روانشناسی نوجوانان پسر و دختر

آیا افسردگی ارثی است و اگر درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

bestkid b

افسردگی در افراد مختلف ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد اما تقریباٌ در همه افراد به یک شکل بروز می کند آن هم منزوی شدن، احساس ناامیدی و ناراحتی و پرخاشگری است. در این پست می خواهیم در مورد اینکه آیا بیماری افسردگی ارثی است یا نه اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم و همچنین پیامدهای عدم درمان آنرا به شما بیان خواهیم کرد.

مقدمه:

حتماً شما نیز تاکنون به این نکته پی برده اید که آمار افراد افسرده در کشور در حال افزایش است و یک روند صعودی را طی می کند و این موضوع واقعاً نگران کننده است. این بیماری به حدی شایع شده که در آمریکا برخی آنرا سرماخوردگی روانی می نامند. این بیماری که نوعی اختلال روانی محسوب می شود باید به موقع تشخیص و درمان شود تا از بروز مشکلات جدی در فرد جلوگیری شود. در ادامه با تأتیر وراثت بر زندگی فرد و هم جنین عواقب بی توجهی به این بیماری آشنا می شوید.

چگونه بفهمیم که افسردگی داریم و دلایل افسردگی چیست؟

پست مشابه: طول درمان افسردگی برای کودکان، نوجوانان و بزرگ سالان به ترتیب چقدر است؟

تأثیر وراثت در بیماری افسردگی:

افسردگی۲

جواب ما در پاسخ به این سؤال که آیا بیماری افسردگی ارثی است یا نه ؟ مثبت است. یک مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگشان از افسردگی رنج می بردند خیلی بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. این پژوهش نشان داده که اگر یکی از پدربزرگ و مادر بزرگ یا پدر و مادر هر شخصی دچار افسردگی بوده است، احتمال ابتلا به این اختلال سه برابر است.
یک پژوهشگر در زمینه سلامت مغزی تاکید می کند افسردگی هیچگاه اجتناب ناپذیر نبوده است حتی در افرادی که خانواده هایی با سابقه این بیماری دارند. افراد باید نسبت به سوابق خانوادگی خود آگاه باشند و به محض احساس علائم، برای دریافت کمک تا زمانی که افسردگی پیشرفت نکرده، اقدام کنند.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

مجله معتبر سلامتی آنلاین معتقد است که چیزی حدود ۴۰ درصد از موارد ابتلا به افسردگی توسط ژن های وراثتی منتقل می شوند. همچنین تحقیقات دانشگاه استندفورد نشان می دهد که کسانی که پدر و مادر افسرده ای دارند، احتمال ابتلا به افسردگی شان ۳ برابر بیش از سایر افراد است. این تحقیقات ثابت کرده است که در کنار عامل ارثی بودن، موضوع محیط رشد و پرورش هم بسیار مهم است. شرکت در فعالیت های گروهی، محیط شاد و افراد امیدوار و سرزنده پیرامون شما می توانند احتمال افسردگی را بسیار کاهش دهند.

اما افسردگی را چگونه تشخیص دهیم؟

برای تشخیص افسردگی حالات و رفتارهای فرد را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. در زیر نشانه هایی برای تشخیص افسردگی آورده شده است:

  1. میزان خواب فرد افسرده ممکن است زیاد یا برعکس به شدت بی خواب شده باشد
  2. فرد افسرده احساس خستگی شدید می کند
  3. فرد افسرده بی قرار و آشفته است
  4. منزوی و گوشه گیر است و از جمع گرایی خودداری می کند
  5. تمرکز کافی ندارد و حواس پرت شده است
  6. داشتن دردهای پیدی پی مثل سر درد و دل درد
  7. بد اخلاقی و عصبانیت بیش از حد
  8. و حالات دیگری از این قبیل…

افسردگی۳

در تحقیق دیگری که شامل ۲۵۱ جوان همراه با والدین و پدر بزرگ و مادربزرگهای آنان می شود. به این نتیجه رسیدند که در مقایسه با جوانانی که والدین آنها افسردگی نداشته اند آنهایی که والدینشان مبتلا به افسردگی مزمن بوده اند به میزان ۲ برابر شانس بیشتری جهت ابتلا به بیماری مشابه را داشته اند و همچنین در معرض خطر بالاتری جهت اختلالات عصبی مخرب، اعتیاد،افکار خودکشی و تمایل به آن و عملکرد ضعیف در کارها هستند.

تیم تحقیقاتی دریافتند که جوانانی با هر دو والد افسرده و اجداد افسرده به میزان سه برابر خطر ابتلا به افسردگی مزمن در آنها افزایش می یابد.پس طبق تحقیقات صورت گرفته، از آنجا که شناخت زود و پیش از موقع می تواند به جلوگیری یا درمان افسردگی کمک کند، مشخص کردن سابقه خانوادگی افسردگی در کودکان و نوجوانان در طول دو نسل قبلشان اکنون به طور واضح حائز اهمیت است.

والدین بخوانند : معرفی ۴ راهکار آسان و عملی برای درمان افسردگی در کودکان +فیلم

پیامدهای عدم درمان افسردگی:

بیماری افسردگی نوعی اختلال روانی است که بر نوع تفکر، خلق و خو، احساسات و رفتار و سلامت جسمی فرد تأثیر می گذارد. این اختلال باید به موقع تشخیص و درمان شود زیرا عدم درمان آن باعث تشدید اختلالات روانی می‌شود.  در چنین مواقعی فرد افسرده باید تمام افکار منفی خویش را از رده خارج نموده و افکار منطقی را جایگزین آن کند. طبق نظر روانشناسان «بروز و تشدید اختلالات روانی علاوه بر اینکه باعث اختلال متوسط تا شدید در فعالیت‌های روزمره فرد می‌شود، سطح کیفیت زندگی فرد را پایین می‌آورد و میزان رضایتمندی وی از زندگی را کاهش می‌یابد و در برخی موارد حتی منجر به بروز جرایم اجتماعی و کیفری شده و این مساله باعث می‌شود نه‌تنها فرد مبتلا به شدت آسیب ببیند، بلکه زندگی اطرافیان نیز مختل شود؛ همچنین آنها را در آینده با مشکلات جدی و شدیدی مواجه می کند که منجر به آسیب‌های شدید خانواده می‌شود و طبیعتا جامعه را آسیب دیده خواهد کرد.»

نکته مهم ! درمان افسردگی زمان بر است و یک فرد بیمار نیاز به برنامه‌های ارزیابی دقیق دارد. لازم است داروهای خود را در مدت زمان خاصی که به تشخیص روانپزشک خواهدبود، مصرف کند. در بسیاری موارد در کنار دارو درمانی باید جلسات روان‌درمانی وجود داشته باشد، که آنها نیز به نوبه خود طولانی هستند و باید طبق استانداردهای خاصی صورت پذیرند. دوستان گرامی ! شما می توانید سؤالات و اطلاعات جدید خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا