عنوان مثال افزودن جزئیات به اشکال هندسی ساده و ایجاد شکل های پیچیده تر، راهی برای تقویت تخیلات کودک است.
آگاهی از ۴ اصل فوق، به شما کمک می کند تا به توسعه تفکر خلاق در کودکان کمک کنید. حال که به ستون های تفکر خلاق و اهمیت آن پی بردید، بهتر است با فعالیت های پرورش خلاقیت در کودکان نیز آشنا شوید.
روش های پرورش تفکر خلاق در کودکان
۱- ترفند کاربردهای جایگزین را امتحان کنید
با استفاده از این ترفند، کودک باید خلاقانه فکر کند و به سرعت روش های استفاده ی دیگر از یک شیء را عنوان کند. به این معنی که بجز استفاده ی معمولی که از شیء می شود، روش های استفاده ی دیگری نیز برای آن پیدا کند.
به عنوان مثال چتر برای محافظت از ما در برابر آفتاب و هوای بارانی استفاده می شود. اما کاربرد جایگزین آن می تواند شامل تزئین خانه، پوشاندن گیاهانی که به نور آفتاب کمتری نیاز دارند و یا به عنوان آباژور باشد.
به یاد داشته باشید که هدف ما در اینجا، سرعت ایده دادن است و نه درست یا غلط بودن ایده ها. از موارد مختلف بسیاری مانند مداد، خط کش، حوله کاغذی، بطری، بشقاب، توپ، ملافه، روزنامه و غیره استفاده کنید و کودک را به تفکر در مورد استفاده های جایگزین ترغیب نمایید.
۲- از کودک سوالات باز بپرسید
به یک سوال باز نمی توان پاسخ “بله” یا “خیر” داد. پرسیدن سوالات باز به کودک این امکان را می دهد تا خارج از چارچوب زمان و مکان فکر کند و مهارت های تفکر خلاق را در خود رشد دهد.
در اینجا چند سوال باز وجود دارد که می توانید از فرزند خود بپرسید:
- اگر پرنده بودی چه کار می کردی؟
- اگر جثه ی ما مثل یک فیل بزرگ بود، چه میکردیم؟
- اگر بتوانی با ماه صحبت کنی، به او چه می گویی؟
- اگر هر روز باران می بارید، چه اتفاقی می افتاد؟
- چرا هیچکس با موهای مرتب از خواب بیدار نمی شود؟
- اگر گربه ها می توانستند پارس کنند چه اتفاقی می افتاد؟
لطفا توجه داشته باشید که ممکن است این سوالات بسیار ساده به نظر برسند، اما نحوه ی پاسخ به سؤالات، مقایسه ها، ایده های جدید و سرگرم کننده در تقویت تفکر خلاق کودک بسیار مهم هستند. لازم به ذکر است که سوالات پرسیده شده، باید متناسب با خصوصیات فرزند شما باشد.
۳- بازی های تجسمی و تخیلی انجام دهید
منظور از بازی های تخیلی، بازی هایی هستند که کودک از تخیل خود برای ساخت سناریوهای خیالی متفاوت استفاده می کند.
برای مثال کتاب های کودک می توانند به خانه و جاروها به هواپیما تبدیل شوند. کودکان می توانند با استفاده از وسایل خانه وانمود کنند که یک آشپز، یک پزشک، پلیس یا هر چیزی که تصور می کنند، هستند.
کارشناسان معتقدند که بازی های تخیلی جدا از تقویت خلاقیت، مهارت های اجتماعی و زبانی کودک را هم بهبود می بخشند. در اینجا چند ایده برای انجام بازی های تخیلی در خانه آورده شده است:
یک غذای خیالی بپزید: اجازه دهید کودک با هر چیزی که دوست دارد، یک غذای خیالی بپزد و شما هم وانمود به خوردن غذا کنید. نگران ظروف نباشید، حتی روزنامه و کتاب ها هم می توانند بعنوان بشقاب و ظروف غذا استفاده شوند. فراموش نکنید که از فرزندتان بخاطر غذای خوشمزه اش تشکر کنید!
از جعبه های مقوایی بعنوان ماشین، هوایپما و… استفاده کنید: یک جعبه مقوایی به فرزند خود بدهید و اجازه دهید تا جایی که می خواهد برای خود خیال پردازی کند. جعبه می تواند ماشین، قطار، هواپیما یا حتی فیل فرزند شما باشد. چه کسی می داند شاید کودک شما با یک جعبه ی ساده، خیالات منحصربفرد تری هم داشته باشد!
به مسافرت یا پیک نیک خیالی بروید: چمدان خود را ببندید و به تعطیلات خیالی بروید. یک کیف و چند لباس به فرزندتان بدهید و از او بپرسید تعطیلات رویایی او چگونه خواهد بود. فراموش نکنید که کودک برای سفر خیالی خود، به چند میان وعده هم نیاز دارد. پس همه چیز را برای این سفر رویایی فراهم کنید تا فرزندتان بهمراه شما یک تعطیلات رویایی داشته باشد!
۴- از فرزندتان بخواهید جزئیات بیشتری به داستان ها اضافه کند
برای کودک خود داستانی تعریف کنید و از او بخواهید جزئیات بیشتری به آن اضافه کند. به عنوان مثال وقتی می گویید “یک شیر در جنگل قدم می زد”، اجازه دهید کودک تان، بزرگ یا کوچک بودن یا ظاهر شیر را توصیف کند، همچنین بگذارید کودک بگوید که شیر آهسته یا سریع قدم میزد. “شیر یک پروانه دید”، بگذارید کودک بگوید که پروانه چه رنگ یا طرحی داشته است. “شیر به پروانه نگاه کرد”، بگذارید کودک شما احساسات شیر را بیان کند و همینطور داستان را ادامه دهید.
به همین ترتیب شما می توانید یک طرح کلی درست کنید و از کودک خود بخواهید جزئیات را به آن اضافه کند. مثلا یک کوه بکشید و از کودک بخواهید به آن درخت و گیاه اضافه کند. یا یک توپ بکشید و اجازه دهید کودک شما روی آن طرحی بکشد و یا رنگ کند.
۵- کودک را ترغیب کنید تا از شما سوال بپرسد
تحقیقات امروزی نشان می دهد که علاوه بر پرسیدن سوال از کودکان، ترغیب کردن آنها به سوال کردن هم می تواند نقش مهمی در پرورش تفکر خلاق داشته باشد. اگر می توانید فرزندان خود را وادار کنید که در مورد جهان و نحوه ی کار آن سوال کنند. شما می توانید پاسخ های منحصر بفردی به فرزند خود بدهید.
برای یک تمرین خلاقانه و سرگرم کننده، از فرزندتان بخواهید که سوال های “چه می شود اگر…” بپرسد. برای شروع چند ایده ی زیر را در نظر بگیرید:
- اگر حیوانات بتوانند صحبت کنند چه می شود؟
- اگر کودکی در جهان وجود نداشته باشد، چه می شود؟
- اگر روزی یک فیل جای معلمت را بگیرد، چه می شود؟
۶- از روش های خلاقانه برای آموزش کودک استفاده کنید
اگر فرزندتان برای اولین بار که چیزی را امتحان کرد موفق نشد، ممکن است دلسرد شود. اما این شکست ها معمولاً مقدمه ی پیروزی هستند و می توانند کودک شما را ترغیب کنند که راه حل های جدید و خلاقانه ای را امتحان کند.
اگر کودک شما با یاد گیری یک چیز مشکل دارد، سعی کنید به او کمک کنید تا آن را از منظر دیگری ببیند. به عنوان مثال، اگر کودک می خواهد واژگان جدیدی یاد بگیرد، می توانید کلمات را متناسب با آهنگ مورد علاقه اش تکرار کنید تا یادگیری برای او آسانتر شود.
۷- با علایق فرزند خود آشنا شوید و او را تشویق کنید
هنگامی که کودک به موضوعی علاقه مند می باشد، به احتمال زیاد از نظر قلبی به آن وابسته است. رویاهای خلاقانه ی فرزند خود را بشناسید و به او کمک کنید تا آن ها را دنبال کند. به عنوان مثال اگر کودک شما می خواهد نقاشی یاد بگیرد، یک بعدازظهر را با هم نقاشی بکشید و با جشن گرفتن این پیشرفت، او را تشویق کنید.
۸- اوقات خود را در خارج از خانه سپری کنید و به دامان طبیعت بروید
محققان دانمارکی کشف کردند که رفتن به دامان طبیعت نه تنها برای سلامت روان مفید است بلکه می تواند خلاقیت را نیز بهبود ببخشد. مطالعه آنها نشان داد که گذراندن اوقات خوش در فضای باز می تواند حس کنجکاوی کودک را افزایش دهد، تفکر سیال را تقویت کند و به ریکاوری جسم و روح او کمک کند.
اگر هوا مطلوب است، بهمراه فرزند تان در پارک محله خود قدم بزنید تا ذهن کودک را تازه کنید و به تقویت مغز او کمک نمایید.
۹- کودک را به انجام بازی های خلاقانه در اوقات فراغت تشویق کنید
Margarita Tartakovsky یک روانشناس و مشاور است که توصیه می کند از اوقات فراغت، به عنوان راهی برای تقویت تفکر خلاق کودک استفاده کنید. هر روز به کودک خود کمی فرصت دهید تا ایده ها و علایق خود را به طور مستقل بررسی کند.
علاوه بر این، برای انجام بازی های خلاق یا اوقات فراغتی که کنجکاوی یا تفکر خلاق کودک را تشویق می کند، وقت بگذارید. از این فرصت استفاده کنید و فرزندتان را با دنیای هنر آشنا کنید. مثلا نقاشی با آبرنگ یا حتی مداد رنگی را امتحان کنید و اجازه دهید تخیلات فرزندتان به بی نهایت برود.
۱۰- به کودک خود بیاموزید که ریسک پذیری خلاقانه را امتحان کند
اگر کودک شما روی یک پروژه خلاقانه کار می کند، او را تشویق کنید که چیز جدیدی را امتحان کند حتی اگر مطمئن نباشند که به نتیجه می رسد. به عنوان مثال، کودک می تواند چیزی پیچیده تر از آنچه که معمولاً میکشد را ترسیم کند یا آهنگ جدیدی را روی یک ساز یاد بگیرد.
آموختن ریسک های خلاقانه به کودکان می تواند به آنها کمک کند تا بیش از حد انتظار، روی فرآیند خلاقیت متمرکز شوند. به این ترتیب، حتی اگر یک پروژه مطابق انتظار آنها پیش نرود، باز هم می آموزند که چیز دیگری را امتحان کنند و از زوایای جدیدی به موضوع فکر کنند.
۱۱- با هم کتاب و شعر بخوانید
آیا می دانید خواندن کتاب می تواند قدرت تخیل و مهارت های حل مسئله کودک را تقویت کند؟ هدف خود را تعیین کنید و هر روز یک شعر یا کتاب جدید را با هم بخوانید.
اگر کتاب داستان عکس دارد، از فرزندتان بخواهید قبل از خواندن صفحه ی جدید، آن را حدس بزند. این می تواند به کودکان در تمرین حل مسئله و همچنین درک مطلب کمک کند.
۱۲- از فعالیتهای STEAM (استیم) استفاده کنید
استیم یک سیستم جامع است که از فعالیت های سرگرم کننده برای رشد مهارت های خلاقیت، ارتباطات و حل مسئله ی کودکان استفاده می کند. بهترین قسمت این سیستم این است که می توانید برای شروع از چیزهای روزمره ای که در خانه دارید استفاده کنید.
صدها بازی و سرگرمی وجود دارد که بصورت آنلاین در اختیارتان قرار داده می شود. از ساخت اسلایم مغناطیسی گرفته تا ساخت انیمیشن های استاپ موشن و آزمایش ساخت ابر در شیشه. بسیاری از سایت ها این فعالیت ها را در دسته بندی مناسب طبقه بندی می کنند، بنابراین اگر می خواهید مهارت خاصی را بهبود ببخشید، تنها کافی ست که فعالیت متناسب آن را بیابید.
۱۳- از بازی های رومیزی استفاده کنید
منظور از بازی های رومیزی، بازی هایی هستند که شامل بازی های تخته ای، بازی های کارتی و بازی های مهمانی می شوند. این بازی ها در سالهای اخیر محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده اند.
صدها بازی رومیزی وجود دارد که به پیشرفت تخیل کودکان کمک می کند. برخی از این بازی ها برای بهبود ارتباطات، برخی دیگر برای هجی کردن و برخی دیگر برای حل مسئله و تفکر منطقی ایده آل هستند.
کودکان خود را تشویق به انجام این بازی های سرگرم کننده کنید و خودتان نیز در آن شرکت کنید. شما می توانید “بازی های رومیزی کودکان” را سرچ کنید و با انواع مختلف و گسترده ی این بازی ها آشنا شوید.
می توانید با اضافه کردن رنگ ها، الگوها و موضوعات متنوع، تحرک بیشتری به بازی ها بدهید.
اگر می خواهید کارها را جالب تر کنید، به بچه های خود یاد دهید که چگونه در این بازی ها پیشرفت کنند. حتی می توانید با همکاری یکدیگر یک بازی کاملاً جدید بسازید و از این طریق، خلاقیت و کار گروهی را تشویق کنید.
۱۴- لباس پوشیدن و قصه گویی را امتحان کنید
اکثر بچه ها دوست دارند برای مدتی تظاهر کنند که تبدیل به یک ابرقهرمان، شاهزاده خانم یا شوالیه قهرمان می شوند. این نوع فعالیت ها چندین مزیت دارد و در واقع می تواند به بهبود مهارت های زبانی، اجتماعی، عاطفی و تفکر کودک شما کمک کند.
با اجازه دادن به کودکان برای لباس پوشیدن و تعریف یک داستان از طریق یک شخصیت، آنها را تشویق کنید تا کشف کنند چه کسانی هستند و احساسات و توانایی های همدلی خود را به نمایش بگذارند.
در اینجا یک نکته مهم برای والدین وجود دارد: اگر فرزند شما ترجیح می دهد در نقش های منفی قرار بگیرد و مانند آنها لباس بپوشد، دلسرد نشوید و فرزندتان را همچنان تشویق کنید. شخصیت های شرور عمداً به گونه ای ساخته می شوند که جذاب تر و باهوش تر از قهرمان اصلی داستان باشند. به همین دلیل ممکن است بعضی از بچه ها به جای شخصیت های “خوب”، به سمت آنها گرایش پیدا کنند و این هیچ اشکالی ندارد.
اگر می خواهید کمی بیشتر لذت ببرید، دوربین فیلمبرداری را بیرون بیاورید و به بچه ها اجازه دهید در نقش شخصیت مورد نظر خود بازی کنند. این به کودکان کمک می کند تا یاد بگیرند که چگونه با قرار گرفتن “در کانون توجهات” کنار بیایند و همین امر باعث تقویت اعتماد به نفس فرزندتان می شود. علاوه بر این، ثبت و حفظ این خاطرات گرانبها برای کودک یک جایزه محسوب می شود.
۱۵- وارد دنیای هنر شوید
ابتدا با مداد رنگی و ابزارهای معمول نقاشی شروع کنید. سپس از رنگ ها، چسب ها، اکلیل های زرق و برق دار و کاغذهای رنگارنگ کمک بگیرید. سعی کنید به جای نقاشی های استاندارد، نقاشی هایی جذاب و غیر معمول تر را انتخاب کنید. نقاشی انگشتی، طراحی، ساخت کاردستی و حتی گل بازی را امتحان کنید.
قوانین همیشگی را کنار بگذارید و در عوض از آشفتگی الهام بگیرید. شما می توانید کارهای زیادی انجام دهید. هیچ راه درست یا غلطی برای خلق هنر وجود ندارد و اجازه دادن به کودک برای یافتن سبک خاص خود، بهتر از مجبور کردن او به پایبندی به مفاهیم “سنتی” است.
فعالیت های خلاقانه متناسب با سن کودک را انتخاب کنید اما از تجربه کردن نترسید. اگر در کنار بچه ها هستید و به آنها می آموزید از ابزارهای مختلف بخوبی و بطرز صحیح استفاده کنند، به تجربه یادگیری آنها می افزایید. در واقع افزایش دقت و تقویت قدرت مشاهده، به کشف تفکر خلاق در کودکان کمک می کند.
۱۶- چالش ها و اختراعاتی که تفکر خلاق را تحریک می کند، امتحان کنید
آیا تا به حال متوجه شده اید که بچه ها چقدر راحت می توانند چند بطری خالی را به شکل یک ارتش نیرومند تصور کنند؟ آنها می توانند یک کاناپه را به یک قلعه و یک جارو را به یک شمشیر افسانه ای تبدیل کنند. شما می توانید فرزندان خود را تشویق کنید که از تصورات معمول خارج شوند و از هر چیز، استفاده دیگری کنند.
می توانید به فرزندتان چند عدد خلال دندان و مارشمالو بدهید و او را برای ساختن یک پل محکم به چالش بکشید. روش دیگر این است که اشیای معمولی خانگی مانند بطری، سبد، نی و غیره را بردارید و از کودک بخواهید کاربردهای جدیدی برای آنها اختراع کند.
به یاد داشته باشید که هیچ پاسخ نادرستی وجود ندارد، بنابراین هرگز به پیشنهادهای داده شده، پاسخ “نه” یا “اشتباه است” ندهید. این کار موجب شکست تمرین می شود.
نتیجه گیری
روش های بسیاری وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید فرزند خود را به سمت داشتن تفکر خلاق ترغیب کنید و لیست کردن همه آنها تقریباً غیرممکن است. اگر به دنبال یک برنامه جامع هستید که به بچه های شما کمک کند تا مهارت های عمومی خود را پرورش دهد، سعی کنید چند تمرین STEAM را که می توانید در خانه انجام دهید پیدا کنید.
سایر فعالیت های سرگرم کننده مانند بازی های رومیزی و چالش های ابتکاری، می توانند استدلال منطقی کودک را بهبود ببخشد و در عین حال، بازی های تجسمی نیز برای جرقه زدن تخیل آنها عالی است. تنها کافی ست به همراه فرزندتان بازیگوش، خلاق، بی نظم و سرگرم شوید، بقیه کار خود به خود دنبال خواهد شد.
صرف نظر از سن یا فعالیت ترجیحی کودک، همیشه فعالیت هایی وجود دارد که می توانید با فرزندان تان انجام دهید تا مهارت های خود را در حین بازی کردن ارتقا دهد. در واقع شما می توانید در حین انجام فعالیت های مورد نظر، به فرزندتان بپیوندید و با او پیوند قوی تری هم برقرار کنید.
همانطور که گفته شد، فعالیت هایی که می توانید برای تقویت تفکر خلاق فرزندتان انجام دهید، بسیار متنوع و گسترده هستند. مهمترین نکته این است که راه های مختلفی برای پرورش خلاقیت فرزندتان امتحان کنید و تا جایی که امکانپذیر است، با او وقت بگذارید. شما با اینکار در واقع مهارت های زندگی را به فرزندتان می آموزید. اگر تا کنون در این زمینه فعالیتی نداشته اید، هنوز هم دیر نیست! پس دست بکار شوید و فعالیت های ارایه شده در این مطلب را بهمراه فرزندتان انجام دهید.
زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!
عالی بود، تشکر از شما.
واقعا لذتبخش بود برای من.