آموزش بازی های مناسب و سرگرمی کودکان

5 ایده بازی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان

bestkid b

آیا می‌دانستید که کودک شما از ماه هفتم بارداری می‌تواند صداهای بیرون از رحم را بشنود و تشخیص دهد؟ جنین پس از شنیدن صدای مادر یا پدر خود، واکنش نشان می‌دهد و کودکان بین 2 تا 3 سال، با شنیدن حرف زدن دیگران، اولین کلمات و جمله‌های خود را می‌گویند. شنیدن، جزو اولین مهارت‌هایی است که کودکان برای ارتباط و پاسخ‌دهی به اطراف خود، به دست می‌آورند. شما با انجام یک سری بازی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان می‌توانید همزمان روی سایر توانایی‌های آن‌ها نیز کار کنید.

در این مقاله، 5 ایده بازی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان را به شما معرفی می‌کنیم. این بازی‌ها به کودک کمک می‌کند قدرت شنوایی خود را بالا ببرد، راحت‌تر با دیگر همسالان خود ارتباط برقرار کند و سریع‌تر پاسخ دهد؛ بنابراین در نهایت، اعتماد‌به‌نفس او بیشتر خواهد شد.

1. بازی بشنو و پیدا کن؛ اسباب‌بازی صوتی برای تقویت حافظه کودکان

بازی بشنو و پیدا کن، با تقویت حافظه شنیداری کودکان باعث افزایش هوش و آگاهی آن‌ها می‌شود. این اسباب‌بازی در 3 سری برای آشنایی کودکان با صداهای حیوانات، افکت‌های مختلف مانند صدای ابزارها و وسایل گوناگون، قابل‌خریداری است. بشنو و پیدا کن برای شناخت محیط اطراف و از‌ بین‌ بردن ترس ناشی از شنیدن صداهای ناآشنا به کودکان کمک می‌کند.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

این بازی، برای گروه سنی 3 تا 6 سال طراحی شده است و در کنار چند کارت و تصویر، سی‌دی برای پخش صداها نیز دارد. بازی بشنو و پیدا کن را می‌توانید به‌عنوان بهترین اسباب‌بازی برای پسر 5 ساله یا دختر 3 ساله تهیه کنید؛ این بازی کودک را با صداهای گوناگون اطرافش مانند صدای کامیون یا صدای ماشین لباسشویی آشنا می‌کند.

یکی از ایده‌های خلاقانه برای تقویت همزمان مهارت دیداری و شنیداری کودکان، نقاشی کشیدن است. برای نقاشی کشیدن، ابتدا به یک‌سری وسایل جداگانه نیاز دارید. با خرید دفتر طراحی و نقاشی به همراه مداد رنگی، از کودک خود بخواهید صاحب هر صدایی را که در بازی بشنو و پیدا کن می‌شنود، برای شما نقاشی کند. با این ترفند، مهارت دست و ذهن کودک هم تقویت می‌یابد.

2. بازی نجوا؛ تمرینی برای یواش صحبت‌ کردن

زمانی که بیش از یک کودک در مهد وجود دارند، به‌راحتی می‌توانید با آن‌ها، بازی نجوا را انجام دهید. این بازی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان و تمرین یواش صحبت‌کردن آن‌ها مناسب است. برای انجام بازی نجوا، در گوش اولین بچه، کلمه‌ای بامزه اما سخت مانند «شکلات پسته‌ای» می‌گویید و از او می‌خواهید این کلمه را به کودک بعد خود بگوید. اعضای گروه باید دقت کنند که فقط کودک کناری خودشان صدای آن‌ها را بشنود و به کودک بعدی، آن کلمه را انتقال دهد. در انتهای بازی، احتمالا کلمه اول تغییر کرده که قسمت جالب این بازی است.

بسیاری از کودکان با این بازی، یاد می‌گیرند که چگونه آرام در گوش دیگران صحبت کنند؛ چگونه دقت خود را برای شنیدن صدای آرام دیگران و کلمات جدید بالا ببرند و در نهایت، با صدای یواش‌تری صحبت کنند. یکی از تمرین‌های دیگر برای تقویت حس شنوایی کودکان، کتاب خواندن برای آن‌هاست. با خرید کتاب شعر و شعر خواندن برای او، حافظه شنیداری و ذهن کودک در به خاطر سپردن کلمات و آهنگ را بالا می‌برید. این کار به رشد ذهنی بچه‌ها کمک می‍‌کند.

3. یادگیری مهارت شمارش اعداد با بازی خرید

بازی خرید، برای آشنایی کودکان با قیمت‌ها، اعداد چندرقمی بزرگ‌تر از ۱۰ و به خاطر سپردن کارهایی که از او خواسته شده، مناسب است. کودکان با تمرکز بالا در این بازی و به خاطر سپردن اشیا، می‌توانند حافظه شنیداری خود را تقویت کنند. برای انجام این بازی، تعدادی وسیله را در یک سبد جمع آوری کنید. از اسباب‌بازی‌های کودک، وسایل آشپزخانه مانند قاشق و کاسه، خوراکی‌ها، مدادهای رنگی و حتی جوراب، درون سبد خرید کودکتان بریزید. ابتدا از کودک بخواهید به‌عنوان فروشنده به شما یک قاشق بفروشد. در سری بعد، تعداد وسایل را به دو وسیله افزایش دهید. همینطور اقلام لیست خرید خود را افزایش دهید تا کودک، همه وسایل خواسته‌شده را به خاطر بسپارد و برای شما بیاورد.

در این بازی می‌توانید بینایی کودک را نیز تقویت کنید یا رنگ‌ها را به کودکان بیاموزید. در لیست خرید خود، ترکیب متفاوتی از وسایل مانند مداد رنگی قرمز، عروسک خرگوشی، قاشق کوچک و لگوی آبی بخواهید. کودک با حفظ کردن این لیست خرید، رنگ‌ها، اشکال، سایز و نوع وسیله را نیز یاد می‌گیرد. برای بامزه‌شدن بازی، قیمت مداد رنگی یا هر وسیله را از او بپرسید و آن را فرضی پرداخت کنید. با این بازی فرضی، قدرت تصور ذهن، مهارت شمارش و هوش اقتصادی کودک را نیز، افزایش می‌دهید.

4. بازی کدام گوش؛ یک بازی پر سرو‌صدا اما هدفمند

بازی کدام گوش، یک بازی شلوغ اما هیجانی برای کودکان است. کودک می‌بایست در این بازی، با هر دو گوش خود، جهت صدا را پیدا کند؛ از‌این‌رو، بازی کدام گوش برای تقویت حافظه شنیداری کودکان و آشنایی با صداهای دور و نزدیک بسیار مفید است.

برای انجام آن، چشمان کودک را با دستمالی می‌بندیم و او را روی یک صندلی می‌نشانیم. سپس با یک وسیله مانند دو قاشق، در اطراف او صدا تولید می‌کنیم. کودک باید بتواند با اشاره، جهت صدا را نشان دهد. برای تنوع در بازی و سخت‌تر شدن آن، از کودک دور یا به او نزدیک شوید تا برای شنیدن صدای قاشق‌ها، تمرکز بیشتری برای جهت‌یابی داشته باشد.

5. بازی تکرار کلمات؛ یک بازی گروهی جذاب اما آرام

یکی از بهترین روش‌ها برای آرام نشستن کودکان در مهد کودک‌ها، بازی تکرار کلمات است که به‌صورت گروهی انجام می‌شود. این بازی برای تقویت همزمان حافظه، توانایی کلامی و شنیداری کودکان و فعالیت‌های گروهی مفید است؛ درنتیجه، به کودکان جمله‌سازی و مشارکت در بازی‌های گروهی آرام را نیز می‌آموزد.

در این بازی، از همه کودکان بخواهید دور هم بنشینند و یک حلقه تشکیل دهند. اولین کلمه را، شما بگویید تا بازی شروع شود. از اولین کودک بخواهید کلمه شما را به همراه یک کلمه اضافه به فرد کناری خود بگوید. کودک بعدی، باید بتواند آن دو کلمه را به همراه کلمه‌ جدید خود، به نفر بعدی منتقل کند. در انتهای مسیر، زمانی که نوبت به شما رسید، باید یک جمله کامل بامزه و خنده‌دار داشته باشید!

کتاب‌های دوزبانه ایران تحریر؛ ترفندی عالی برای تقویت حس شنوایی

کودکان بین 3 تا 5 سال، در طول روز حداقل به 4 ساعت بازی نیاز دارند. والدین یا مربیان برای تقویت مهارت شنیداری و تمرکز، می‌توانند از این 5 بازی برای تقویت حافظه شنیداری کودکان استفاده کنند. چنین بازی‌هایی به کودکان مشارکت در بازی‌های گروهی و دقت بالا در حس شنوایی را می‌آموزند؛ همچنین، کودکان با انجام دادن این بازی‌ها، می‌توانند خواسته‌های والدین یا دوستان خود را پاسخ دهند و در نتیجه اعتماد به نفس بالاتری داشته باشند. کودکانی که مهارت شنیداری آن‌ها بهتر از دیگران است، بیشتر از سایر کودکان صحبت می‌کنند و احساسات خود را بهتر بروز می‌دهند.

کتاب داستان و شعر دو زبانه کودک را وادار می‌کند تا کلمات جدید را با دقت گوش دهد، آن‌ها را به خاطر بسپارد و در جملات روزانه از آن‌ها استفاده کند. شما با این ترفند و خرید انواع کتاب شعر و داستان‌های دو زبانه از ایران تحریر به تقویت حافظه شنیداری کودکان خود کمک می‌کنید. ایران تحریر انواع کتاب کودک مانند کتاب داستان، کتاب رنگ آمیزی و کتاب شعر را دارد که می‌توانید با تهیه آن‌ها قبل از خواب، کودک خود را به آرامش ترغیب کرده و میزان دایره لغات آن‌ها را هم افزایش دهید.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا