تغذیه کودک

طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد ۴ تا ۸ ماهه (سالم ساده)

بادام یکی از آجیل های پرخاصیتی است که جز اولین خوراکی هاییست که به نوزاد میدهند. بادام سرشار از ویتامین ها، موادمعدنی و چربی های غیر اشباع است. این آجیل خوشمزه سرشار از ویتامین E، منگنز، پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم است و از این رو برای نوزادان خواص بی شماری دارد. حریره بادام یکی از غذاهای کمکی است که نوزادان از سنین ۴تا۶ ماهگی شروع به استفاده از این غذا میکنند تا آمادگی استفاده از غذاهای جامد را به دست بیاورند. در سن ۴ماهگی معمولا نوزادان عمل بلعیدن را بلد نیستند اما بسیاری از متخصصان تاکید دارند استفاده از برخی غذاهای کمکی به رشد و نموی نوزاد کمک بسیاری میکند.

خواص حریره بادام

  • سلامت قلب
  • کمک به رشد استخوان ها
  • رفع کم خونی
  • مقوی عالی برای مغز
  • چاق کننده
  • رفع بی خوابی و بدخوابی
  • سرشار از ویتامین D , کلسیم , آهن , ویتامین E , گروه ویتامینB , ویتامین A

۱-طرز تهیه حریره بادام با شیر گاو

مواد لازم

  • بادام خام ۳ عدد معادل ۱ قاشق مرباخوری پودر بادام
  • شکر ۴ گرم معادل ۱ قاشق مرباخوری سر پر
  • شیر ۲۱۰ گرم معادل یک لیوان پر
  • آرد برنج ۱۰ گرم معادل ۱ قاشق غذاخوری سر پر

طرز تهیه

  • ابتدا بادام را ۳ ساعت در آب جوش خیس کرده و سپس پوست آن را گرفته و پودر می کنیم .
  • پودر بادام را با آرد برنج و شکر مخلوط کرده داخل شیر ( جوشیده سرد) می ریزیم و روی حرارت ملایم بهم می زنیم تا قوام بیاید .

۲-طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد با برنج

مواد لازم

  • برنج خیسانده۲ قاشق غذاخوری
  • بادام رنده شده۲قاشق غذاخوری
  • جعفری ساطوری ریز خرد شده۱ قاشق غذاخوری
  • نمک کمی

طرز تهیه

  • بادام را در آب بریزید تا بتوانید به راحتی پوست آن را جدا کنید.
  • سپس بادام پوست گرفته را ریز رنده کنید یا چرخ کنید و با برنج، نصف پیمانه آب و اندکی نمک در قابلمه بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و حریره را به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه بپزید تا نرم شده و لعاب بدهد. در این فاصله گاهی هم بزنید.
  • سپس جعفری را اضافه کرده و حریره را هم بزنید تا باز به جوش آید و در صورت لزوم کمی آب جوش اضافه کنید.
  • اجازه دهید ۲۰-۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و گاهی هم بزنید.
  • این حریره باید نسبتا شل باشد و برنج آن کاملا له شود تا برای نوزاد مناسب باشد.

۳-طرز تهیه حریره بادام با شیر خشک

مواد لازم

  • شیر خشک
  • بادام
  • آب
  • نشاسته گندم

طرز تهیه

  • بادام‌ها را ۳ الی ۴ ساعت در آب گرم خیس کنید، سپس پوست آن‌ها را گرفته و رنده کنید تا به صورت پودر درآید.
  • بادام رنده شده را از صافی عبور دهید تا مطمئن شوید ذره درشتی در آن باقی نمانده است.
  • آب را در ظرف کوچکی که بهتر است لعابی باشد ریخته و نشاسته گندم را به آن اضافه کنید.
  • نشاسته را با پشت قاشق صاف کنید تا در آب حل شود.
  • پودر بادام را نیز اضافه کنید، سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید.
  • نشاسته را ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزید تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت بردارید.
  • اجازه دهید تا فرنی ولرم شود، سپس شیر خشک را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

۴-طرز تهیه حریره بادام بدون آرد برنج

در صورت در دسترس نبودن آرد برنج میتوان از برنج برای تهیه حریره بادام استفاده کرد

مواد لازم

  • برنج خیسانده ۲ قاشق غذاخوری
  • بادام رنده شده ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری ساطوری ریز خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک کمی

طرزتهیه

  • بادام را در آب بریزید تا بتوانید به راحتی پوست آن را جدا کنید.
  • سپس بادام پوست گرفته را ریز رنده کنید یا چرخ کنید و با برنج، ۱/۲ پیمانه آب و اندکی نمک در قابلمه بریزید.
  • قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و حریره را به مدت ۶۰-۵۰ دقیقه بپزید تا نرم شده و لعاب بدهد.
  • در این فاصله گاهی هم بزنید.
  • سپس جعفری را اضافه کرده و حریره را هم بزنید تا باز به جوش آید و در صورت لزوم کمی آب جوش اضافه کنید.
  • اجازه دهید ۲۰-۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و گاهی هم بزنید.
  • این حریره باید نسبتا شل باشد و برنج آن کاملا له شود تا برای نوزاد مناسب باشد.

۵-طرز تهیه حریره بادام با نشاسته

مواد لازم

  • بادام ۷۰ گرم
  • نشاسته گندم ۱ قاشق سوپخوری
  • شکر ۱ قاشق مرباخوری
  • آب ۳ لیوان

طرزتهیه

  • پوست بادام‌ها را گرفته و چرخ کنید یا در مخلوط کن پودر کنید و سپس آن را در پارچه نازکی ریخته، ۳ لیوان آب گرم روی آن بریزید و شیره بادام را کاملا بگیرید.
  • نشاسته گندم را در شیره بادام ریخته و با پشت قاشق کاملا نشاسته را در شیره بادام حل کنید.
  • شکر را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید، مرتب به هم بزنید تا قوام یابد و غلظتی مانند ماست پیدا کند، سپس از روی حرارت بردارید.

نکاتی تکمیلی

  • بهتر است حریره بادام را در ظرف لعابی و غیر از تفلون بپزید.
  • می توانید بادام ها را از ۲۴ ساغت قبل در گلاب و آب و شکر خیس کنید تا حریره بادام خوشمزه تر شود.
  • در طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد می توانید جهت افزایش کالری از روغن زیتون نیز استفاده کنید.
  • اگر قصد دارید که از روغن زیتون در حریره بادام استفاد کنید روغن زیتون را سه دقیقه قبل از خاموش کردن شعله گاز به حریره بادام اضافه کنید.
  • توجه داشته باشید که غلظت حریره بادام باید همانند غلظت ماست باشد.
  • حریره بادام خیلی زود می سوزد بنابراین به طور مداوم آن را هم بزنید.
  • اصولاً شروع غذای کمکی قبل از ۴ ماهگی به دلیل آماده نبودن دستگاه گوارش شیرخوار برای پذیرش غذاهایی غیر از شیر اقدام نادرستی است و شروع زودرس تغذیه تکمیلی سبب کمتر طلبیدن پستان مادر شده و باعث کاهش تولید شیر مادر می‌شود
  • زمان درست مصرف حریره بادام به نوزاد به عنوان غذای کمکی از ۶ماهگیست. اما در صورتی که نوزاد نیاز به غذای کمکی دارد قبل از تهیه هر یک از حریره ها با پزشک خود صحبت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا