سلامت نوزاد

عوامل آلرژی زا در نوزادان و 6 روش درمان خانگی آلرژی نوزاد

bestkid b

نوزادان و کودکان هم ممکن است در سنین مختلفی دچار آلرژی شوند که والدین باید برای درمان به موقع آن باید اقدام کنند تا از خطرات جدی این عارضه خودداری کنند. در این مطلب به شما خواهیم گفت که آیا آلرژی در نوزادان وجود دارد یا نه ؟ همچنین نتایج جدیدترین تحقیقات در این مورد را به شما بیان می کنیم.

آلرژی یا حساسیت نوعی واکنش بدن به بعضی از مواد است که با عوارض خاصی همراه است و این حالت ربطی به سن و سال و جنسیت ندارد. در ادامه با آلرژی نوزادان بیشتر آشنا می شوید.

حتماً بخوانید : علائم آلرژی و جدیدترین روش درمان خانگی-گیاهی آلرژی کودکان چیست؟

آلرژی چگونه بوجود می آید؟

چنانچه کودک در معرض مواد حساسیت‌زا قرار بگیرد – به آن دست بزند، تنفس کند، بخورد یا حتی به او تزریق شود ! بدن او به اشتباه این مواد را دشمن فرض می کند و در برابر آن گارد دفاعی می گیرد و برای مبارزه با آن هیستامین تولید می کند. سپس در اثر تحریک بدن با این مواد نشانه هایی همچون آبریزش بینی، عطسه، خارش و سرفه ایجاد می شود. این نشانه ها می توانند خفیف یا شدید یا ادواری (فصلی) باشند. یا فقط هنگام تماس با ماده حساسیت‌زا بروز کنند.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

بعضی وقت ها میزان حساسیت به قدری بالا است که باعث شوک آنافیلاکتیک می شود که باید فورا بیمار را به بیمارستان ارجاع داد. نشانه های این حمله نیز سخت نفس کشیدن یا غورت دادن آب گلو است که می تواند خطر مرگ داشته باشد.

آلرژی-کودکان۳

عوامل حساسیت زا (آلرژی) کدامند؟

مواردی که ممکن است نوزادان و یا کودکان به آنها آلرژی داشته باشند عبارتند از :

  •  بعضی غذاها
  • بعضی داروها
  • بعضی حشره ها مثل سوسک
  • موی حیوانات
  • گرده گلها و درختان
  • گرد و خاک
  • کپک قارچی
  • رایحه و عطر

آلرژی نوزادان ممکن است ارثی باشد:

نوزادانی بیشتر احتمال ابتلا به آلرژی را دارند (آلرژی های غذایی، تب یونجه، آسم یا اگزما) که یکی از والدین به آلرژی مبتلا باشد. اما در صورتی که اینطور باشد نیز شواهدی وجود ندارد که در زمانی که باردار هستید یا بعد از زایمان بایستی از خوردن این غذاها خودداری کنید (بجز غذاهایی که خودتان به آنها آلرژی دارید). همچنین وجود یک نوع آلرژی دگیر در کودک، زمینه ساز ایجاد آلرژی گوارشی هستند.

درمان آلرژی نوزادان:

 

اگر نوزادتان آلرژی دارد! در ۴ تا ۶ ماه اول زندگی نوزادتان، او را بجز با شیر خود با هیچ چیز دیگری تغذیه نکنید و سپس با ادامه دادن آن، به او غذاهای سفت نیز بخورانید، به این ترتیب اینطور بنظر می رسد که شانس بیشتری به نوزاد خود برای مبتلا نشدن به آلرژی غذایی می دهید. اگر شما بایستی نوزاد خود را قبل از چهار ماه، از شیر مادر بگیرید، احتمالاً شیرخشک هیدرولیزه شده بهتر از شیرخشک استاندارد از شیر گاو می باشد، حتماً با پزشک خود در این مورد مشورت کنید.

آلرزی غذایی در نوزادان هر روزه بیشتر می شود چون با بیشتر شدن مراقبت های والدین و پزشکان از نوزادان، باعث می شود که نوزاد در اوایل زندگی خود کمتر در برابر باکتری ها و آلرژی های معمول قرار گرفته و سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف شده است. بااین حال باید این نکته را به خاطر داشت که آلرژی واقعی با حساسیت یا تحمل نکردن بعضی از غذاها متفاوت است، زیرا حساسیت یا تحمل نکردن باعث مشکلات ضعیف تری مثل گاز، تورم شکمی یا اسهال می شود.

در واقع تنها ۶ درصد از نوزادان و بچه ها با آلرژی های غذایی واقعی دست به گریبان هستند و خوردن بعضی از مواد غذایی، سیستم ایمنی بدن آنها را به عکس العمل وادار می کند. علایمی از جمله خارش شدید و اگزما تا مشکلات ناگهانی تنفسی و حتی شوک های خطرناک که زندگی نوزاد را تهدید می کند از جمله پیامد های ابتلا به این نوع آلرژی می باشند.

حتماً بخوانید : معرفی واکسن های ضروری نوزادان ۱ تا ۹ ماهه به تفکیک هر ماه

آلرژی نوزادان در چه سنی برطرف می شود؟

در بیشتر موارد آلرژی در سنین پایین برطرف می شود، آلرژی به پروتئین شیر گاو که در کودکان شایع است تا سن یک سالگی در ۸۰ درصد موارد و تا سن پنج سالگی تقریباً در تمامی موارد از بین می رود. آلرژی به سویا تا سن دو سالگی و آلرژی به تخم مرغ تا سن هفت سالگی خودبخود خوب می شود. اما آلرژی به بادام زمینی و ماهی ممکن است حتی تا آخر عمر نیز ادامه داشته باشد.
حدود ۵ تا ۶ ماده غذایی هستند که باعث بیشترین علل آلرژی در کودکان هستند، قبل از شش ماهگی شایع ترین عامل آلرژی زا، پروتئین شیر گاو است. علائم بالینی این نوع آلرژی به صورت رگه های خون در مدفوع، استفراق مکرر، بی قراری، اسهال، خس خس سینه و اگزمای پوستی می باشد و بدن به درمان های معمول رفلاکس معده جواب نمی دهد. در مرحله بعد آلرژی به تخم مرغ مطرح می شود. با افزایش سن کودک غلات به ویژه گندم، ماهی، سویا، مغزها به ویژه مغز بادام زمینی، بادام هندی و فندق می توانند به عنوان عوامل آلرژی زا مطرح شوند.

آلرژی کودک

علایم آلرژی های غذایی:

والدین معمولا متوجه علایم مشخص آلرژی نوزاد نمی شوند. مجله معتبر والدین معتقد است که واضح ترین نشانه های آلرژی شامل آبریزش بینی، جوش و کهیر و معده ناراحت موقع غذا خوردن هستند. در واقع علائم در دو نوع آلرژی نوزاد به شکل زیر است:

نوع اول: حمله سریع واکنش حساسیت زا در بدن و نوع دوم آن واکنش های آرامتر است. در نوع اول حساسیت به طور ناگهانی بروز کرده و با علائمی
مثل کهیر، عوارض پوستی مثل آماس و تورم پوست، پیدایش جوش و لکه های پوستی، استفراغ و آنافیلاکسی همراه است.
نوع دوم : واکنش حساسیت زای ملایم تر و البته شایع تر است که علائم  آن شامل اسهال، استفراغ، کاهش وزن و نقص رشد کودک است. اما اگر علائم
یک نوزاد به علت عدم تحمل لاکتوز باشد، نشانه های آن شامل درد معده، نفخ و آماس و تورم ناحیه شکمی است.

تشخیص آلرژی:

آلرژی-کودکان

چنانچه شما متوجه بیقراری کودک خود شده و مظنون به حساسیت نسبت به پروتئین موجود در شیر هستید، اولین کاری که باید انجام دهید، مراجعه به پزشک است. پزشک با معاینه و انجام آزمایش ها و بررسی سابقه خانوادگی نسبت به حساسیت های غذایی تشخیص قطعی را به شما اعلام می کند. چنانچه کودک شما به نوع حاد واکنش حساسیت زا مبتلا باشد، می توانید بجای مکمل ها و غذاهایی که بر اساس فرمول شیر گاو تهیه می شوند، از مکمل هایی که حاوی پروتئین سویا هستند، استفاده کنید که این کار در رفع این حساسیت می تواند بسیار موثر باشد.

کاربران گرامی لطفاً سؤال های مرتبط خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام دختر من ۵ ماهه است و گاهی جوش های قرمز و کهیر و لکه های قرمز زیر گردن و اطراف گردن و حتی شانه ها میزند و احساس کردم با دادن مقدار کمی لعاب غذا و آب غذا این طور میشود چون بعد از خوردن این اتفاق شدید میشود چکار کنم؟ این خطرناک نیست؟ غذا را از فردا حذف میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا