نکات سلامتی مادران

۹ تا از نکات بارداری (قبل، حین و بعد از بارداری)

bestkid b

توصیه های مربوط به دوران باردرای هیچگاه تمام نمی شود! خوب بخورید، خوب بخوابید، ورزش کنید، کتاب های تربیت کودک مطالعه کنید و… . اما آیا نکات دیگری هم وجود دارد که بسیار مهم هستند و درعین حال نادیده گرفته می شوند؟ اگر باردار هستید، ۹ نکته ی اشاره شده در این مطلب را به دقت مطالعه کنید و از اهمیت آنها غافل نشوید.

نکته ۱: انتخاب پزشک خوب و معاینات

  • مراجعه به مشاور قبل از بارداری جهت انجام معاینات چکاپ داروهایی که در حال مصرف آنها هستید، سوابق پزشکی تان و …
  • انجام غربالگری ژنتیکی در محل آزمایشگاه جهت بررسی زوجین و ممانعت از هرگونه بیماری های ارثی که ممکن است به کودک منتقل شود.
  • مصرف روزانه ۴۰۰ میلی گرم فولیک اسید (زیر نظر پزشک) جهت ممانعت از بیماری های مختلف کودک-مادر
  • قطع مصرف مواد الکلی، سیگار و …
  • پرکردن یخچال و فریزرتان از مواد غذایی مغذی و سالم (شیر، گریپ فروت، ماست کم چرب، آب پرتغال طبیعی و …)
  • کاهش مصرف قهوه
  • شروع به تنظیم وزن بدن تان، زیرا وزن کم یا زیادتر از حد معمول، گاهی مواقع باعث ممانعت از بارداری بانوان می شود.
  • بیش از حد ماهی مصرف نکنید زیرا ماهی با وجود داشتن مواد مغذی زیاد، حاوی جیوه است که می تواند برای سلامت جنین مضر باشد.
  • انجام معاینه دندانپزشکی، زیرا دندان ها و لثه های شما اگر در معرض آسیب باشند، در دوران بارداری و بعد از آن شما را اذیت خواهند کرد.
  • معاینه ی داخلی و معاینه ی پستان
  • تست سرطان دهانه ی رحم
  • معاینه ی کامل بالینی
  • آزمایش های قبل از بارداری
  • واکسیناسیون قبل از بارداری

شماره ۲: با تغذیه ی مناسب آشنا شوید

همه دوست دارند به زنان باردار بگویند که چه چیزی بخورند و چه چیزی نخورند. اما تعداد کمی از زنان باردار از اهمیت تغذیه در بارداری و چیزهایی که باید بخورند مطلع هستند.

مادرانی که رژیم غذایی بسیار خوبی ندارند هم می توانند کودکان سالم داشته باشند. اما تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم است و در بسیاری از کشورهای پیشرفته، زنان از تغذیه ی خوبی برخوردار هستند. این امر به ویژه در سه ماهه اول بارداری که بسیاری از مادران با بیماری صبحگاهی (تهوع صبحگاهی) روبرو هستند بسیار مفید است.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

نکات غذایی در بارداری+ ۲۰ غذای کاملا ضروری

در دوران بارداری، اگر مواد مغذی کافی به بدن نرسد، کودک از ذخایر تغذیه ای بدن مادر استفاده می کند. این می تواند باعث شود شما احساس ناخوشی کنید و حتی منجر به مشکلاتی مانند کم خونی شود. در برخی موارد، حتی کودک نیز تحت تأثیر تغذیه نامناسب قرار می گیرد و ممکن است با مشکلاتی مواجه گردد.

چیزهایی که لازم است در مورد تغذیه ی دوران بارداری بدانید عبارتنداز:

  • رژیم غذایی سرشار از قندها و کربوهیدرات های فرآوری شده می تواند خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش دهد و حتی بر سلامت آینده کودک تأثیر بگذارد.
  • مصرف پروتئین کافی، آهن، چربی های سالم و فولات در دوران بارداری بسیار مهم هستند. آهن کافی خطر کم خونی را در شما و نوزادتان کاهش می دهد.
  • بسیاری از پزشکان، کم خونی را در اواسط بارداری بررسی می کنند، زیرا ذخایر بدن تا آن زمان کاهش می یابند.
  • داشتن یک رژیم غذایی مناسب اهمیت زیادی در افزایش احتمال بارداری سالم، زایمان خوب و دوره نقاهت کوتاه دارد.

شماره ۳: خودمراقبتی را تمرین کنید

توصیه هایی مانند ورزش های بارداری، ماساژ قبل از زایمان و استراحت و دوش آبگرم همگی پیشنهادات شگفت انگیزی هستند و می توانند بخشی از تمرین خود مراقبتی باشند. خودمراقبتی باعث می شود استقامت شما بیشتر شود و بارداری راحتتری داشته باشید. همچنین موجب می شود خود را برای مادر شدن آماده کنید.

خودمراقبتی واقعی نیز شامل تغذیه مناسب، گوش دادن به بدن (استراحت در صورت لزوم یا تحرک و ورزش بیشتر) و انتخاب هایی برای آینده است که می توانید قدردان آن باشید.

بارداری هفته به هفته با تصویر (بهمراه نکات بسیار مهم)

باید یادبگیرید که چقدر اهمیت دادن به اولویت های خود برای سلامتی مهم است و این یک راه عالی برای آماده سازی جهت مراقبت از خود هنگام تولد کودک است.

فراموش نکنید که شما برای فراهم کردن نیازهای فرزندتان، ابتدا باید نیازهای خود را برآورده کنید و بعبارت دیگر هیچگاه خود را فراموش نکنید. به همین دلیل است که همیشه به ما گفته می شود در موارد اضطراری پرواز با هواپیما، قبل از کمک به دیگران ابتدا ماسک اکسیژن خود را بزنیم.

با فشار مستمر به خود تنها خسته می شوید و سلامتی خود را به خطر می اندازید. این نکته را فراموش نکنید که شما برای داشتن فرزندی سالم، ابتدا باید خودتان سلامت باشید. پس هیچگاه خودتان را فراموش نکنید و اهمیت خودمراقبتی را دست کم نگیرید چون یک مادر خسته و بیمار هیچگاه نمی تواند نیازهای فرزندش را به نحوه احسنت برآورده کند.

شماره ۴: پس از زایمان، از یک فرد باتجربه و قابل اعتماد کمک بگیرید

اگر برای اولین بار مادر می شوید، ممکن است بسیاری از نکات نگهداری از نوزاد را ندانید و برای انجام اینکار به کمک فرد باتجربه ای نیاز داشته باشید. بهترین فردی که می تواند هم دلسوز و هم باتجربه باشد، مادر شما است.

مادرها در دو یا چند هفته پس از زایمان به کمک دخترهای خود می روند و این فرهنگ معمولا در بسیاری از نقاط جهان مرسوم است.

اما گاهی اوقات ممکن است مادر در قید حیات نباشد یا حتی به دلایلی قادر به نگهداری از شما و فرزندتان نباشد. در این موارد باید به دنبال شخص دیگری باشید.

در این زمان استخدام یک پرستار باتجربه می تواند بهترین گزینه برای شما باشد.

 در سه ماه اول بارداری چه چیزهایی نباید بخوریم؟

یک پرستار باتجربه می تواند آموزش های لازم را ارایه دهد و شما را از پشتیبانی جسمی و عاطفی و حتی کمک های عملی بهره مند سازد.

علاوه بر پرستار بچه، می توانید از یک دوست مطمئن یا خواهر و یا حتی اقوام خود کمک بخواهید.

آنها می توانند به شما کمک کنند تا زندگی خود را با یک نوزاد جدید تنظیم کنید و از لحاظ روحی و جسمی آمادگی لازم را کسب کنید. آنها به شما کمک می کنند تا با آگاهی بیشتری فرزندتان را بزرگ کنید. بنابراین هر فردی از لحظه ی زایمان تا چند هفته پس از آن، به یک حامی و پشتیبان نیاز دارد.

شماره ۵: در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کنید

کلاس های آمادگی برای زایمان بسیار زیادی وجود دارد. اکثر خانمها ترجیح می دهند در کلاسهای ارائه شده توسط بیمارستان خود شرکت کنند زیرا از وجود گزینه های دیگر اطلاع ندارند.

هدف کلاس‌ های آمادگی برای زایمان، اطلاع رسانی و آگاهی به مادران باردار است. با کسب آگاهی های لازم، ترس‌ های مادران به مرور از بین می ‌رود و تفکرات نادرست آنها اصلاح می گردد. این کلاس ‌ها به زنان کمک می ‌کند تا با مشکلات احتمالی بارداری کنار بیایند یا آنها را حل کنند. اعتماد به نفس مادر باردار در این کلاس‌ ها بالا می رود و یاد می گیرند بسیاری از دردهای دوران بارداری را بدون نیاز به دارو برطرف کنند.

یک مطالعه از دانشگاه وسترن سیدنی نشان داد زنانی که در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت کرده اند، در مقایسه با زنانی که کلاس نگذرانده اند، ۶۵٪ میزان اپیدورال پایین تر و ۴۴٪ سزارین کمتری را تجربه کرده اند.

۸ تا از رایج ترین مشکلات شایع دوران بارداری که حتما باید بدانید

کلاسهای جامع زایمان اغلب نکاتی در مورد بارداری و زایمان را شامل می شود. آنها اطلاعاتی در مورد شیردهی، تغذیه و ورزش، لباس پوشیدن به کودک، خواب نوزاد، فرزند پروری و موارد دیگر را ارائه می دهند.

ترس از اتفاقاتی که بعداً می افتد باعث اضطراب بسیاری از مادران می ‌شود. استرس و اضطراب، هورمون ‌هایی را در بدن ترشح می‌ کند که ممکن است احتمال زایمان زودرس، پیشرفت نکردن زایمان یا به دنیا آمدن نوزاد کم‌ وزن را افزایش دهد. بنابراین کلاس ‌های آموزشی می ‌تواند با کاهش استرس‌ های بارداری از برخی خطرات احتمالی نیز جلوگیری کند. این آموزش ها همچنین شما را برای تصمیم گیری آگاهانه در صورت تغییر اوضاع آماده می کند.

شماره ۶: ورزش را به بخشی از برنامه روزانه خود تبدیل کنید

در دوران بارداری زنان اغلب خسته هستند و علایمی مانند حالت تهوع، درد، بزرگ شدن شکم یا ترکیبی از هر چهار مورد را دارند.

این شرایط می تواند ورزش را برای آنها کاملاً دشوار کند. اگرچه ورزش تضمینی برای بارداری، زایمان یا دوره نقاهت سالم نیست، اما شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد مزایای زیادی در دوران بارداری دارد.

ورزش منظم خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می دهد. این می تواند باعث وزن گیری سالم و نرمال در بارداری شود و به شما کمک می کند تا پس از زایمان بهبودی سریعتری داشته باشید.

حتی اگر نمی توانید به باشگاه بدنسازی بروید، قدم بزنید یا شنا کنید. حتی تمرین ساده استفاده از پله ها به جای آسانسور نیز می تواند کمک کننده باشد.

ورزش می تواند بر روند زایمان نیز تأثیر مثبت بگذارد. تحقیقات نشان می دهد زنانی که در دوران بارداری ورزش می کنند، می توانند زایمان کوتاه تر و بهبودی سریع تری پس از زایمان داشته باشند.

شماره ۷: ویتامین D کافی دریافت کنید

ویتامین D از طریق مکمل ها و محصولات غنی شده قابل مصرف است اما بدن ما به طور طبیعی این ویتامین را از طریق قرار گرفتن در معرض آفتاب جذب می کند.

همه ی پزشکان سطح ویتامین D را بررسی نمی کنند، اما برخی از ارائه دهندگان مراقبت های بارداری، به طور معمول سطح ویتامین D زنان را در دوران بارداری چک می کنند.

ویتامین D یک ماده مغذی ضروری است و سطح پایین آن با عملکرد ضعیف سیستم ایمنی بدن و حتی افزایش خطر افسردگی مرتبط است. ویتامین D همچنین به محافظت از استخوان های جنین در حال رشد کمک می کند.

شماره ۸: برای دوره ی پس از زایمان برنامه ریزی کنید

پس از ۹ ماه بارداری فرزندتان به دنیا می آید و شما باید بصورت ۲۴ ساعته از نوزاد خود مراقبت کنید.

همچنین باید به کارهای خانه ادامه دهید، برای بازگشت به کار آماده شوید، به ورزش و تمرینات خود ادامه دهید و همه ی نوسانات هورمونی بعد از زایمان را در نظر بگیرید.

بسیار از مادران در سراسر جهان به استراحت و ریکاوری بعد از زایمان اهمیت نمی دهند. برای مثال در ایالات متحده آمریکا، از هر ۴ مادر، ۱ نفر در کمتر از دو هفته پس از زایمان به محل کار برمی گردد.

این می تواند یکی از دلایل بالا رفتن سطح افسردگی و اضطراب پس از زایمان باشد. ۱۰-۲۰٪ از زنان از این شرایط رنج می برند و احتمالاً در بیشتر موارد تشخیص داده نمی شود.

بنابراین پس از زایمان تمام تمرکز و توجه تان را به خود و فرزندتان اختصاص دهید و وقت بیشتری برای ریکاوری بگذرانید.

به عنوان یک مادر باردار، چه کاری می توانید انجام دهید؟

  • برای بعد از زایمان برنامه ریزی دقیق کنید
  • به این فکر کنید که چه پشتیبانی هایی دارید
  • اگر شاغل هستید، سعی کنید از مرخصی بعد از زایمان طولانی تری استفاده کنید
  • از آنجایی که ممکن است بعد از زایمان وقت آشپزی کردن نداشته باشید، از غذاهای منجمد استفاده کنید
  • اگر فرزند دیگری دارید، از فردی بخواهید به شما کمک کند یا او را به مهدکودک بفرستید
  • همه ی تجهیزات مورد نیاز (پوشک، دستمال مرطوب، لباس، میان وعده برای مادر، پتوهای اضافی و غیره) را در کنار تخت خود یا محلی که دوست دارید در آنجا استراحت کنید، قرار دهید

شماره ۹: برای شیردهی آماده شوید

یک نظرسنجی ملی در تغذیه نوزادان استرالیا در سال ۲۰۱۰ نشان داد که ۹۰٪ مادران پس از زایمان، شیردهی را شروع می کنند. با این حال در ۵ ماهگی، فقط ۱۵٫۴٪ از نوزادان به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه می شوند.

بسیاری از مادران شیردهی را تا ۲ سال ادامه می دهند و برخی دیگر تنها ۳ تا ۵ ماه اینکار را انجام می دهند. شیردهی می تواند چالش هایی برای مادران بهمراه داشته باشد. برای بسیاری از زنان، عدم پشتیبانی و اطلاعات ضعیف اغلب موجب سخت شدن اوضاع می شود.

بسیاری از کلاسهای آمادگی برای زایمان، اطلاعات اولیه شیردهی را ارائه داده و به شما نحوه ی صحیح شیردهی را آموزش می دهند. این می تواند شیردهی به نوزاد را برای شما بسیار آسانتر کند.

نکات دیگر بارداری

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا