آموزش ورزش و سلامتی به کودکان 1 تا 8 ساله

دلیل شوره سر در کودکان و 5 درمان خانگی (و یک شامپو موثر)

شوره سر، پوسته های ریز سفید رنگی ست که از پوست سر کودک ریخته می شود. این یک مشکل رایج است و علاوه بر بزرگسالان، در کودکان و نوجوانان نیز دیده می شود. شوره سر بیخطر است و در تمام رده های سنی، قابل کنترل و درمان می باشد. شوره سر که به آن درماتیت سبورئیک نیز گفته می شود، در واقع ریخته شدن سلول های مرده از سطحی ترین لایه پوست است.

معمولاً کودکانی که پوست چربی دارند، بیشتر به شوره سر مبتلا می شوند. اگرچه مشکل شوره سر جدی و خطرناک نیست اما ممکن است خارش آور و آزار دهنده باشد. در این مطلب به علل ایجاد کننده ی شوره سر در کودکان و راه های درمان آن می پردازیم.

دلایل احتمالی شوره سر در کودکان

شوره سر ممکن است در هر سنی رخ دهد و علت دقیق آن مشخص نیست. در این قسمت علل احتمالی شوره سر آورده شده است:

  • شوره سر اغلب از دوران بلوغ شروع می شود. پزشکان معتقدند که این امر به دلیل افزایش هورمون های دوره ی نوجوانی است. افزایش هورمون ها منجر به تولید بیش از حد سبوم یا روغن می گردد و همین امر می تواند باعث ایجاد شوره شود.
  • اگزما یک بیماری پوستی است که می تواند باعث تجمع سلول های مرده در پوست سر شود و موجب افزایش پوسته ریزی از سر گردد. همین امر می تواند عامل ایجاد کننده ی شوره سر باشد.
  • عفونت قارچی هم می تواند منجر به شوره سر شود. قارچی به نام مالاسزیا، می تواند باعث شوره سر شود.
  • خشکی پوست کودک، می تواند او را در معرض شوره سر قرار دهد. تغییرات فصلی مانند فصل زمستان، ممکن است خشکی پوست را بدتر کرده و باعث ایجاد شوره شود.
  • درماتیت تماسی (بثورات پوستی به دلیل آلرژن یا تحریک کننده) و استفاده کم از شامپو نیز از عواملی هستند که ممکن است باعث ایجاد شوره شوند.
  • برخی از عوامل دیگری که ممکن است باعث ایجاد شوره سر شوند شامل مشکلات عصبی، اختلال در سیستم ایمنی بدن و استرس است.

علایم شوره ی سر در کودکان متفاوت است. این مشکل در برخی کودکان خود را بصورت پوسته پوسته شدن پوست سر نشان می دهد و در برخی دیگر با نشانه های دیگری ظاهر می شود. در این قسمت با علایم رایج شوره سر در کودکان آشنا می شوید.

 علل اصلی کوتاهی قد کودکان و جدیدترین راههای افزایش آن

علائم شوره سر در کودکان

شایعترین علائم شوره سر شامل موارد زیر است:

  • خشک شدن پوست سر
  • ایجاد پوسته های سفید روی مو و افتادن روی شانه ها
  • خارش پوست سر (ممکن است باعث قرمزی پوست سر شود)
  • ریزش مو (بصورت موقت)
  • روغنی شدن یک ناحیه از پوست سر

شوره سر در کودکان مسری نیست و نمی تواند از کودکی به کودک دیگر انتقال پیدا کند.

حال که با علل و علایم شوره سر در کودکان آشنا شدید، بهتر است از روش های درمان آن نیز اطلاع داشته باشید.

درمان شوره سر در کودکان

شوره سر به پوست سر آسیب نمی رساند. اما در صورت عدم درمان ممکن است باعث خارش شدید شود که ناراحت کننده و آزار دهنده است. مراحل زیر ممکن است به کاهش شوره سر کودکان کمک کند:

1- شستن مداوم موها با یک شامپوی معمولی ممکن است به از بین بردن پوسته های موجود در موها کمک کند.

2- اگر مورد فوق کمکی به رفع مشکل شما نکرد، استفاده از یک شامپوی ضد شوره بدون نسخه می تواند کمک کننده باشد. پزشک کودک هم ممکن است یک شامپوی مناسب را برای فرزندتان تجویز کند. ما شامپوی ضدشوره ایروکس را توصیه می کنیم.

3- اگر پزشک مشکوک به قارچ پوست سر باشد، ممکن است استفاده از شامپوی ضد قارچ را توصیه کند.

4- شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید می توانند به کاهش شوره سر کمک کنند. سایر ترکیباتی که می توانند تسکین دهنده باشند، شامل سلنیوم سولفاید، سولفور، زینک پیریتیون و تار است. قبل از انتخاب شامپوهای حاوی این ترکیبات برای کودک، ابتدا با پزشک مشورت کنید.

رشد موی کودک چگونه باید باشد و برای افزایش آن چکار باید بکنیم؟

استفاده از روش های غیر دارویی در خانه هم می تواند به فرزندتان کمک کند تا از شر شوره سر خلاص شود:

داروهای خانگی برای جلوگیری و درمان شوره سر در کودکان

برخی از داروهای طبیعی رفع کننده ی شوره سر که می توانید به راحتی در خانه استفاده کنید عبارتنداز:

  • نتایج یک مطالعه تحقیقاتی نشان داد که روغن درخت چای 5٪، می تواند در درمان شوره سر موثر باشد بدون اینکه هیچ عارضه جانبی داشته باشد. این مطالعه بر روی شرکت کنندگان 14 ساله و بالاتر، انجام شد.
  • شامپوها و نرم کننده های حاوی آلوئه ورا می توانند علایم درماتیت سبورئیک را کاهش دهند و به درمان آن کمک کنند.
  • استفاده از روغن نارگیل روی پوست سر ممکن است از شدت شوره سر بکاهد.
  • آب لیمو مخلوط شده با روغن نارگیل نیز ممکن است در از بین بردن شوره سر کمک کننده باشد.
  • همچنین می توانید از مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و عسل برای درمان این مشکل استفاده کنید.
  • زنجبیل و انگور فرنگی هندی نیز در درمان و جلوگیری از شوره سر موثر هستند.
  • چریش، سرکه سیب، دانه شنبلیله و جوش شیرین نیز برای درمان شوره سر استفاده می شوند.

میزان تاثیر این روش ها برای بهبود شوره سر در کودکان مشخص نیست زیرا مطالعات فوق روی بزرگسالان انجام شده است. با این حال می توانید آنها را امتحان کنید زیرا احتمالا برای کودک بیخطر هستند. توجه داشته باشید که ابتدا هر یک از مواد فوق را روی تکه کوچکی از پوست سر بمالید تا ببینید برای کودک مناسب است یا نه. اگر هر کدام از این مواد، باعث ناراحتی یا تحریک پوست سر می شود، بلافاصله آن را بشویید.

پاسخ به سوالات متداول

1- آیا شوره سر نشانه بلوغ است؟

شوره سر نشانه بلوغ نیست. اما ممکن است در اوایل دوران نوجوانی به دلیل مقادیر بالای هورمون ها، که باعث تولید بیشتر روغن در پوست سر می شود، شروع شود.

2- آیا شوره سر می تواند به خودی خود برطرف شود؟

این به شدت و میزان شوره سر بستگی دارد. علاوه بر این، ممکن است از بین بردن شوره سر به طور دائمی امکان پذیر باشد یا نباشد. احتمال بازگشت مجدد آن نیز وجود دارد.

12 غذای عالی تقویت سیستم ایمنی

3- آیا در مورد شوره سر لازم است با پزشک مشورت کنم؟

شوره سر معمولاً به مشاوره پزشکی نیاز ندارد. با این حال اگر شوره شدید و بسیار خارش دار باشد و باعث قرمزی پوست سر یا ریزش مو شود، باید با یک پزشک مشورت کنید. اگر نگران زیبایی موها یا ریزش مو هستید هم می توانید به پزشک مراجعه کنید.

اگر فرزندتان بیش از حد نگران شوره سر است، به او بگویید که این یک بیماری شایع است و با اقدامات مناسب از بین می رود. همچنین به او آموزش دهید که از خارش زیاد سر یا کارهایی که باعث تشدید این وضعیت می شوند، اجتناب کند. درمان های خانگی و اقدامات ساده ی فوق را به طور مکرر امتحان کنید تا به نتایج دلخواه خود برسید.

منبع1 منبع2


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا