نکات سلامتی مادران

عوارض از شیر گرفتن کودک برای مادر +همه نکات مهم

bestkid b

شیر گرفتن، قطع رابطه کودک با شیر مادر است. شیر دادن به کودک به طور معمول تا ۱۸ – ۲۴ ماهگی ادامه پیدا می کند.

سن مناسب برای از شیر گرفتن کودک چه زمانی است؟

هیچ سن دقیقی برای از شیر گرفتن کودک وجود ندارد، اما توصیه هایی در این مورد وجود دارد. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) توصیه می کند در حدود شش ماه اول، تغذیه کودک بطور انحصاری با شیر مادر باشد. ادامه شیردهی به همراه اضافه کردن غذاهای کمکی به مدت یک سال است. پس از آن، AAP اظهار دارد که تا زمانی که شما و فرزندتان مایل به انجام این کار باشید، باید به شیردهی ادامه دهید.

سازمان بهداشت جهانی به مادران توصیه می کند که فرزندانشان را به مدت شش ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه کنند و به مدت دو سال یا بیشتر به همراه غذاهای مکمل به شیر دادن ادامه دهند. در بسیاری از نقاط جهان، زنان بیش از دو سال فرزندان خود را شیر می دهند.


اپ چرب زبان

زبان یعنی آینده! اپلیکیشن آموزش زبان چرب زبان برای کودکان ایران کاملا رایگانه! همین الان دانلودش کن کلی وقت گذاشتیم فقط واسه کمک به ساخت آینده بهتر واسه فرزندان ایران عزیز!


 

حتما بخوانید: راه حل درمان خانگی درد سینه بعد از شیر گرفتن کودک

عوارض جانبی از شیر گرفتن کودک

شیر گرفتن، قطع رابطه کودک با شیر مادر است. شیر دادن به کودک به طور معمول تا ۱۸ – ۲۴ ماهگی ادامه پیدا می کند. یک مادر ممکن است به دلایل مختلف از جمله نیازهای عاطفی به بازگشت فرم بدن به قبل، برنامه کاری یا استفاده از داروهایی که منع شیردهی را بهمراه دارند، تصمیم به پایان شیردهی کند. صرف نظر از دلیل یا تمایل مادر یا فرزند به پایان شیردهی، مادران شیرده ممکن است عوارض جانبی مربوط به از شیر گرفتن کودک را تجربه کنند.

۱-درد و ورم سینه

وقتی شیر دهی به پایان رسید، یک دوره زمانی طول می کشد تا شیر فروکش کند. در این مدت، مادران ممکن است احساس پر بودن سینه را احساس کنند به خصوص اگر شیر گرفتن به طور ناگهانی اتفاق بیفتد. مشاور معتبر شیردهی، Kelly Bonyata، توصیه می کند فقط شیر اضافی را برای تسکین ناراحتی خارج کنید. او می افزاید: خارج کردن این مقدار کم شیر، باعث ادامه تولید شیر نمی شود. به تدریج شیر دادن به کودک با کاهش جلسات شیردهی به آرامی در طی یک دوره زمانی باعث می شود تولید شیر تنظیم شود و به حداقل رساندن احساس پر بودن و ورم سینه کمک کند.

۲- انسداد مجاری شیر و ماستیت

هنگام شیر گرفتن، این امکان وجود دارد که عوارض جانبی بسیار دردناکی مانند انسداد مجاری شیر ایجاد شود. هنگامی که انسداد مجاری رخ می دهد، یک نقطه موضعی از حساسیت سینه را تجربه خواهید کرد. برای تسکین مجاری مسدود شده، استفاده از ماساژ، گرما و خارج کردن مقدار کمی شیر توصیه می شود. در صورت عدم درمان، ممکن است یک عفونت جدی پستان معروف به ماستیت ایجاد شود.

علائم ورم پستان شامل درد شدید در پستان، قرمزی، تب و گرم بودن سینه است. ماستیت با استفاده از گرما، خارج کردن شیر و از همه مهمتر آنتی بیوتیک ها درمان می شود. شیر گرفتن تدریجی کودک همچنین می تواند خطرات ناشی از بروز این عوارض جانبی را کاهش دهد.

۳- افسردگی

قطع رابطه کودک با شیرمادر می تواند احساس افسردگی در مادر ایجاد کند. با کاهش تولید شیر، سطح هورمون ها شروع به نوسان می کند. پرولاکتین هورمونی است که عمدتاً مسئول شیردهی است. پرولاکتین همچنین می تواند احساس آرامش و خوشبختی را به مادر منتقل کند. با کاهش این هورمون، ممکن است احساس غم و اندوه ایجاد شود.

زمان شیر گرفتن نیز می تواند احساس غم و اندوه را به وجود آورد. وقتی مادر متوجه می شود که کودکش در حال رشد است و این بخش از رابطه به پایان رسیده است، احساس ناراحتی می کند. مادرانی که سابقه افسردگی دارند، احتمالاً افسردگی ناشی از شیر گرفتن را تجربه می کنند. اگر افسردگی رخ داد و از بین نرفت یا بدتر شود، با ماما یا پزشک خود صحبت کنید.

۴- علائم جسمی

گاهی اوقات روند شیر گرفتن کودک، می تواند باعث بروز عوارض جسمی غیرمرتبط با سینه شود. حالت تهوع، نوسانات خلقی و سردرد، همگی از عوارض جانبی هستند که با شیر گرفتن کودک ممکن است رخ دهد. این عوارض به احتمال زیاد به دلیل نوسانات هورمونی است. این علائم می توانند مشابه علائم اولیه بارداری باشند، بنابراین برخی از مادران ممکن است فکر کنند که یک بارداری جدید رخ داده است اما در واقعیت تغییرات هورمونی عامل بروز این علایم است. قبل از شیر گرفتن کودک یا بروز این عوارض، با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.

۵- کاهش باروری

هورمونهای ترشح شده در بدن در دوران شیردهی احتمال تخمک گذاری را کاهش می دهند. این هورمون ها با قطع شدن شیر مادر تغییر می کنند. ممکن است مادر در طی شش هفته پس از شیر گرفتن، پریود شود، به این معنی که تخمک گذاری بار دیگر آغاز شده است.

حتما بخوانید: کوچک شدن سینه بعد از شیردهی: همه نکات مهم که باید بدانید!

۶- خستگی شدید

سطح پروژسترون و استروژن در بدن مادر بعد از شیر گرفتن، دوباره متعادل می شود و این باعث خستگی شدید می گردد. قطع تغذیه با شیر مادر ممکن است مانع از الگوهای طبیعی خواب شود و این باعث خستگی بیشتر مادر خواهد شد.

۷- پایان پرخوری

در هنگام شیردهی، به مادران توصیه می شود کالری کافی برای ادامه شیردهی مصرف کنند. خانمها معمولاً در حین شیردهی، بدون افزایش وزن مقدار زیادی غذا می خورند. هنگامی که مادر تصمیم به از شیر گرفتن کودک می گیرد، ممکن است کاهش مصرف مواد غذایی به طور عادی چالش برانگیز باشد. این ممکن است باعث شود برخی مادران با خوردن غذای بیشتر، احساس گناه کنند. افسردگی ناشی از تغییرات هورمونی این احساس را برای برخی از مادران تشدید می کند.

نکاتی برای پایان دادن به شیردهی

  • به جای اینکه به طور ناگهانی شیردهی را متوقف کنید، باید به تدریج با کاهش تعداد جلسات شیردهی در طی چند هفته، کودک را از شیر بگیرید.
  • نکته مفید دیگر کوتاه کردن طول هر جلسه تغذیه با شیر مادر است. به عنوان مثال، اگر کودک شما به مدت پانزده دقیقه در هر بار شیر می خورد، سعی کنید زمان تغذیه را به ده دقیقه کاهش دهید.
  • مادران همچنین می توانند با جایگزین کردن یکی از جلسات شیردهی کودک با یک بطری شیر خشک، شیردهی را کاهش دهند.
  • صحبت با یک مشاور شیردهی قبل از شیر گرفتن کودک، به شما در مبارزه با اثرات شیر ​​گرفتن کمک می کند. کمپرس یخ، پدهای گرم کننده، چای مریم گلی و یک سوتین خوب برای پیشگیری از ورم پستان و ماستیت بسیار مفید خواهد بود.

حتما بخوانید: بهترین روش از شیر گرفتن کودک، زمان مناسب و چند نکته مهم

دلیل شیر گرفتن هر چه باشد، باید تنها به بدن خود گوش فرا دهید و به توصیه های ناخواسته دیگران اهمیت ندهید. به عنوان مادر یک نوزاد، شما باید خود بهترین راه را انتخاب کنید.

charbzaban

تیم تولید محتوا

سلامتی و بهروزی همه هموطنان آرزوی قلبی من است. سوالات و نظرات خود را مطرح کنید، من یا سایر هموطنان پاسخ خواهیم داد. به امید افزایش آگاهی و سلامتی روحی جسمی در بین همه ایرانیان در جای جای دنیا.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام من عادت ماهیانم عقب افتاده امکان داره با از شیر گرفتن پسرم مرتبط باشه؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا